sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kuikat

Lauantaiaamuna samalla rannalla kuin tuo edellisen postauksen palanut pukukoppi, uiskenteli aivan rannassa kaksi kuikkaa.


Harvinainen paikka tälle saloseutujen linnulle.

6 kommenttia:

 1. Kuikilla on niin tyylikkäät asut. Niiden raidat sopivat vedenpinnan värinään hienosti. Kaunis kuva!
  Sen sijaan edellisessä postauksessasi oleva teko ei ollut yhtään tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, aina kuikan näkeminen sykähdyttää. Se on aika harvinainen näissä maisemissa asutuksen keskellä. Melkoinen ristiriita kieltämättä tuli tuolla rannalla, savunhajun, autereisen aamunhiljaisuuden ja kuikkien kesken. Joku ei oikein sopinut yhtälöön :(

   Poista
 2. Virtaviivainen vesielementin lintu, hieno kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina, kuikka on upea lintu ja harvoin sen näin rannalta tapaa. Ihan rauhassa ne siinä uiskentelivat, kunnes tuli pari aamu uimaria niin sukelsivat sivummalle.

   Poista
 3. Ai tää onkin salonseutujen lintu, ilmanks ne ei tule rannan läheisyyteen ja sulkeltavatkin heti kun menen rantaan---on vain yksi poikanen tänä vuonna.Meidän mökkijärvellä on kuitenkin paljon kuikkia kun jossain vaiheessa kokoontuvat yhteen, niitä saattaa olla lähemmäks kolmekymmentä, kuitenkin tekevät kaksi poikasta per perhe:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoilla vesillä rauhassa nämä linnut viihtyvät. Juhannuksena näin Ruotsalaisella muistaakseni kymmenen kuikan parven, mutta sekin kaukana selällä. Upea se on katsella ja toivotaan, että olisi lisääntymään päin, nyt on kovin harvalukuinen.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.