tiistai 27. marraskuuta 2012

Harjalintu

Täällä on suunnilleen viikonpäivät viihtynyt yksinäinen harjalintu. Tänään sitten lähdin yrittämään josko onnistuisin näkemään ja jos vielä kuvankin saisi.
Näkemättä olisi jäänyt, jos ei paikalla olisi ollut lintuharrastajia, joilla tarkemmat silmät ja tietoutta linnun käytöksestä.
Heidän avullaan huomasin ensin linnun maassa, vaikka sillä on todella hyvä suojaväri. Kuvat kyllä epäonnistuivat :(( mikä tietysti harmittaa.
Kierreltiin liki parituntia ympäriinsä ja aina välillä lintu näyttäytyi ja taas katosi johonkin suojaan. Lopulta se istahti koivun oksalle josta sain kaukaa heikon kuvan, mutta todistettavasti olen harjalinnun tavannut =DD


Linnun tulevaisuus on huono, se menehtyy kun pakkaset tulevat ja maa jäätyy, ellei sitä saada pyydystettyä turvaan lintutalolle talveksi.
Heikkokuntoinen se on jo nyt, mutta vielä ei anna kiinni, koska lentää ja ruokaakin on onneksi tarjolla. Tiaiset jo hieman sitä häiritsevät.
Kyllä lintuharrastus sai taas uutta puhtia =DD

38 kommenttia:

 1. Espanjassa on noita niitten talojen pihoilla ja puistoissa missä on nurmikkoa mitä se nokallaan tökkii syömisen toivossa. Lintu on erikoisen näköinen ja näyttävä myös lentäessään ja ääni, kuin torvella töräyttäis. Otin silloin kuviakin niistä. Täällä sillä on kurjat oltavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se täällä kyllä selviä. Kuitenkin kuulemma lähes joka vuosi joku eksyy ja osa saatu pelastettua talven kynsistä. Tätäkin tarkkaillaan koko ajan, ja toivotaan parasta. Kiitos Betunia.

   Poista
 2. Hieno kuvahan tämä on. Talitinttikin ihmettelee, että mikä se siihen tuli:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuvana ei tosiaan mikään erikoinen, mutta kokemuksena huikea, jospa ne kompensoisivat toisiaan. Kiitos Askartelin itte.

   Poista
 3. Piti oikein käydä wikipediassa tutustumassa tarkemmin tähän kauniiseen lintuun.
  Nyt on luvattu lunta ja pakkasia, toivottavasti saadaan talveksi suojaan.
  Hieno bongaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen näkeminen tosiaan sykähdytti. Ensiyönä on jo pakkasta ja viikonloppuna tulee lunta. Toivotaan, että lintu antaisi kiinni ja ettei sitä mikään kissa ehtisi tappaa, koska on enimmäkseen päivällä maassa ja omakotitalojen pihoissa. Kiitos Sirpa.

   Poista
 4. Ei nyt ihan vuoden luontokuva, mutta hek,kohtaisella tasolla hieno bongaus.
  Ilmanos teillä on siellä se lintutalo, kun on näitä' harvinaisuuksiakin ;)

  Ensi keväänä täytyy kyllä siellä lintutalolla käydä, lähdetkö mukaan?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan ja vain tuon bongauksen takia. Oli se upea tunne. Porukoilla oli komeita putkia ja hekin valittelivat kuvaamisen hankaluutta. Toivottavasti tuo onnistutaan pelastamaan talveksi suojaan.
   Ilman muuta mennään lintutalolle keväällä.

   Poista
 5. Pidän peukkuja tälle tipulle! Mielenkiintoinen, eksoottinen ilmestys ns. vieraalla maalla. Kyllä tuosta bongauksesta kantsii olla iloinen! Minä vaan noita variksia....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä alaarvioi variksia, ne ovat viisaita ja kuvauksellisia otuksia.:) Oikeasti en minäkään olisi tuota lintua, enkä montaa muutakaan erikoisuutta löytänyt ilman paikallisen lintuharrastusyhdistyksen sivuja Tiirassa. Liityin mukaan kait pari vuotta sitten kun tapasin ensimmäisen erikoisuuteni eli arotaskun. Paljon tämä antaa. Kiitos Tillariina

   Poista
  2. Juu, harakat on vielä variksiakin vaikeampia kuvattavia.

   Poista
 6. Onneksi olkoon,hienoa, sait sen ikuistettua!
  Nämä ovat se sokeri tai suola, kummin vaan, tämän yhdistetyn kuvaamisen ja lintuharrastuksen mielenkiintoisessa maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä huomenna vielä ajattelin käydä katsomassa. Lintuporukka kertoi, ettei se enää lähde alueelta. Nuori lintu ja harhautunut reitiltä. Ruokaa on vielä, mutta... toivottavasti saadaan pyydystettyä ajoissa talveksi turvaan.
   Nämä ovat niitä helmiä tässä harrastuksessa.

