sunnuntai 12. elokuuta 2012

Korentorumbaa

Tänään oli korentoja kaikkialla,

ne piiloutuivat heinikkoon...

istahtivat lepän oksalle..

naamioituivat kivelle...

riippuivat tandemissa...
tuijottivat tiukasti silmiin...törmäilivät minuun pyörätiellä...Osa jäi vielä reserviin... =DD

10 kommenttia:

 1. Minulle tulee jotenkin semmonen lämmin ja hyvä olo kun näen näitä sudenkorentoja! Siis, jos joku olisi sanonut, että minun käy näin vielä keväällä...olisin sanonut, että hevonkukkua!!

  Ihania kuvia! Vielä jotain jemmassakin!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin tuon tunteen, niin on minullakin kuin joku hyvin läheinen ja tuttu olisi kuvassa, heti katsoo lajia ja alkaa pikkuhiljaa tunnistamaan yleisimmät. Entäs kun on edessä harvinaisuus, se vasta hienolle tuntuu.
   Eikä ihme, luin tänään Ylen sivuilta, että korentoharrastus on yleistynyt räjähdysmäisesti. No varsinaiset harrastajat pyydystävät korennon, tunnistavat sen ja päästävät menemään. Mieluummin kerään kameralla :)

   Poista
 2. Korentojen siivet on ihastuttavan kauniita. Oletko pitkällä putkella kuvannut, hienoja kuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korennot ovat hyvin eriskummallisia eläimiä, ne poikkeavat niin paljon muista lentävistä hyönteisistä. Aluksi ne olivat hiukan pelottaviakin.
   Pitkällä (300mm) putkella kuvaan, koska makroni on niin lyhyt, etten kyllä korennon lähelle sen kanssa pääse kuin vahingossa ja silloinkin on pitkä kamerassa kiinni =DD
   Kiitos aimarii

   Poista
 3. Kuvauksen perusteella on kameran suljin hehkunut punaisena. Hieno setti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monta kuvaa kyllä tuli kortille, myönnän :) Kiitos Harry.

   Poista
 4. Onpas sinulla ollutkin mahtava päivä, tosi upeita kuvia.Kyllä tuo korennon tuijotuskin on aikas pelottavan näköinen, onneksi on pieni ettei tarvitse karkuun lähteä;-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan mahtava päivä. Kyllä niitä aiemmin mieluusti väisti ja hiukan kammoksuikin, mutta ei nyt enää. Vaikka aika napakasti tuo iso otsaan iski kun pyöräilin ja siihen törmäsin. Oli kait tulossa olkapäälle. Kiitos Hilkka.

   Poista
 5. Ei täällä vaan näkynyt yhtään.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tainnut sitten aikataulut osua kohdilleen ja aika paljon nuo isot korennot olivatkin heinikon suojissa piilossa, ainakin vielä silloin kun olin liikkeellä.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.