perjantai 13. heinäkuuta 2012

Operaatio ampiaispesä

Tuossa jokin aika sitten manailin ampiaisten vallanneen parvekkeeni ja määräilevän olemistani siellä =DD
Pari päivää sitten sain tarpeekseni ja aloitin "sotatoimet". Sain naapurilta lainaksi hyönteismyrkkypullon jota sumutin aina ampparia silmille.  Pakko oli kantaa kukat sisään, että mahtui kunnolla etsimään pesää. Kaksi niitä pesiä olikin.  Myrkystä vaan silmille  ja sitten pesään oikein kunnon annos ja odottelin tähän päivään asti, ennenkuin aloitin loppusiivouksen.

Pannahisen elukat olivat syöneet, uuden neulotun villahuopani rikki pesää tehdessään. :(


Huopa oli sohvanpäällä ja pesä sen reunan alla. Eikä mikään pieni ollutkaan:(
Toinen löytyi hyllystä jossa oli kukkaruukkuja. Uuden pesän alunkin olivat jo hyllyyn aloittaneet.
Perusteellinen siivous ja kaikki pesään viittaavat tarvikkeet pois.


Uusi järjestys ja nyt pääsee taas kahville ilman ampiaisten seuraa.
ps. ei yhtään pistoa:))

10 kommenttia:

 1. No, johan on tosiaan! Villahuovankin ottivat pesäaineeksi! Olen nyt tarkkana, jos alkavat uudestaan pörräämään, etteivät tule takaisin! Minä vähän epäilen, että meidän pienessä halkokasassa vois olla kanssa. Olkoot, ei niitä enää syksyllä ole kun aletaan takkaa lämmittämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan tarkkana saa olla, naapuri juuri kertoi, että nyt niitä on heillä keittiössä. No myrkkypullo on valmiina, olkoonkin hyödyllinen eläin ja olkoonkin etten ole tappamisen ja tuhoamisen kannalla, mutta en myöskää halua ampparia kahvikuppiini, enkä pistoja itseeni jos istun sohvalleni. :)

   Poista
 2. Suuren pesän olivat jo rakentaneet, villahuopaan oli ampparien mielestä hyvä tehdä. Toivottavasti onnistuit lopullisesti häätämään ne.
  Kauniisti olen parvekkeen sisustanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tosiaan. Ei siinä nyt ole yhtään näkynyt ja huovankin taidan saada parsittua kokoon. Harjasin nuo pesän jäänteet juuriharjalla pois ja suihkutin vielä sitä hajustetta siihen. En tosin arvaa enää parvekkeelle viedä sitä muuten kuin käymäsiltään, etteivät ampiaiset uudestaan innostu.
   Kiitos, tuo sisustus jäi hieman sellaiseksi "kunhan saan nämä tavarat tänne jotenkin järkevästi, jokaisen uuteen paikkaan" tyyliin =DDD

   Poista
 3. No voi sun ja hyvä huopakin vielä meni:( Ajattelinkin että kauankohan jaksat alivuokralaisten kanssa seurustella? Hienoa kuitenkin ettet saanut yhtään pistoa:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, ja nyt naapuri on samassa pulassa. Saan huovan varmaan parsittua, niinkuin tuossa Raijalle kerroin, en siitä ihan vähällä luovu sitä on niin monet tärkeät kädet väkertäneet.

   Poista
 4. Näiden "öttiäisten" kanssa kohdataan joka kesä, juhannusaattona pesä löytyi saunan kuistilta puulaatikosta. Tuntuu, että näitä on erikoisen paljon tänä kesänä. Luultavasti kodin katon alalaudoituksen takanakin on pesiä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tulivat tänne kolmannenkerroksen parvekkeelle. On niitä tuossa lennellyt, mutta ei sentään pesimään alkaneet. Minusta kanssa tuntuu, että niitä on tänäkesänä tavallista enemmän.

   Poista
 5. Onkohan ampiaisia tänä kesänä enemmän kuin ennen, olemme tuhonneet jo kolme pesää. Sain piston nilkkaan kun kävelin terassin yli jonka alla oli pesä, pahus että se sattuu!
  Onneksi selvisit ilman pistoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä taitaa olla ja mitä kummallisemmissa paikoissa. Ampiaisen pisto ei ole mikään mukava kokemus.:(

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.