perjantai 16. maaliskuuta 2012

Jyrängönkosken "kuohuja"

Alkuviikolla oli niitä tuulisia päiviä ja koskessa harvinaisen voimakas virtaus.  Ei siinä mitään, mutta kun tuuli kävi virranjuoksua (oikelta vasemmalle) vastaan ja kosken pyörteet olivat suuria ja syviä. Syntyi monia komeita sekuntteja, joihin en mukaan ehtinyt.
Nämä napsin...
... suurennappa...onko joku pielessä?

Ps. ja tuohon se aiemman postauksen kalastaja oli veneineen tulossa:(
ps 2 muokkasin tekstiä hiukan :)

11 kommenttia:

 1. Huijui:( Kauniita loiskeita muuten:) Eiköhän kalastajasetä saanutkaan tarpeeksi kalaa tai....sitten tuli niin hyvin ettei malta pysyä pois:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huijui tosiaan, eipä tuonne olisi varaa tipahtaa. kalastajasetä yritti ensin noihin pärskeisiin, mutta soutuveneellä ei tuonne ole asiaa. Onneksi pääsi rauhallisemmalle alueelle.

   Poista
 2. Noissa pyörteissä pakastekaloista taitaa tulla suoraan Sushia :)

  Mari olisi expertti kertomaan vesikuvaajana, enkä minäkään ole paljon kuvannut virtaavaa vettä, mutta luulisin että kameralla on aika vaikeaa tarkentaa nopeasti liikkuvaan (epämääräiseen)kohteeseen,nuo kuohut vaikuttavat valaistukseen hämäävästi koska niissä on vaalempia kohtia. Mutta nämä ovat ihan hyviä kuvia. Taitavammat osaavat neuvoa paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pyörteet tekee koskesta vaarallisen, vaikka se normaalisti näytää niin rauhalliselle :)
   Tuo tarkennus on varmasti totta. Mulla oli tarkennus automaatilla, mutta siinäpä se vika saattaa ollakkin. Nikon kun tarkentaa vaikeasti aina noin epämääräisiin ja liikkuviin kohteisiin. Nuo kuohujen vaaleat kohdatkin kun välkkyivät kaiken aikaa auringossa.
   Kiitos Ari.

   Poista
 3. Jooo... tuuli on tempassut vettä pärskeistä...
  Upeasti kuvattu...

  VastaaPoista
 4. Kai valotusajan pitää olla tosi tosi lyhyt, jotta ei ehdi tulla liike-epäterävyyttä. Ei ole tekemistä tarkennuksen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos P-P, varmaan niin tarkennus kuin valotuskin ja moni muukin asia vaikuttaa lopputulokseen. Oppimista vaan lisää ja kuvaamisen iloa, niin eiköhän tämäkin tästä :)))

   Poista
 5. tai sitten niin pitkä että kuvaan muodostuu sellaista hienoa unen omaista utuisuutta. Edelleen viittaan marin taitoon.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.