   Poista
 7. Hauska "kolvi" linnulla! Hieno bongaus! Mie kuvasin viikonloppuna Kiuruvedellä elämäni ensimmäisen pähkinähakin, postaus tulee tässä joku päivä kun selaan kuvat läpi....!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se hauskan näköinen, vaikka kaukaa jouduinkin katselemaan. Ihmeen monia harvinaisuuksia tänne Suomeen on eksynytkin, vai tuleeko niitä vaan enemmän nykyään seurattua. Odottelen pähkinähakkiasi.
   Muuten, tuo harjalintu on Tommolassa Tiilitehtaankadulla;)

   Poista
 8. Onnittelut :)

  Harjalintu on kyllä komea! Eksoottinen näky täällä suomen syksyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. Upea näky se tosiaan on, mutta todella pahasti harhaan on lentänyt. Toivotaan parasta, että selviää talveksi turvaan.

   Poista
 9. Onnittelut täältäkin! Lämmin sääkö lennätti harvinaisuuden tänne Pohjolaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kait ne ilmavirrat ovat nuoren linnun harhaannuttaneet. Hieman on ristiriitaiset tuntemukset. Kiitos Minttuli

   Poista
 10. Voin hyvin tuntea innostuksesi harjalinnusta, sillä onhan se upeaa, kun näkee sen omin silmin ihka elävänä ja vieläpä sellaisissa oloissa, joka ei ole sille ominta.
  Onnittelut hienosta bongauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja, onhan se upeaa nähdä moinen harvinaisuus täällä, mutta samalla kuitenkin tietää, että mahdollisuudet tuon linnun selviämiselle ovat todella pienet. Toivoisin, että saataisiin kyllin hyväkuntoisena pyydystettyä turvaan pakkasilta.

   Poista
 11. Viime talvena oli Turun eläinhoitolassa harjalintu, joka sai nimekseen Harja-Tarja. Silloin linnusta oli paljonkin juttua alueen lehdissä. Kuuklettamalla Harja-Tarjasta löytyy kuviakin. Ei sitä jokainen näekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta Turun linnusta puhuttiinkin tänään ja toivottiin, että tämäkin saataisiin lintutalolle turvaan. Ei todellakaan ole mikään yleisimmin nähtävä, useinmiten sellainen kerran elämässä näky.
   Kiitos Pirkkoinkeri.

   Poista
 12. Ei tiedä vaikka olisi se meidän Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, voisikohan olla sama. Tuntuisi kyllä loogiselle. Miten näitä harvinaisuuksia joka syksy tänne eksyisi. Asia selvinnee kunhan lintu saadaan kiinni, Tarjahan rengastettiin. Mielenkiintoista.

   Poista
 13. Täytyy ihailla sinun huomiokykyäsi, siis nuo ovat ymmärtääkseni todella harvinaisia, onko niitä tavattu suomessa vain kaksi kappaletta? En minä tuollaisia huomaisi, kesällä tikka lensi metrin päähän olevan puuhun silmienkorkeudelle, sen huomasin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämän huomaamiseen tarvittiin toinenkin silmäpari, joka näytti missä lintu on. En tiedä olisinko itsekseni havainnutkaan, sillä niin hyvin se sulautui syksyisen rusehtavaan nurmikkoon. Tuokin kuva jonka laitoin on niin kaukaa, että epäilempä omaa huomaamistani. Tosin tiesin mistä etsiä. Siis ovat todella harvinaisia kyllä.
   Sinulla ajatukset lentävät nopeampaan kuin tirpat, kyllä ne muuten huomaisit. ;)

   Poista
 14. Mahtava bongaus, enpä tiennyt Suomessa tällaisia pitkänokkia koskaan olevan. Toivottavasti tipu pelastuu talven pakkasilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi, ei nämä kovin usein ole tänne eksyneet ja se on kyllä linnun onni. Tuossa mietin, että vaikka lintu nyt pelastuisi pakkasilta, niin miten sitten, eihän sitä oikeastaan Suomessa voi vapauteen päästää. Turun harjalintu vapautettiin luontoon... onkohan tämä sama...?

   Poista
 15. Olenkin jo kuumeisesti odottanut että löytäisit harjalinnun joten onneksi olkoon ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =DD laiskuus vei näin kauan, että sain ruhoni liikkeelle. =D Oikeasti en uskonut sen näin pitkään alueella oleilevan ja kun nyt luvattiin pakkasia ja lunta alkoi tulla kiire. Onneksi lähdin. Kiitos Hilkka.

   Poista
 16. Sitkeyden palkka on aina hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotaan, että sitkeys palkitaan. No, kyllä siinä sitkeyttä tarvittiin että itsensä liikkeelle kampesi. Taisi olla viimeinen fillarireisu tälle syksylle.Lunta sataa ja myrskyää.

   Poista
 17. Hyvä lintubongaus todella. Ikävää, jos harjalinnun korjaa kuolo. Pidän teidän kanssanne peukkuja, että se pääsisi lämpöiseen lintutaloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii peukutuksista. Vielä tänään oli tuo sitkeä lintu tavattu hengissä, lumimyräkkä alkoi puoliltapäivin nyt on kriittise hetket. Pakkasta -9 Koko ajan sitä seurataan.

   Poista
 18. Hienoa, että olet päässyt harjalinnun näkemään ja kuvaamaan. Tosi sääli vain kylmissään olevaa lintua, toivotaan, että pääsee lämpimään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kokemus se oli ja samaa täällä kovasti toivotaan. Aamulla lintu oli vielä nähty hengissä. En tiedä saatiinko pyydystettyä.
   Kiitos Tylsä Mörökölli

   Poista
 19. Todella outo lintu, hieno kuva :)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.