torstai 12. heinäkuuta 2012

Tienreunalla

Navakka tuuli sotki minun hienot suunnitelmani. Pyöräilin muka perhosia kuvaamaan harjunrinteeseen. PÖH ei siellä tietenkään lennelly yhtään perhosta. No kukkia oli paljon ja monenlaisia, joten jospa jonain päivänä olisikin hieman vähemmän tuulista.
Keltainen on päivän väri...

Lisään tähän vielä kukasta toisenkin kuvan, jospa joku tunnistaisi
9 kommenttia:

 1. Onpas eksoottiset keltaiset sävyt tuossa ekassa kukassa! Mitä kukkia nämä ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo eksoottisen värinen on joku alpi ja koska se kasvoi kaukana rannalta kuivassa paahteisessa rinteessä se ei ilmeisestikkään ole ranta-alpi, joten oletan sen olevan tarha-alpi. :)
   Toisesta ei hajuakaan, yritin etsiä mutten löytänytsille nimeä. Siinä samalla paahteisella rinteellä sekin kasvoi.

   Poista
  2. Saattaisi olla pystyhanhikki;)

   Poista
 2. Kauniita ovat keltaiset. Minäkin mietin lajikkeita. Tarha-alpeja eivät ole. Niitä on pihassani vaivaksi asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sitten meni uudeksi pohdinnaksi ja etsivätyö jatkuu....:)Kiitos Minttuli

   Poista
 3. Alpi on yksi lemppareistani luonnonkukkien joukossa... Yhdessä rantakukkien kanssa ne muodostavat sähäkän väriparin, olen usein nähnyt niiden kasvavan lähekkäin... Kesä jo pitkällä, kun nämä avaavat kukkansa.

  Kaunista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alpit ovat kauniita ja yhden rantakukankin jo näin, siinä ei ollut vielä kuin pari auennutta kukkaa. Syksyiselle alkaa tuntumaan .

   Poista
 4. Ylempi on ranta-alpi. Kasvupaikka ei ole odotusten mukainen, mutta onko se aivan luonnontilainen vai onko siellä tehty maanrakennustöitä? Ranta-alpi voi levitä mullan mukana.

  Alempi on helppo tunnistaa heimolleen hanhikiksi, mutta tarkkaan määritykseen tarvittaisiin kuva myös lehdistä. Pystyhanhikki on mahdollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alpi kasvaa paikassa jossa aikoinaan on kaupungin läpi kulkeva harju katkaistu ja paikalle tehty tie. Pyöräilin tuolla tänään ja huomasin noita alpeja siellä tällä muuallakin, joten olisikona sitten mullan mukana kulkeutunut.
   Hanhikkia kasvaa siinä samalla rinteellä ja kuvasin niitä lehtiä tänään. Oletan yhä varmemmin, että se on pystyhanhikkia. Sitä on siinä rinteessä valtavasti.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.