torstai 16. elokuuta 2012

Sudenkorentojen näytöstä

Varoitan... paljon kuvia.

Ensin oli vuorossa lentonäytös, sain monta kuvaa lentävästä korennosta, tämähän ei reviirilleen muita laske. Pari pikku taistelua näin asian tiimoilta.
Sitten seurasi näyttämön vaihto ja esitettiin hyvää maastoutumista,
kerrankin sain kuvata sieluni kyllyydestä, eikä korennot menneet mihinkään. Voitte uskoa, että kamera lauloi :))Jälleen tarvittiin näyttämön vaihtoa hieman vasemmalle ja vuorossa oli mystinen tositarina korentojen maailmasta. Siinä tehosteet olivat erinomaiset ja mielikuvitus vei helposti esihistorialliseen aikaan. kaikki muu ympärillä pysähtyi.
Valot ja varjot, hämähäkinseitit, odotin muutamaa vesikirppua mukaan, mutta ei näkynyt.

*****
Todellakin, vielä ei kannata lopettaa korentojen kuvaamista. Isot korennot lentävät vielä syyskuussakin ja ovat nyt huomattavasti helpommin kuvattavissa.

22 kommenttia:

 1. On kannattanut kameraa laulattaakin kun noin hienoja kuvia sait. Lentävätkin korennot noin tarkkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on digi :)) Kiitos Pirkkoinkeri

   Poista
 2. Näitähän kattelis vaikka kuinka kauan, upeita kuvia;-DD

  VastaaPoista
 3. Varmastihan kamera lauloi, kyllä sellainen haaste on saada kuva lentävästä korennosta.:-)
  Hyvin onnistuit.
  Mielle että korento voi toistaa samaa lentoreittiä, kiertää usein kehää?
  Tähtää tiettyyn kohtaan tuloa ja naps.
  Vuosia sitten yritin kuvata....en onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä korento suunnilleen palaa aina samaan paikkaan ja lekuttelee siinä hetken paikallaan, silloin se tilaisuus on. Hakaluus on vaan siinä, että se tulee äkkiä ja lähtee vähintään yhtä äkkiä, onneakin tarvitaan, jotta saa tarkennettua. Aika monta hutia tuli :)))
   Mielekkäintä minusta olisi kuvata korentoa niin, että sen erilaiset piirteet tulisivat esiin. Korento on melkoisen erikoinen ulkonäöltään ja käyttäytymiseltään. Kiitos Hietatar.

   Poista
 4. Hyvin saat ilmasta siepattua tuon korennon! Minulle se ei onnistu sitten millään, en osaa seurata liikkuvaa kohdetta. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines, en seuraa kohdetta, en myöskään osaa, vaan odottelen kameran kanssa kun se tulee kohdalle. Korentohan palaa suunnilleen aina samalle paikalle lekuttelemaan. Huteja tulee se on selvä, tänään käytin jalustana yksijalkaista, koska se on niin helppo liikutella tarvittaessa. Tänään pääsin myös valitsemaan paikan aika hyvin valon kannalta. Kiitos Iines.

   Poista
 5. Näinköhän sitä itse vielä ehtis&löytäis korentopaikan missä kuvailla, mökillä nuo ovat vähissä... Hienot kuvat sait otettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehdit, syyskuunkin ne vielä lentää, mikäli kelit antaa myöten.
   Uudenriihenlammella siinä laiturin luona ja Vuohkalliossa olevalla mutalammikolla olen nuo kuvannut, jos täälläpäin ollessasi satut kuvailemaan. Kiitos Wiltteri.

   Poista
 6. Onneksi olkoon näistä mahtavista kuvista!
  Ehdotin eilen miehelle kun tulimme Tampereelta että mennään Heinolaan kuvaamaan sudenkorentoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös hän suostunutkaan? Kummallista, ihan olisi läpiajotien varrella molemmat paikat olleet. :))
   Kiitos Vikki.

   Poista
 7. Upeita kuvia! tuo esihistoriallinen kuva etenkin, valolla on hieno ominaisuus näyttää erilaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valolla on suuri merkitys, paitsi valokuvassa sinänsäkin, niin vielä enemmän jos kuvaan yrittää saada jotain erityistä. Korento on aivan ehdoton kuvauksellisesti, kunhan se vaan itse tajuaisi sen. :))
   Kiitos Ari

   Poista
 8. Hyvä että joku onnistuu. Kävin kuvaamassa lintuja ja huomasin,että korentoja pörräs ympärillä. Ajattelin otta pari lentokuvaa. Ajatukseksi jäi. Nopeita olivat. Liian nopeita. Mikä neuvoksi? Kamera sarjatulelle ja jumalatonta sarrrja tulta. 130 kuva tuli hetkessä. 128 kuvaa ei ainutta korentoa ja 2 kuvaa joissa esintyy just tunnistettavissa oleva korennoksi. Että tälläi tänään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =DD Valitsit väärän korennon, tuo jota kuvasin on sellainen linssilude, eli lajilleen tyypillisenä tulee ihan ihmisen lähelle saattaa lekutella 10 sentin päässä nenästäsi muina miehinä, mutta jos liikahdat niin katoaa oitis. Sarjalla kannattaa koettaa, mutta niin että siellä on korento kohdalla =DDD
   Kiitos Harry, kyllä se ensikerralla onnistuu.

   Poista
 9. Tuo on juuri se "iso sininen", jota olen metsästänyt monta kertaa Ankkalammella. Sillä on ollut vaan tähän asti niin julmettu kiire, että ei mitään mahiksia kuvaamisen kanssa! Huomenna yritetään taas!

  Hieno kuvasarja kerrassaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti olen minäkin aiemmin tuota koettanut kuviin saada, mutta turhaan. Nyt oli jotenkin rauhallisempi ei lentänyt tuulispäänä sinne tänne vaan pyöri pientä "ympyrää" ihan lähellä. Lykkyä tykö, toivottavasti on onni myötä. Kiitos Tillariina.

   Poista
 10. Sinä lumoat korennot rauhoittumaan, että pääset kuvaamaan. Minä kokeilin toissapäivänä saada kuvaa jostain korennosta, mutta epäonnistuin, sen vertaa se ei malttanut pysyä paikoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kamerassa on jokin rauhoittava elementti :) Oikeesti, kyllä se hankalaa on, mutta koska käytän pitempää putkea niin ei tarvitse mennä ihan liki. Nämä suuret korennot ovat kaikkein hankalimpia, kun jaksavat lentää niin kauan lepäämättä. Eli olen vain osunut paikalle juuri lepohetken aikaan :))

   Poista
 11. Uskomattoman upea sarja! Kuvien eteen pysähtyy.. ja jää seuraamaan ihan kuin itse olisi tuolla paikan päällä :)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.