maanantai 23. tammikuuta 2012

Valmiina kesään

20 kommenttia:

 1. Toivottavasti jäät ei riko venettä ja pakkanen moottoria...!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, jotenkin surullinen näky tuo on.

   Poista
 2. Miten voi ihminen olla noin huonomuistinen. Eiks tuossa nyt jo moottori kärsi, olen joskus näin ymmärtänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee mieleen, että mitähän on tapahtunut. Ei tuokaan vene varmaankaan ihan halpa investointi ole ollut ja vielä maksullisessa laiturissa. Toivotaan säilyvän ehjänä.

   Poista
  2. Pitäisköhän poliisisedän käydä katsastamassa ettei ole varastettu vene kuten Sysmästä löytyi, varastettu kesäkuussa Mäntsälästä:)

   Poista
  3. Kaikki on mahdollista ja varmaan tuosta on jo kyselyjä mennytkin, on kuitenkin ihan yleisessä laiturissa.

   Poista
 3. Vesillä liikkuminen 'hallussa'.
  Kuva ei valehtele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan täällä sulat vedet läpi talven, jos vaikka kalastamaan mielii. Siltikin, pahalta tuntuu veneen kohtalo.

   Poista
 4. Kiva tilanne. Taitas olla jonkun perikunnan vene, ei sitä omistaja hevin veteen unohtaisi - tai, mene ja tiedä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saattaa hyvinkin olla, eiköhän vene ole isännälleen niin tärkeä , ettei sitä ihan noin vaan jätetä jäiden armoille.

   Poista
 5. Teillä on näköjään sulana, meillä on jäässä kaikki pohjanlahtea myöden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulaahan täällä on, ei Kymessä ole jäätä kuin hieman paikoissa jossa virtausta on vähemmän.

   Poista
 6. Ollaanko tässä nyt myöhässa vai edellä aikaansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa niin, siinäpä pulma. Veikkaisin kuitenkin kenties molempia ;) Talvi tais yllättää.

   Poista
 7. Kumma miten joka talvi moni vene jää talveksi heitteille, näitä näkee täälläkin joka talvi. Joillakin on ilmeisesti varaa haaskata hyvä vene ja moottori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa tulee miettineeksi joka vuosi täälläkin. Useinmiten hylätyt veneet sentään on kuivalla maalla moottoreineen. No, saattaahan tässä olla kyseessä ihan ns. pakko ei ole ollut paikkaa mihin veneen vie.

   Poista
 8. Tuota... Mistä tiedätte, että vene on heitteillä? Jos tuo kohta pysyy sulana , ei veneelle todennäköisesti käy mitään, kunhan sen perään katsotaan talven aikana. Tai nostetaan pois alueen jäätyessä.

  Meillä jäätyi viime talvena avovene yhdessä yössä mereen. 20-heppanen Jammu irroitettiin veneineen päivineen yli 15 cm:n jäästä moottorisahalla. Se toimii edelleen paremmin kuin uusi. Emme olleet välinpitämättömiä, vaan jääntulo yllätti meidät yrittäessämme pitkittää veneilykautta - no, ehkä välinpitämättömyyttä vuodenajoista oli ilmassa *oops*.

  Kaikki veneet, jotka talvehtivat vedessä eivät ole hylättyjä / heitteille jätettyjä, vaan vene voi hallitusti talvehtia myös vedessä. Kunhan siitä pidetään huolta. Näin on usein suurempien veneiden kohdalla. Esimerkiksi Isäni ei nosta läheskään joka vuosi 15 metristä venettään talveksi ylös. Siitä huolehtiminen on helpompaa vedessä kuin maissa - kunhan tietää, mitä tekee. Toki yleensä tieten tahtoen mereen jätetyt veneet ovat suurempia.

  Saarnani tarkoitus lienee se, että älkää tuomitko suoralta kädeltä. Toki myönnän näin loppuun senkin, että moni vene "unohtuu" tai välinpitämättömyyttä jätetään talven armoille, oman onnensa nojaan - mutta sen en toivo olevan suorasukainen päätelmä veteen "jäätyneestä" veneestä, jonka näette.

  On ihana päästä lämpöisellä veneellä saaren hiljaisuuteen ja yksinäisyyteen tammi-helmikuussa... Sitä kokemusta ei voi korvata millään!

  ps. blogillani viimeiset saarikuvat on juuri tällaiselta tammikuiselta retkeltä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, oikeassa olet, emme voi tietää. Talvisäilytystä laitureissa ei yleensä ole. Isoille veneille on omat säilytyspaikkansa toisaalla. Tuo laiturin lähistö normaalisti jäätyy, mutta nyt oli leutoa niin pitkään ja sula on vieläkin kuten näkyy.

   Poista
  2. Anteeksi Tiitsapurkauksestani... Tämä vaan on yksi lempiaiheitani :-D

   Poista
  3. Mari ystäväin, nou hätä, oikeassahan sinä olet, asioilla kuten makkarallakin on edelleen ne kaksi päätä. =DD Lempiaiheistamme purkaudutaan kumpikin, oli ne sitten mitä hyvänsä. Hyvää viikonjatkoa. ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.