lauantai 14. heinäkuuta 2012

Tumma tulikukka

Tienreunat on niin tarkoin niitetyt, ettei siellä  vaan pääse kukkimaan mikään kukka, mutta onnistuipas tumma tulikukka, kasvamaan.
Pieniksi jäivät, noin 30 cm korkeita ainoastaan, eikä niissä ollut ihan sitä hehkua kuin täysikasvuisessa kukassa. Kauniita kuitenkin.12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Siinä on todella kauniin keltaiset kukat, sellaiset hehkuvat.

   Poista
 2. Todella kaunis on näinkin. Oiskohan niitä
  täällä meilläkin päin, täytyy tarkemmin katsella tienpientareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät oikein sellaisen puolitoistametrisen joka on täynnä kukkia. Sitä ei voi olla huomaamatta. Tuosta saisi varmaan mahtavia makrokuviakin.

   Poista
 3. Tuota oon äitini kanssa harmitellut viime viikkoina kun teiden reunukset parturoidaan hiukan liian tiuhalla leikkurilla ja turhan leveälti! Jää moni ihasuus kukkimatta. Onneksi kukat on sitkeitä ja osa vain taipuu ei taitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja jälki on sitten surkean näköistä kun siellä on puskia joihin terä ei pysty ja ne vaan tolataan alas. Pahalta tuntui myös huomata metsäinen tienpätkä jossa kasvoi valtavasti kurjenkelloja ja päivänkakkaroita ja ties mitä kukkia, nurin vaan paraaseen kukinta-aikaan.

   Poista
 4. Minulla kasvaa tavallista ukontulikukkaa kukkapenkissä. Sekään ei ole kasvattanut komeaa kukkavartta tänä vuonna. Sateinen kesä ei ole sen mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukontulikukka on myös komean näköinen, mutta sekin tarvitsee sitä lämpöä, jota ei suuremmin ole tarjolla ollut. Täällä tosiaan kerkesivät niittää tien reunat niin ettei tummatulikukka ehtinyt edes kunnilla kasvaa :((

   Poista
 5. Kaunis tuommoinen yksittäinen kukka! Tosiaan tienreunoja parturoidaan täälläkin ja yllätyksekseni huomasin suikeroalpin kukkivan sängen joukossa. Matalana säästyi leikkurilta. Moni on mielissään polkujen reunojen leikkuusta punkkien takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, parturoinnilla on puolensakin, mutta vähemmän niitä tuolla autoteiden ja pyöräteiden varsilla on, punkkeja siis.
   Mutta, ei ne mukavia olentoja ole jos kohdalle osuvat.
   Ihana aurinkoinen yllätys tuo suikeroalpi. Yksi suosikkikukistani.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.