maanantai 2. heinäkuuta 2012

Venejärvellä

Venejärvi on pieni idyllinen erämaajärvi Sataojan luonnonpuiston maisemissa täällä Heinolassa. Sen tummuus, hiljaisuus, kauneus saa aikaan kummallisia tunteita. Rannalla jopa puhuu kuiskaamalla:)

Täällä ei näy vesilintuja koska rannat ovat syviä. Monet monituiset kuvat blogeissanikin paikasta on ollut, silti yhä uudestaan tuohon tunnelmaan halua palata.
Kalastajia lammella liikkuu jonkin verran, istutetaanhan sinne kalaa useamman kerran kesässä. Alakuvassa hyvin näkyy hetteinen sammalikko jonne on rakennettu kapea kulkuväylä lähinnä kait kalastajille. Muutenkin lampea kiertää pitkospuut monin paikoin ja siellä on useita laitureita kalastajien avuksi.


Siellä on myös paljon kauniita suon kasveja ja kerran olen uskaltautunut taiteilemaan tuolla kapealla lankulla kuvaten karpalonkukkia. Uskoisin,että jos tuonne putoaa, ylöspääsy on vaikeaa.
Ehkä siksikin paikka tuntuu jotenkin maagiselle, ei pelottavalle ja kuitenkin siinä on jotakin jota en nyt osaa sanoiksi pukea.

10 kommenttia:

 1. Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.

  www.ttvehkalahti.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Kaunista, mutta salaperäisen, ehkä hieman pelottavankin näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinkin pelottavaa voisi olla, kun ensimmäisen kerran paikalle tulee. Varsinkin tummien pilvien kulkiessa taivaalla, kenties ukkosen muristessa, jossakin mistä sitä ei vielä näe. Hiljaisuuskin pelottaa se saa kuiskimaan ja kuuntelemaan jokaista risahdusta. Siinä juuri on tämän paikan lumo. ;)
   Kiitos Famu.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Toki siellä kummittelee. Risukoissa rapisee, outoja kahahduksia kuuluu puitten oksistoissa, pitkospuitten alla vilahtaa jotakin jota et ehdi näkemään.
   Hämärässä lehdossa et näe jalkoihisi, mitä lieneekään siellä mönkisi, sammaleiset kivet ja kannot saavat mitä kummallisempia muotoja. Hämähäkin seitit liimautuvat kasvoillesi.
   Siksi siellä juuri onkin niin rentouttavaa patikoida ;)

   Poista
 4. Kaunista on ja ihanat värit alimmaisessa maisemassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuohon alempaan osui aurinko niin sopivasti, että oli ihan pakko kuvata =DDD

   Poista
 5. Mehevän vihreää, varsinkin alimmaisessa kuvassa, joka jo suorastaan sinertää...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)niin, mietippä oikeasti vihreää väriä, miten se muuttuu valon myötä, ja luonnossa väriin vaikuttaa vielä kasvupaikkakin. Hmmm... pitääpä muistaa. Kiitos Pitsit.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.