sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Hiidenhauta

Aiempina vuosina sorsia ruokittiin lintutalon viereisellä Kirkkolammella. Nyt lampi on puhdistettu ja ruokintaa vähennetty ja siirretty Kymijoelle ns. Hiidenhaudan lahdukkaan.
Lintujen kannalta loistojuttu, nyt on tilaa liikkua, Kymijoki on avoin, luonnolliseenkin ruokailuun on mahdollisuus matalilla rannoilla, on suojaisia paikkoja "omaan rauhaan". Ennen kaikkea ovat luonnossa.

Lintuyhdistyksen jäsenten arvio sorsien määrästä on noin 100 ja ainakin yksi nokikana =D. (on myös kuvassa) Joutsenperhekkin pistäytyy ruokinnalla aina joskus. Varmasti kevään edetessä tämä osoittautuu hyväksi havainnointipaikaksi.
"Muutama" sorsa matkalla ruokailuun. Joki virtaa tässä melko voimakkaasti joten linnut joutuvat tekemään töitä uidessaan vastavirtaan.
Niin, ja se Hiidenhauta.Tarkkaan en tiedä mistä nimensä on saanut, kerrotaan kuitenkin, että Kymijoen pohjassa on hiidenhautoja jotka aiheuttavat voimakkaita pyörteitä, siksi koskikin on niin vaarallinen.
Pyörteet vaimenevat tuohon pieneen lahdukkaan.

4 kommenttia:

 1. Aivan mahtava sulavesialue linnuille ja havainnointipaikkana taatusti verraton! :) Meillä vesi jäätyy nyt umpeen, pikkuinen läntti on enää sorsien käytössä. Toivottavasti ymmärtävät lähteä sulille vesille ennen kiinnijäätymistään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä tosi hieno paikka,kameroiden kanssa siinä oli tänäänkin kait puolentusiaa ihmistä. :)

   Poista
 2. Täytyypä tulla keväämmällä vierailemaan teitillä taas. En tiedä olenko kävellyt tuolla rannalla, mutta samantapaisella ainakin viime keväänä, aivan ihanaa seutua ja edelleen kateellinen teille kun sellaisen omaatte :)
  Viimmonen kuva on loistava, siinä näkee että parvi todella menee eteenpäin, kuvassa on liikettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuu ihmeessä. Varmaan kävelitkin tuota rantaa viime kesänä. Nyt ranta elää vielä enemmän. Nyt kun siihen ruokitaan lintuja niin muuttajia varmaan ilmaantuu myös paikalle.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.