perjantai 19. lokakuuta 2012

Hevoskastanja lokakuussa


Pyöräilin tänään normaalia kuvauspolkuani katsellen syksyä, mutta matka oli jätettävä kesken koska polku oli muuttunut puroksi. :(
Poikkesin kuitenkin hevoskastanjan luona ja keräsin siemeniä talteen maasta, jossa niitä oli todella paljon.

Hevoskastanja 19.10


Tämä on aika nuori ja pieni puu, mutta hyvin kaunis muodoltaan.Vetää satoi nytkin suurina pisaroina, mutta ei onneksi kovin runsaasti ja nurmikolla kävelyyn olisi tarvinnut kumisaappaat. =DD

16 kommenttia:

 1. Aika synkkää ja märkää on ollu tämä syksy :( Aurinkoa ei ole meillä päinkään hirveästi näkyny...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on ollut, mutta eiköhän se pian siitä kuivemmaksi muutu, toivottavasti ainakin.

   Poista
 2. Kaunis on hevoskastanja syysväreissäkin. Niitä ei meidän korkeuksilla kasvakaan. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis puu se on läpi vuoden. Taitaa tosiaan olla eteläisen Suomen puu, muistaakseni kakkosvyöhyke olisi yläraja. Hyvää viikonlopun jatkoa sinullekkin.

   Poista
 3. Tuo hento vihreäkeltainen on minun mielisyysvärini.
  Puissa vielä paljon lehtiä, vaikka syksy käy kovilla päälle. Jatkuvat sateet tekevät syskystä surkean, sitä aina toivoo, että aurinkoa ja kuulakkuuttakin olis. Meidän lumet suli lähes tyystin viime yönä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännästi nuo puut kellastuvat eriaikaan. Tuon hevoskastanja lähellä on toinenkin puu, joka oli vielä aivan vihreä. Minustakin tuo on kaunis keltainen. Aurinkoa todellakin jo kaipaa tai ainakin pilvipoutaa. Kiitos aimarii

   Poista
 4. hevoskastanjat eivät taida olla pohjoisen puita. Minä en ole täällä meilläpäin nähnyt niitä. Komea puu! Kauniit ja helakat värit kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelän puitahan se on, kaunis ja komea puu. Kiitos Anttuura.

   Poista
 5. Kaikki kaunis kerran katoo pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta onneksi se katoaminen on vain väliaikaista. Välissä talven kauniit koristeet ja taas vihreys voittaa. Kiitos a-kh

   Poista
 6. Kaunis väritys. Olen joskus yrittänny kasvattaa tätä täällä meän vyöhykkeellä, mutta ei onnistunut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla tosiaan haasteellista saada kasvamaan siellä, on senverran pakkasarka. Vaatii ymmärtääkseni lämpimän aurinkoisen paikan ja on muutenkin aika kranttu ;) Kiitos.

   Poista
 7. Tuossa olisi mukava kahlata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli ja nimenomaan kahlata, koska nurmikko oli veden vallassa =DD

   Poista
 8. Alemmassa kuvassa huomio kiinnittyy keltaiseen lehteen tummaa puunrunkoa vasten. Kaunis syysväri näyttää hevoskastajanssakin olevan. Olen yrittänyt kasvattaa kohta kymmenen vuotta hevoskastajan tainta. Se paleltuu joka talvi, mutta pysyy kuitenkin elossa ja syksyisin siinä on aina pari lehteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin Kastanjan syysväri on kauniin keltainen. Minulla on myös yksi hevoskastanja jonka olen siemenestä aloittanut. Sen alkutaival oli myös hankalaa ja nytkin kasvu hidasta, koska paikka ei ole paras mahdollinen. Ikää sillä on parikymmentä vuotta ja korkeutta kesällä 170 cm. Nyt varmaan taas hankaluuksia kun on näin märkää ja sen juurilla ei saisi vesi seistä. Kiitos seita.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.