torstai 8. syyskuuta 2011

Poksahtavakukka


...joku balsami. Tätä oli metsässä laajat alueet. Varmaan aikoinaan siinä on ollut joku talo, jonka pihapiirissä balsamit ovat kukkineet ja poksautelleet siemiään. Muistan, tai olen muistavinani, että melkein joka tönön pihan perällä kukki balsami, silloin joskus kauan sitten......

8 kommenttia:

 1. Jättipalsami, joka hävittää kaikki muut kasvit altaan. Pieninä annoksina kaunis, mutta kaiken tilan valloittaneena suorastaan väsyttävä maiseman muokkaaja. Kuvassasi tämäkin vihulainen on todella kaunis, kunpa niitä vain olisi vähemmän...:)

  VastaaPoista
 2. Jättipalsamina tunnen tuon myöskin. Kun sitä koskettaa, kädet jäävät öljyisen liukkaiksi, tuoksuu raskaalta, mutta ei oikeastaan pahalta.

  VastaaPoista
 3. Ihanat pisarat,taas olet niin hyvin saanut linssiisi:)
  Kaikki palsamit ovat vihonviimeisiä, mullakin tuli kerran jonkun mullan mukana rivitalon kukkapenkkiin---siellä se pysyy vaikka kuinka kitkee:( No nyt ei tarvitse enää itse niitä kitkeä!

  VastaaPoista
 4. Luin että: Poksahtavavanukka, ööh täh :)

  VastaaPoista
 5. Jättipalsami on kaunis kukka kun se pysyy hallinassa.

  VastaaPoista
 6. Ristiriitainen kasvi tämä jättibalsami tosiaan. Kiistämättä kaunis ja poksahtelevat siemenet ovat kyllä hauskoja, mutta myös meidän luontoomme kuulumaton ja kamalan aggressiivinen tulokaslaji. Niinkuin lupiinikin. Itse näin näitä juuri maalla käydessä erään ojan metsäpientareilla, varmaan lintujen mukana sinne kulkeutunut. Nyhdin kaikki löytämäni taimet pois ja hautasin maahan. Ensi vuonna pitää uudestaan torjuntatöihin ja jo alkukesästä, josko vielä pystyisi estämään kasvin leviämisen sinne. Ojan varrella on kaunis luonnonkasvisto, jonka balsami muuten hävittäisi.

  VastaaPoista
 7. Kaunis se on, mutta tosiaan mielestäni hallitsemattomana pahempi paljon kuin lupiini.
  Täällä tuo on päässyt rehottamaan ainakin kahdessa paikassa ihan hurjasti parin viimevuoden aikana. Tuolla metsässä varmaan parin aarin verran. Nokkoset jää toiseksi.

  VastaaPoista
 8. Näitä on taas joka paikassa, kun helteistä päästiin. Viheliäinen poksauttelija, vaikka onkin kaunis. Ne pitää nyppiä ihan taimina pois, jos yrittää päästä eroon. Taitaa horsmakin hävitä niille.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.