lauantai 27. elokuuta 2011

Kesää vielä jäljellä...

Ainakin vesielämää. Kirkas auringonpaiste ei ole paras mahdollinen kuvaussää veden äärellä. Yritin kuitenkin ;)
Rautatiesillalta kurkistelin alas, kun vene nousee vastavirtaan koskea ylös luoden hauskan kuvion mennessään.


Tämä taas matkaa koskea alaspäin. Eteläinen tuuli nosti aaltoja virtaamissuuntaa vastaan. Koskessa oli melkoista myllerrystä.

Alajuoksulla matkasi meripelastus jonnekkin, liekö polttoaine loppunut jonkun veneestä.

Istuin satamassa kahvilla, kun sinne saapui kaunis /komea vene/laiva/alus mikähän olisi oikea nimitys. Vanha höyrypaatti kummiskin. =D


http://www.steamship.fi/datafiles/userfiles/File/alukset/jparviainen.html
Kauniisti se siihen laituriin lipui. Melkoisia nuo kipparit, yhtään ei laidat kolisseet =DD. Casinon ja Tyyrpuurin terassit olivat tupaten täynnä, joten vastaanottaji ainakin oli.

7 kommenttia:

 1. Kovin ovat edelleen kesaisia kuvasi. Taalla on nyt toista paivaa karmea sumu, joten eipa ole juuri mita kuvailla muutenkin syksyisesta tunnelmasta.

  VastaaPoista
 2. Vielä on todellakin kesää jäljellä, kuvissasi pääsee siihen vielä käsiksi todella. Hieno kuva ensimmäinen, tykkään veneen jättämistä jäljistä ja kahdesta sillasta vierekkäin.

  VastaaPoista
 3. Ihan kuin meidän Tall ship races

  VastaaPoista
 4. Mahtavat maisemat ja kovin on vielä kesäisen näköistä! Täälläkin oli eilen oikein lämmin ja kesäinen päivä mutta tänään taivas on pilvessä ja pimeän puoleista.

  VastaaPoista
 5. S/S Joh-Parviainen on höyrylaiva, joka on rakennettu vuonna 1908 Borgå Mekaniska Verkstadin telakalla Porvoossa. Alus hinasi Päijänteellä tukkeja Parviaisen tehtaalle sekä veti proomuilla valmiita tuotteita Lahden ja Jyväskylän satamiin. Myöhemmin aluksen varustelua parannettiin ja se toimi hinauksen lisäksi omistajansa edustustehtävissä. S/S Joh-Parviainen toimi ammattiliikenteessä vuoteen 1965 asti jonka jälkeen alus siirtyi yksityisomistukseen.

  VastaaPoista
 6. Hauska huomio, kun teillä lähtee pelastusristeilijä liikkeelle, pohdit lienö bensa lopussa... Merellä tilanne on usein toisenlainen, meille tuppaavat tulemaan ankeammat vaihtoehdot mieleen.

  VastaaPoista
 7. Tuula, kesää tosiaankin, hellettä ja hiki virtasi. Oikein hyvin viihdyin tuolla veden äärellä ;)

  Leenamarketta, tilanteesta oli toinenkin kuva, mutta aallot paloivat puhki, oli siis kuuma aurinko :) Kiitos.

  Ari, minikoossa ilman ainuttakaan purjepaattia :)

  Raija, maisemat ovat mahtavia siitä ei pääse mihinkään ja kesäistäkin oli, mutta kuten tiedät aivan liian kirkas ja kova aurinko.

  a-kh, kiitos, tiesin että sieltä tulee faktaa. Ajatukset oli myös sielläpäin, kun olin tuolla rautatiesillalla. Olethan kertonut siellä maisemia katselleesi ;) Enpä muuten ole tuolla seissyt kymmeniin vuosiin.

  Mari , kyllä se tosiaan täällä on usein juuri veneilijän pelastamista polttoaineen loppumisen vuoksi. Toki niitä vakavampiakin tapauksia on. Tuo näkyi ajelevan hiljakseen joten ei kai kovin suuri hätä ollut

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.