keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Perhosbaareilua

Mökille avattiin ensimmäinen perhosbaari....


Vanha valurautainen amppeli jossa sisällä muovipullon puolikkaassa "mehua" hedelmänpaloja ja mansikoita, siirappia ja hitunen hiivaa. Uitin sinne autonpesusienestä leikkaamiani palasia, ne kun pysyvät pitempään kosteina. Vuorasin lopuksi sammaleella johon myös tiputtelin eliksiiriä.
Tuoksu on....sanoisinko melkoinen, mutta toimii.
Amiraalit ja suruvaipat ensimmäisinä paikalla. Mistä ihmeestä ne sen haistavatkin.


Sammaleen kautta tuntuvat mieluiten syövän, joten taidan kehitellä lisää.







18 kommenttia:

  1. Kauanko tuollaista voi pitää yhteen putkeen vai täytyykö päivittäin vaihtaa mehut ja hedelmät/marjat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne hedelmänpalat ja marjat voi heittää pois kun menevät "pahoiksi", mutta ei tarvitse välttämättä. Lisäilen mehua tarvittaessa, ehkä kerran viikossa. Jos käyttää jotain muuta vaahtomuovia tms. niin ne voi kuivua nopeammin. Mitä käyneempi sen makoisampi. :) Tuo kerää myös kärpäsiä ja kimalaisia, joten ihan nurkalle ei kannata asettaa.

      Poista
    2. En tullutkaan tuota ajatelleeksi. Täytyykin vielä harkita uudelleen. :) Taitaisi houkutella myös ampiaisia, jotka ryökäleet ovat tehneet pesän meidän mökin katolle niin hankalaan paikkaan, ettei sitä pysty sieltä itse hävittämään. :(

      Poista
    3. Laita se baari johonkin puun oksalle aurinkoiseen paikkaan. Jos et laita hunajaa niin ampiaisia ei se niin kiinnosta.

      Poista
  2. Mun baari ei oo ollenkaan noin hieno, eikä siellä käy kun kaksi harakkaa vetämässä kännit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne harakat on niitä kaupunkiympäristön riesoja.:) Meillä tuolla yleensä on olleet oravat jotka tyhjentää baarin. Keväällä meni muutama päivässä ihan typötyhjäksi, ei edes vaahtomuoveja löytynny.
      Kumma muuten ettei maalla ole harakoita eikä variksia, ei ainakaan meidän lähellä.

      Poista
  3. Perhosbaarisi on käytettävyytensä lisäksi myös kaunis katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos seita. Se on nyt muutamien kokeilujen ja huonoiksi havaittujen systeemien epätoivoinen viritys. sammal oli ainut harkittu osa. Luovaa toimintaa =DD

      Poista
  4. Oi, miten kauniin perhosbaarin olet avannnut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa, erehdyksistä saattaa siis kehittyä jotakin parempaa kuin suunnitellusta. :)

      Poista
  5. Kaunis baari! Taidan itsekin käyttää tuota sammalta seuraavaksi. Meillä ei ole näkynyt vielä amiraaleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän se taida vielä oikein amiraalien aika ollakkaan. Kolmessa paikassa olen nyt nähnyt joten tulossa on :)
      Sammal ilmeisesti on mieleen, mutta tarvitsee varmaan kuitenkin sitä autonpesusientä pitämään kosteana.Luulisin, että sammaleesta perhosen olisi helpompi imeä kuin kovasta vaahtomuovisienestä.

      Poista
  6. Ihana!
    Minäkin olen saanut väsättyä pari baaria, mutta asiakkaista on huutava pula. Joko tarjoilu on huonoa tai markkinointi on mennyt mönkään ;-) Täytyypä tsempata...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä kamalampi haju sitä mieluisampi, eli käytä sitä tarjottavaa riittävän pitkään ennenkuin laitat tarjolle. Kyllä ne tulee ;)
      Kiitos Susanna

      Poista
  7. Hienon baarin olet perhosille tehnytkin. Tuo sammalvuoraus on esteettisen kaunis ja perhos ystävällinen.
    Itsellä oli ne lasiastiat ja sienet, ei kovin kaunis, eikä siinä kyllä perhosia näkynyt.
    Jospa kokeilisi uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja. En usko että baarin ulkonäöllä on suurtakaan merkitystä perhosille. Kunhan vaan löytävät paikan. Kokeile ihmeessä.

      Poista
  8. Melkoinen kattaus! :D Jokaisella valokuvaajalla tuntuu olevan oma reseptinsä perhosbaareja varten, olisi mielenkiintoista tehdä vertailu kenen resepti on paras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D minusta tuntuu, että kunhan se vaan on käynettä ja "tuoksuu" tarpeeksi niin oitis kelpaa. Monenlaisia coctaileja olen tehnyt ja aina niihin joku perhonen tulee. :))

      Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.