keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Valmiina

Aamuauringon ensisäteet puiden oksien välistä paljastivat ahkeran yötyöläisen taidonnäytteen. Kiersin ja kaarsin kasteisessa, märässä heinikossa löytääkseni juuri sen kulman missä verkko pääsisi oikeuksiinsa, tämän parempaa en löytänyt. ;)


Itse tekijä oli kait aamutorkuilla kun ei näkynyt paikalla, tai oli niin huomaamaton etten huomannut.

14 kommenttia:

 1. Tämä on hieno taidonnäyte:) Hyvän kuvakulman löysitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavaa työtä tuo verkon kutominen, tuossakin kun seitti kiinnittyy koivun lehtiin ja koko komeus oli vielä melkoisen korkeallakin puussa. Luulisi tuulella olevan nopeasti hajalla.
   Kiitos Askartelin itte.

   Poista
 2. Oi miten hienon verkon oletkin linssiin löytänyt:) Ja varpaasikin taisivat kastua, mukavaa päivän jatkoa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä pienet kosteudet mitään haittaa =DD Hämähäkin verkot ovat aina kiehtovan kauniita ja mystisiä rakennelmia, niitä on mukava koettaa kuvata. Kiitos samoin sinulle oikein mukavaa illan jatkoa.

   Poista
 3. Verkko on hieno käsityö ja taitava kuvaaja on kuvannut sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan sen kummemmin ajatellut noita hämähäkin verkkoja, verkko on verkko ja sillä siisti. Eipä vaan olekkaan siinäkin piilee monenmoista variaatiota ja sääntöä. Taas löytyi uusi mielenkiintoinen maailma. =DD
   Kiitos Antuura.

   Poista
 4. Verkosta verkkoon :) Aamuvirkun palinto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä verkkoja ja verkkoja, mikä pyydystää mitäkin, mutta se on ainakin varmaa, että paraimmat tilaisuudet saada hämähäkinverkko/seitti kuvaan on tyyni varhainen aamu. :( Jaksais vaan. Kiitos Ari.

   Poista
 5. Nuo verkot osaa aina kiehtoa ja samalla sitä ihmettelee niiden "arkkitehtuuria".

  Sellaisen tiedon jostain olen imuroinut, että nuo hämähäkit syövät pois päivittäin vanhan verkon ja kutovat tilalle uuden. Pitääköhän paikkanssa, täytyypä googlettaa, täytyisi löytää sellainen luotettava sivu. Kyllähän sitä netistä tietoa löytää, mutta pitääkö se aina paikkansa, se on sitten toinen juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi sai minutkin tuonne googlen syövereihin etsimään lisää tietoa. Ompahan mielenkiintoinen ja mystinenkin tuo hämähäkkien maailma, kummasti sain uutta näkökulmaa jälleen asioihin.
   Tuosta seitin syömisestä en löytänyt mitään, hyönteisfoorumin tietäjät varmaan osaisivat kertoa paikkansa pitävää asiaa.
   Parasta tässä kuvausharrastuksessa on ollut uuden oppiminen niin kuvaamisesta kuin luonnostakin.
   Kiitos Tarja

   Poista
 6. Ei ollut tullut saalista tuohon verkkoon vielä. Kun ei itte kutojakaan ole paikalla, taitaakin olla hämiksen tilataidetta koko verkko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi verkko olla aivan uusi ja kutoja jossain koivunlehdellä lepäilemässä. ;) Kyllä tuo olisi oivallista tilataidettakin, ainkin minä katselisin mielelläni.

   Poista
 7. Hyvä kuva hienosta verkosta, onnistunut otos! Valo tule just oikeasta suunnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raija, verkko oli koivussa aika korkealla ja siinä sai hetken pyöriä katselemassa.;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.