tiistai 2. lokakuuta 2012

Tänään oli lintupäivä

Kymmeniä lintuja ilmestyi takapihan metsikköön iltapäivällä. Sakeassa pusikossa kuvaaminen oli hankalaa, kun piti varoa ettei osoittele pitkällä putkella kerrostalojen ikkunoihin =DD
Alkuun pääsin kuitenkin.

Peippoja..


..sinitiaisia. Huomaatkos miten kauniisti hän pitää kiinni marjaoksasta ;)...lisäksi rastaita, närhi, talitiaisia, ja olin kuulevinani tilhien äänen, mutta en nähnyt.
Tästä se taas pikkuhiljaa alkaa.

13 kommenttia:

 1. Tosi söpöt "pusikkoräpsyt" etenkin tuo keskimmäinen sinitiainen! Hän pitää kiinni marjanoksasta tai oikeammin kiskoo hampaat irvessä marjaa irti oksasta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pessi, onneksi sentään jokunen onnistui, ilman ettei aina ollu joku risu edessä :)

   Poista
 2. Hienoja räpsyjä. Ensin pitelee kiinni ja sitten taivuttaa jalan alle et olis helpompi nauttia ateriaa ;-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on kaivettu Nikoni esiin? Tirppakuvauksessa se taitaa kuitenkin olla SE kamera?

   Poista
  2. Hilkka. Kiitos ja lopuksi pistelee marjan poskeensa :)

   KooTee. Kyllä. Näitten pikkuisten kanssa ainakin, koska ovat niin nopeita ja en oikein hallitse tuota Fujin zoomia ja sarjakuvausta.

   Poista
 3. Kauniita ja söpöjä tirppakuvia! Minä taidan olla liian hidas pikkulintujen kuvaukseen! Ei taida olla montakaan otettuna. Pitäisi olla varmaan joku megateleputkikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina, kuvaan 300:lla putkella ja sarjana. Nopeitahan nämä on, mutta aina joku malttaa olla hetken paikallaankin. Ei sen hankalampaa kuin korennotkaan ;))

   Poista
 4. Kauniisti piteleekin marjasta, tuollaiset yksityiskohdat on kiva havaita ruudulla, antavat mukavan lisämausteen. Linnut ovat niin kauniita syksyn loisto taustanaan.

  Käytiin eilen tuolla taajamassa ja lintuja pyöri melkoisesti koivuissa. Sirkutusta jos jonkinlaista ja pikkulintua myös. Kuviakin nappailin, mutta jäivät tummiksi möhkäleiksi taivasta vasten, siis ne linnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja, sehän siinä on, kun ei ne linnut aina ole siinä parhaassa paikassa ja taustoja ei juuri pääse valitsemaan, mutta mukavaa se kuitenkin on.

   Poista
 5. Kauniita ovat tirppakuvat. Todella paljon niitä nyt onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli, niin on ja moni on jo laittanut ruokintapaikan kuntoon, jotta saisi linnut pysymään lähellä. Toisaalta eilenkin kuulin valitusta, kun linnut lentelee ikkunoiden takana ja kissat häiriintyy.

   Poista
 6. Syksyn tuntu kuvissa ja sitähän se tuolla ulkosalla nyt onkin. Hauskasti sinitiainen pitää marjatertusta jalallaan kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne on nokkelia nuo linnutkin. Närhi oli tuossa hommassa paras, mutta niin arka etten saanut kunnon kuvaa, kun jouduin hakemaan sitä paikkaa vähän liikaa. Kiitos Matonkude.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.