keskiviikko 8. elokuuta 2012

Rippeitä maanantailta

Kiitokset vielä kaikille edellisen postauksen kommenteista. Eilen en kameraa ulkoiluttanut lainkaan, joten näitä maanantain rippeitä näin aamulla tuon näytille. :))

Vielä löytyy lumpeenkukkia vaikka pääkukinta taitaa olla jo ohitse.

Jo kovin repaleiseksi on käynyt tämäkin perhonen, koetin tunnistaa sitä ja olisikohan kyseessä karttaperhonen. Varma en ole, mutta uusi laji minulle kuitenkin.
Edit. Varmistettu hyönteisfoorumilta, kyseessä on karttaperhonen.

32 kommenttia:

 1. En miekään ulkoiluttanut kameraa enkä itseänikään eilen:))Kävin vain postilaatikolla. Tänään pitää tai saa lähteä kampaajalle:)Ihania kuvia, etenkin lumme on niin kaunis. Mukavia kuvauskelejä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Askartelin itte, jotenkin tuo äkillinen muutos ilmassa taisi vaikuttaa. Täällä on sadellut vähän väliä, mutta kyllä kuvaamaan pääsee, kunhan taas saa itsensä liikkeelle, eikä vaan nyhrää noitten kotihommien kanssa. =DD

   Poista
 2. Kuin lasilla lumme!
  Hieno kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matonkude, ei heti uskoisi, että lumme kasvaa pienessä mutalammikossa :))

   Poista
 3. Ihana tuo lummekuva. :) On itsekin pitänyt ottaa lumpeista kuvia, kun tuossa läheisellä järvellä on niitä todella paljon, en vain ole saanut aikaiseksi. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lolde, jotenkin tuntuu, että tänä kesänä lumpeita olikin tosi paljon.

   Poista
 4. Aivan mahdottoman upea tuo lumme! Itsellä kuvaaminen on vähän "jäissä". On tullut kuvailtua vaan käsitöitä. Luonto- ja etenkin makrokuvista pidän.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos margsan, taitaa tämä syksyinen sää vetää niihin käsitöihin vähän itse kutakin, mutta kyllä se luontokuvausinto sieltä taas löytyy.;)

   Poista
 5. Kamera on pysynyt sisätiloissa ja laukussaan täälläkin, ulos ei huvita, kun asteita vain +6.
  Lumme on kuitenkin täyttä kesää, kuten perhosesikin. Lummekuvasta häikästyin. Täällä eivät ole vielä kunnolla edes aloittaneet kukintaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole liiemmin lämmintä sielläkään. Täällä sentään +17 ja joskus jopa aurinko pilkahtelee. Ajatella miten suuri muutos on näiden muutaman sadan kilometrin matkalla.
   Kiitos aimarii

   Poista
 6. Ihana tuo lummekuva! Kaunis on tuo repaleinen perhonenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, repaileisen perhosen kohdalla tuleee aina hiukan haikea olo. Tämäkin ahnaasti imi ravintoa kukista vaikka lento olikin vaappuvaa. kaunis se on ollut ja tavallaan kaunis toki vieläkin.
   Lumpeet alkavat olla jo lakastumassa nekin, tosin oli siellä vielä nuppujakin.

   Poista
 7. Ylin on kaunis! Toimisi isona kuvana seinälläkin sopivassa ympäristössä, jossa voisi istua ja rauhoittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iines, ajattelin aivan samaa kun katselin kuvaa koko ruudun kokoisena. Vaatisi kyllä omanlaisensa ympäristön toimiakseen.

   Poista
 8. Lummekuva on hieno heijastuksineen.Levollinen olo tulee kuvaa katsellessa. En tiedä mikä vaihe mulla meneillään kun varjot ja heijasteet on niin kiinnostavia. Luulis jo tähän ikään niitä nähneen tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harry, eihän varjoihin ja heijastuksiin VOI kyllästyä. Nehän ovat joka hetki erilaisia, eläviä, mielikuvitusta ruokkivia...jne.

   Poista
 9. Oih.. miten ihana lumpeenkukka kuva..ja perhonen:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Askartelua/Elämänmakuja, lumpeenkukassa on aina sitä jotakin, mikä vetää puoleensa ja kuvaamaan.Sitä ei vaan voi ohittaa:).

   Poista
 10. Liityn lummekuvan ihailijoihin, valtavan kaunis!
  Toisen sukupolven karttaperhoselta tämä näyttää kirjan kuvaan verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki ja kiitos tunnistustuesta. Nuo repaleiset siivet kun ei enää anna ihan oikeaa kuvaa, mutta yksi lisää tunnistetuissa.

   Poista
 11. Todella kaunis lumpeenkukka heijastuksineen. Ihmeesti perhoset pärjäävät, vaikka siivet olisivat kuinka repaleiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkkoinkeri, samaa olen ihmetellyt ja ihaillutkin, sitkeyttä ja elämänvoimaa, mitä lie onkaan. Tänä kesänä varmaan säätkin ja se, että perhoset ovat joutuneet jatkuvasti hakeutumaan heinikkoon suojaan on rikkonut noita hauraita siipiä.

   Poista
 12. Ihana lumpeenkukka ja kaunis heijastus, karttaperhonen on minulle ihan vieras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raija, tuo karttaperhonen taitaakin olla siellä länsirannikolla harvinaisempi vieras. Katselin tuota esiintymiskarttaa niin enempi kaakkoisen ja itäisen Suomen perhosia olisi.

   Poista
 13. Vai rippeitä, erityisen kaunis ja rauhallinen lummekuva!

  VastaaPoista
 14. Lumme on uskomattoman kaunis kukka, ettenkö sanois että kaunein luonnon kukka, mikä voi olla, ja kuvasi siitä on mielettömän upea, itse kuvasin myös niitä, laitoin myös blogiini kertomuksen kera "kolin vaaroilla"Hyvää loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepita, kyllä lumme tosiaan sinne kauneimpiin kukkasiin kuuluu,varmasti myös kuvatuimpiin. Oikein hyvää loppukesää sinullekkin.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.