lauantai 7. heinäkuuta 2012

Vielä kaksi kaunokaista

Lumme on yksi kauneimpia ja eksoottisempia luonnonkukkia näin heinäkuussa. Lapsuudessa silloin kun kotilammelle avautui lumpeenkukka sitä katsottiin tietynlaisella hartaudella, siinä oli jotakin mystistä, satumaista...Ei sitä taitettu ja tehty helminauhoja niinkuin ulpukoista :)

8 kommenttia:

 1. Onhan se tosiaan aika eksoottista, että vesi puhkeaa kukkaan. Puhtauden vertauskuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhtauden ja viattomuuden vertauskuva, kenties. Kasvupaikkakin kun usein on synkkä tummavetinen pikku lampi. Kieltämättä tuli sellainen outo olo, kun näitä kuvasin siinä suo lutakon laidalla. Mieluusti astui askeleen taaksepäin.

   Poista
 2. Aivan, hieno kukka ja kuva Tiitsa! Lumpeita ihailtiin Pirttikosken lammella lapsena ja tunnelma on ihan sama, kukka on jotenkin eksoottinen ja todella kaunis. Viime kesänä uitiin työkaveriystävän kanssa ulpukoiden lähellä joella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustaleski,juuri luin, että lumme onkin erittäin myrkyllinen kasvi. En muista moista koskaan ennen kuulleenikaan. Lisää mystisyyttä tuota kasvia kohtaan ;)

   Poista
 3. Ihanat lumpeet, vanhempieni mökkilammella (siellä Heinolassa) ei alkukesinä ollut lainkaan lumpeita, nyt on mikä on ihanaa. Ja tosiaan vain ulpukat raski taitella helminauhoiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heljä, lumpeet ovat lisääntymään päin, kertoo kaikkitietävä netti. :) Piisamit kuulemma ovat hävittäneet niitä aikanaan, mutta nyt kukka on jälleen elpymässä.
   Jotenkin tuota mystisyyttä kuvaa sekin, että kukka kuihduttuaan vetäytyy kasaan, suojaa siemenet ja upottaa ne veden syvyyksiin, josta sitten taas uudet kuvat aikanaan syntyvät.

   Poista
 4. Ihanat kukat!! Ei meidänkään kotojärvessä näitä lapsena näkynyt, ulpukoita kyllä riitti, vaan nytpä on...jotenkin niitä siis kunnioittaa;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilkka, todellakaan se ei ole mikään itsestään selvyys, että joka vuosi sieltä nousisi. Onneksi on elpymään päin.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.