lauantai 25. elokuuta 2012

Padon toisella puolen


Kauniilta ja idylliseltä näyttävä patoallas on vaarallinen paikka. Sillä vesi syöksyy valtavalla voimalla tien ali ja pienestä luukusta toiselle puolen, aiheuttaen melkoisen imun tuonne altaalle. Onnettomuuksiltakaan ei ole vältytty, siitä oli todisteena nytkin kynttilät padon laidalla.Padon jalkeen joki jatkaa kulkuaan läpi kylän ja tässä näkyy jo tuo veden värikin oikeampana. Kyseessähän on Keravanjoki.

Neidonkorentoja oli runsaasti lentelemässä, mutta hieman liian kaukana. Tämä naaras neito  onnistui joten kuten, mutta on  gropattu reilusti.


Joen laitamille on kauniita polkuja, mutta ikuinen ilkivalta estää niiden kunnossapidon :((

6 kommenttia:

 1. Kävit meilläpäin. Miltä maisemat näytti? Oliko tullut paljon muutoksia ? Olen kuvannut noita samoja paikkoja, mutta en tota korentoa. (pukkas vitsin). Ihan katsottava kuva tosta korentokuvasta. Onko toi joku harvinaisempi korento?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin pikavierailulla. Järvenpäätä en enää samaksi tunnista, ainoastaan jotkut rakennukset ovat tuttuja. Torikin on kadotettu, sitä en tajua lainkaan. Olkoonkin, että se on nyt alkuperäisellä paikallaan.
   Aika muuttaa ja pikkukaupunki alkaa näyttää jo isolle. :))
   Ei tuo neidonkorento ole mitenkään harvinainen, mutta ei sitä ihan joka paikassa näy. Kaipaa virtaavaa vettä.

   Poista
 2. Onko oikein kuolemaan johtaneita onnettomuuksiakin sattyunut. Veden syöksähtäminen näyttää todellakin melko voimakkaalta ja joen vesi harmaalta. Korento on oikein siro kaunotar.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemani mukaan on aina joku joka joko tietoisesti tai tietämättään menee tuohon patoaltaaseen "uimaan" ja jää sille tielleen. Siinä on kyllä selkeät kiellot, mutta....
   Tuo veden syöksyminen on todella voimakasta ja voi vain kuvitella millaisen imun se tuonne altaaseen tekee. :(

   Poista
 3. Ei näytä vesi ihan kirkkaalta tuossa kohtaa. Minua aina vähän pelottaa tuommoset patosysteemit ja myös voimalaitokset! Lapsena kävin tuolla pohjoisessa Valajaskosken voimalaistoksella ja siitä jäi jokin kammo, noihin rakennettuihin vesijuttuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuossa oikein mukavaa ollut, olen käynyt useammankin kerran ja aina tuo koko miljöö aiheuttaa sellaisen oudon olon. Tahtoo pian pois. Se ei johdu pelkästään padosta ja sen pauhusta, vaan siinä on paljon muutakin.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.