sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kissankäpälä, puolukka ja kanerva

Istuessani kalliolla voin katsella lapsuuteni kukkaa kissankälää, en olekkaan vuosiin tavannut.

Vieressä kukkii puolukka, kauniit ovat senkin kukat, ei niitä vaan aina huomioi.

Jotakin punaista kauempana kanervikossa, hirvenpapanoiden seassa. Punaisia kanervan lehtiä ? Kauniita väripilkkuja .

Hirvetkin ovat näköjään viihtyneet täällä kalliolla, toivottavasti en nyt niihin törmää. En nyt viitsinyt niitä papanakasoja kuvailla, tiedättehän te ne. :)

Tuossa on mukava kurkistusaukko jonnekkin, jonne en enää pääse :(  Ehkä hyväkin, sillä nuo pilvet eivät oikein hyvää lupaile....

8 kommenttia:

 1. Voi että kissankäpälät ovat ihania. Meilläpäin niitä kasvaa myös muutamassa paikassa.
  Hieno järvimaisema, on tämä vuodenaika sitten upeaa luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan vasta nyt ruudulta näin ja tajusin kuinka kaunis kukka se onkaan. Tänään tuuli tuolla korkealla, joten suurin osa kuvista epäonnistui. Koetan muistaa jonain tyynempänä päivänä käydä uudestaa. Kiitos Minttuli.

   Poista
 2. Upeissa maisemissa olet liikkunut!
  Löysin myös eilen kissankäpäliä, eräs koiranulkoiluttaja vinkkasi kun keskusteltiin kukista ja ne olivat meidän molempien lempikukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo maisemat ovat niitä mielimaisemia ja on jännää lähteä seuraamaan jotain vierasta polkua tietämättä yhtään minne se vie. Eksymisen vaaraa tuolla kun ei kuitenkaan ole. Vaikka saattaakin tulla melkoisen pitkä kotimatka =DD
   Kallioilla tuuli reippaasti, mutta notkelmissa oli hyttysiä varmaan miljoonia ja ne olivat nälkäisiä. Onneksi oli Offia.

   Poista
 3. Oi, ei...kissankäpälä:) Enpäs ole nähnyt vuosiin, ennen lapsena niitä oli kotona ns. pyykkirannassa kuten äiti sitä nimitti. Ne olivat enimmäkseen hiukka vaaleanpunaisia ja niitä oli paljon! Kävin kerran katsomassa mutta niin on heinittynyt ettei ole ainuttakaan. Rantaa ei enää käytetä edes uimarantana vaan se on muualla.
  Jylhiä, kauniita maisemia löydät =tiedät ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin muistelin, että ne punertaisi hieman, mutta nämä olivat aivan puhtaan valkeita. Kait se riippuu kasvupaikasta. Ruotsalaisen rannat tuolla ovat jylhiä, en aina tiedä minne polku vie, kuten en nytkään. Toki arvasin, että järvi sieltä vastaan tulee.
   Upeita, hurjia, louhikoita...

   Poista
 4. Kissankäpälä onkin ihan kissankäpälän näköinen, en ole tainnut nähdä vielä koskaan täälläpäin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä se kissankäpälää muistuttaa. Siellä Turun puolessa ei taida niinkään olla kallioita tai kuivia kankaita, joilla nuo kissankäpälät kasvaa. Jos osut sellaisen lähelle niin kiipeä toki katsomaan ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.