keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Jonkin matkaa virran rantaa


Syyskuun viides päivä, aurinko paistaa lämpimästi (+18)

Ei vielä kovin syksyiselle näytä, kun katselee Kymen alajuoksulle päin. Vesilinnut ovat kaikonneet jonnekkin, ei edes sorsan sorsaa näy.


Pyöräilen hiljalleen rantatietä jokea ylöspäin. Tuuli on etelänpuolella ja melkoisen navakkaa. Puiden lehtiä lentelee ilmassa, lehmukset ovat kai kohta lehdettömiä.
Sataman luona ovat yleensä pikkuvaahterat ensimmäisinä punastuneet, ja niin ovat nytkin...


Hetken on hieman tyynempää. Tästä ei juuri värit parane :)


Jospa vielä toiset puolikilometriä pyöräilisi eteenpäin. Tammien alla näyttää aika syksyiselle, tammenterhotkin kasvavat hurjaa vauhtia, osa oli jo pudonnut maahankin.


Tälläistä tällä kertaa.

20 kommenttia:

 1. Kauniita syksyn värejä. Mikä olisi sen mukavampaa kuin kuvailla niitä noin lämpimässä säässä! Työt haittaa meikäläisellä harrastuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta,mutta toivotaan, että se ennustus intiaanikesästä osuisi viikonloppuun, pääsisi kaikki nauttimaan syksyn väreistä auringossa.

   Poista
 2. Veneitä varrella virralla. Loistokkaita vaahteranvärejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apaattisia, yksinäisiä veneitä. Vesille ei ole päässeet ainakaan tänä kesänä. Värit kyllä alkavat hehkua oikein kunnolla.
   Kiitos a-kh

   Poista
 3. Näyttää kesä antaneen jo pikkuisen periksi sykylle siellä etelässäkin.
  Kaunista on syksyinen värihehku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periksi se antaa ja täällä tuo ruska näkyy erityisesti, koska kaupunkiin on istutettu kymmenittäin vaahteroita ja pihlajia. Värihehku on valtaisa, jos vaan säät sallivat

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Askartelin itte, nyt on se syksyn paras aika, ruska tulollaan pikkuhiljaa yö yöltä yhä enemmän, kunnes lehdet mätänee maahan.

   Poista
 5. Ihania syksyn värejä, ensi viikolla taitaa saada lisää kauniita otoksia kun lupasivat tosi hienoja ilmoja;-DDD
  Eilen kävin mökillä tarkistamassa joko puolukat ovat tarpeeksi kypsiä....no ei vielä...ensi viikolla sitten;-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ovat jo keränneet koko viikon ja viime viikollakin puolukkaa tosissaan. Riippuu niin paikasta. Ihan kypsiä ovat olleet ainakin =DD
   Toivottavasti on kaunista, mutta sehän tietää myös sitä, että yöllä voi olla pakkasta, mutta niinhän sitä ruskaa syntyy.

   Poista
 6. Onpas vaahtera saanut kauniin värityksen aikaisin, kuin myös tammenlehdet. Kaunista kuvaamista jälleen. Yöpakkasia ei vielä ole ollut täälläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääosin ovat vielä vihreitä, joidenkin isojen vaahteroiden latvoissa on punaista, mutta nämä pienet ovat aina ensimmäisiä =DD
   Kiitos Minttuli

   Poista
 7. Ihania syksyisiä värejä! :) Voi, kunpa ei olisi aikapula... tahtois päästä kameraa ulkoiluttamaan, ihan kunnolla, päiväsaikaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, ja toivonkin kauniita aurinkoisia päiviä paljon ja moneksi viikonlopuksi, että mahdollisimman moni pääsisi tuosta värienergiasta nauttimaan. Se harmaus on eessä kuitenkin.

   Poista
 8. Saas nähdä miten käy kun lupasivat peräti helle kelejä ensi viikolle. Alkavaa syksyä on kuvista aistittavissa. Hienosti koottu kuvasarja :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa ne helteet jäädä mielikuvitukseen tähän aikaan vuodesta. Kovasti se nyt syksyä tekee, mutta eiköhän se aurinkokin paistele.
   Kiitos Harry

   Poista
 9. Ilman syksyisiä lehtiä, kuva kuin keskikesältä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyt on matka kesästä syksyyn, hieman reilu kilometri =DD

   Poista
 10. Kauniit kuvat alkavasta syksystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati, ollappa noita aurinkoisia syyspäiviä vielä paljon edessäpäin.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.