maanantai 2. heinäkuuta 2012

Hieman pehmeämpää maisemaa

Jos tuo edellinen postaus saikin hieman pelonsekaisia mielleyhtymiä aikaiseksi mielikuvituksissamme, niin täällä voi ne unohtaa..
Pieni, pikkuhiljaa umpeenkasvava suolampi, Kaakonlampi. Olen tätäkin kuvannut usein ja tulen kuvaamaan vastakin, aina sieltä löytää jotakin uutta.

Rannat on sankan kaislikon peitossa ja lammelle näkee vain pienistä raoista. Tähän oli joku (lintuharrastajat varmaan) tehnyt pienen tasanteen josta pääsi jotakin näkemään. Lammella kukkii kymmenet ellei sadat lumpeet (hieman näkyy takareunassa) ja vähintään saman verran ulpukoita toisessa päässä.

 Kaksi joutsenta on viettänyt kesäänsä lammella ja mikäs on ollessa, matala lampi on täynnä ruokaa ja eipä tuossa näköalassakaan ole moittimista. Naapureina mustakurkku-uikut ja telkät. Sorsia en ole täällä tavannut.

Lammen rannalla on myös puutarhapalstat ja sieltä löysin lapsuuteni ihanat keisarinkruunut. Muistan kuinka pappa ja mummo antoivat kanoille kyytiä, jos ne menivät keisarinkruunupenkkiin kuopsuttamaan. =DD
Viljelijöillä on myös pikkuinen laituri rannassa, jossa on mukava bongailla korentoja ;)

14 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, etenkin tuo joutsenkuva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos , joutsenet ovat aina niin kuvauksellisia.

   Poista
 2. Mikä määrä ulpukoita! Harmi kun nämä pienet lammet pääsevät kaislottumaan!
  Keisarinkruunut muistan myös omasta lapsuudedesta, onkohan niitä muuten taimistoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan harmi. Katselin juuri vanhoja kuvia ja vielä 6 vuotta sitten tuo lampi oli kaunis ja "puhdas" lampi, muutamia ulpukoita ja lumpeita ainoastaan.
   Lammelle ei tehdä mitään, sen on tarkoituskin kuulema soistua. Tiedä sitten mikä olisi parempi, nyt ainakin houkuttelee lintuja enemmän.
   Noita vanhoja keisarinkruuna en ole huomannut missään normaallissa myynnissä. Jostain perinnepuutarhasta voisi löytää.

   Poista
 3. On ihana kuvauskohde. Joutsen ulpukoiden keskellä on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuolla kuvattavaa riittää ja soistumisen myötä senkun lisääntyy vaan. Kiitos Sirpa.

   Poista
 4. No, jo on siellä ulpukoita ja lumpeita kerrakseen! Siellä olis sitten varmaan hirveästi korentoja jne. En oo nimittäin vielä yhtäkään nähnyt. Oma vika kun ei pääse pihastaan näemmä taas minnekkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niitä oli aivan mielettömästi, siis ulpukoita ja lumpeita. Korentojakin kyllä ainakin viimekesänä, mutta niiden kuvaaminen tuolla on melkoisen hankalaa :(
   En halua mulia.

   Poista
 5. Kaunis blogi sinulla ja upeat kuvat - kesäterveisin Valokuvaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos valokuvaaja, ja tervetuloa kylään. Pistäydynpä vastavierailulla

   Poista
 6. Keisarinkruunut kuuluvat minunkin lapsuuteeni. Olga-tädin torpan pihalla kasvoi niitä rinteessä. Muistan aina Olgaaa, kun näen näitä kukkia. Pitäisipä hankkia omallekin piholle sinne muitten liljojen viereen!

  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iines, Tänään torilla oli perinneperennojen myyjä, joka kerää taimet omalta vanhalta pihamaaltaan. Hänellä oli keisarinkruunujakin. Hieman vaan epäilyttää tämä keskikesän istutusaika varsinkin kun taimet ovat päivä tai useammankin kuumalla torilla ilman multaa.
   Jos minulla joskus on vaikka kuinka pieni piha niin sinne haluaisin keisarinkruununuja

   Poista
 7. Kuvissasi Suomen kaunis kesä pääsee oikeuksiinsa. Ja joutsenet, niissä vain on jotain uskomattoman upeaa. Olitko massullasi ensimmäistä kuvaa kuvatessasi, tuli jotenkin piilossa olevan tunne sitä katsellessani. Uskomattomat värit alimmassa kuvassa, keisarinkruunuja olen nähnyt useilla siirtolapuutarhapalstoilla kasvamassa. Ja kyllä, ne pysähdyttävät väriloistollaan aina...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pitsit, kaunis ja moni-ilmeinenhän tämä Suomen kesä on. Luonto ympärillämme on mahtavaa, siinä löytyy monia elementtejä pienelläkin alueella.
   :) En minä toki massullani tuota kuvannut, kaislikko oli vaan niin tuhottoman korkeaa, hyvä että ylipäätään ylitse näki. :)
   Keisarinkruunussa on vaan sitä jotakin, toki kaikki liljat ovat kauniita, mutta keisarinkruunussa on jotain erityistä.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.