torstai 19. heinäkuuta 2012

Uusi tuttavuus

...tai oikeastaan kaksi. Tänään päätin, ihan oikeasti kokeilla "kuvata" makrolla. Säädöt oli ihan siellä jossakin ja kuvat sitä luokkaa myös, mutaa sitten joukosta löytyi muutama josta sai jopa selvääkin.=D

Leppis ja aina se oli menossa tuonne alas ja tuulikin heilutti oksaa niin, että sai odotella. Yritin pitää oksasta kiinnikkin, mutta eihän yhdellä kädellä kuvaamalla saa kuin suttua :(

Tämä kaunis/komea hyönteinen on täysin vieras, mutta osaapa olla nätti.

 EDIT Tunnistus saatu hyönteisfoorumilta, kyseessä on Sinivyökirvari Leucozona glaucia

Mielenkiintoista puuhaa, vaikken kaikkia niitä ötököitä välttämättä haluaiskaan kovin läheltä nähdä =DD
Niin siis uutta oli makro ja tuo komistus. =D

15 kommenttia:

 1. Hienoja makroja! :) Minkä merkkinen kamera sinulla on ja mikä makrolinssi? Eipä taida olla muuten mun nenän eteen vielä tuota isosilmäistä ötökkää vielä ilmestynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina, kamerana mulla on Nikon D5000 ja makrona Af-S Micro Nikkor 40mm 1:2.8 G
   Vasta joku aika sitten tuon makron hankin ja se on jäänyt tosi vähälle käytölle :(

   Poista
 2. Makroilu avaa uusia näkymiä pienten maailmaan ja kummasti ne alkavat viehättää. Kyllähän noilla silmillä hurmaa kenet vaan.
  Itse olen kokeillut yhdellä kädellä kuvaamista siten, että laitan säädöt valmiiksi ja sitten huojun eestaas ja välillä nappaan kuvan kun näyttää suht koht tarkalle. No, eihän niistä kovin moni tarkka ole, mutta tuulessa on kyllä makrolla aika vaikea kuvata.
  Käytätkö sinä jalustaa makrolla kuvatessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjakuvauksella saattaa myös onnistaa, kunhan säädöt on saanut kohdalleen. Näissä ei ollut jalustaa ja kyllä sitä ilmeisesti olisi hyvä käyttää, kun tuossa opiskassa ei ole vakaajaakaan. Siinä on sitten taas uusi opeteltava. ;))

   Poista
 3. Leppäkertut osaavat olla vaikeita kuvattavia! Todella onnistunut kuva tuosta alemmasta ötökästä. Kertakaikkisen erinomainen!

  Itsekin kököttelin tänään ötökän perässä ja huojuin niin vaikeassa asennossa, että ihmeen kaupalla jonkun suht tarkan otoksen sain. En päässyt edes kovin lähelle, kun jo säikähti ötökkä karkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sandy, tuosta leppiksestä on vaikka kuinka monta kuvaa vatsapuolelta =DD
   Sehän tuossa makroilussa on, kun pitää päästä niin lähelle ainakin noin pienellä opiskalla kun mun. Perhoset kyllä kuvaan pitkällä putkella kauempaa. Ihan suosiolla

   Poista
 4. Veikkaisin tuota komistusta kukkakärpäseksi, mutta mikähän niistä monista...?
  Upean kuvan sait. Tänään yritin minäkin kuvata yhdellä kädellä, päin prinkkalaahan se meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, niin minäkin epäilen, mutta heitin sen hyönteisfoorumille varmistettavaksi, ei noita voi kukaan muistaa =DD

   Poista
  2. Tunnistus tuli, kyseessä on kukkakärpänen Sinivyökirvari Leucozona glaucia.
   Kyllä on komea nimikin :)

   Poista
 5. Komeat macrot! Harvemmin sitä tulee tuijoteltua kirvaria silmästä silmään ja se onnistuukin vain macroilemalla! Kiitti Tiitsa! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pessi, maailma avartuu hurjasti kameran ja sen mahdollisuuksien kautta. On joskus mukava tuijotella silmiin jotakin jota ei edes tiennyt olemassa olevankaan =DD

   Poista
 6. Upeat kuvat! Sinivyökirvarin väriyhdistelmä on kaunis..

  Moni asia jäisi näkemättä ilman Tiitsaa <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati, kuinkahan paljon tuolla onkaan kauniita pikku öttiäisiä joita ei edes huomata, jos ne eivät ole pahaa tekemässä =DD
   Olen luontaisesti utelias ja työnnän nokkani ja kamerani joka paikkaan, siitä se vaan johtuu =DDD

   Poista
 7. Täällä oppii uutta sen lisäksi , että saa nähdä kauniita kuvia. Äsken muistelimme, miten viime vuonna oli täällä paljon perhosia, nyt ei näy juuri mitään. Rankkasateetko ne on vienyt mennessään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateethan ne varmasti ovat syyllisiä, ainakin osaksi. Tänään oli jo huomattavasti enemmän perhosia liikkeellä, joten toivotaan lämmön jatkuvan.
   Kiitos Liisa.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.