perjantai 23. marraskuuta 2012

Lintukuvakilpailu

Tänään tipahti postiluukusta Linnut lehti. Siinä oli mm vuoden 2012 parhaat  lintukuvat ja kyllä täytyy äimistellä miten upeita kuvia taitavat kuvaajat ottaakaan. Toki heillä on huippuvälineistökin, mutta se taito, tilannetaju, sommittelu. Upeaa.
Vuoden lintukuvaksi valittiin Ari Kuuselan "Paniikki" jossa on kanahaukka iskemässä vedessä uivaan sorsaparveen.
Kuvia voi katsella täällä

Viikonloppu edessä ja tarkoitus olisi sään salliessa lähteä kameran kanssa johonkin rantamaisemaan, jos vaikka siellä olisi valoisampaa.
Tämä viikko onkin mennyt ihan tupahommissa, valokuvia järjestellessä ( on jäänyt vähän rästiin) ja Huushollikin siinä ohessa sai vähän uutta ilmettä. Ärsytyskynnys ylittyi ja silloin yleensä alkaa tapahtumaan. =DD
Oikein rattoisaa viikonloppua.


12 kommenttia:

 1. Samat valokuvaussuunnitelmat. Huomiseksi luvattu sateeton keli, sen nyt näkee sitten! Voi, kun minäkin saisin jotain tehtyä täällä kotona.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti säät alkavat nyt parantua. Tänään oli jo melkein poutaa ja yksi rakonenkin pilviverhossa, ei sieltä tosin aurinkoa näkynyt, mutta ei olla liian vaativia. :))

   Poista
 2. Sitä samaa minäkin. Pitäisi päästä pitkästä aikaa ottamaan edes jotain kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikolla kun oikein uskotaan voi olla jo hieman parempi kuvauskeli... tai sitten ei. jos ei lunta tule.

   Poista
 3. Komeita lintukuviahan tuolla, sellaisia "sykähdyttäviä" ehkä kuitenkin vain pari kolme. Onhan siinä näitä tunnettuja lintuvaajiakin mukana, välineet vain ratkaisevat aika lajon näissä tirppakuvissa....tietty myös kokemus ja kärsivällisyys.

  Mistä tuollainen tarmon puuska...ei meillä vain ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti nuo kilpailukuvat ovat toki hienoja ja teknisesti loistavia, mutta jokin puuttuu. Tuntuu kuin ne olisivat liiankin steriilejä, irrallaan ympäristöstään.
   Tuollaisia tarmonpuuskia minulla esiintyy aina silloin tällöin, ei vakavaa ja onneksi aika harvakseltaankin. =DD

   Poista
 4. Kyllähän sinä nyt lintukirjakuvat voitat tullen mennen ja palatessa Tiitsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas sinä nyt, enhän minä enää osaa mitään sanoakkaan. Arkista elämää niin itsellä kuin linnuillakin sitä lähinnä koetan kuvilla tulkita. Kilpailut ovat ihan oma maailmansa. Kiitos Mustis.

   Poista
 5. En ole päässyt kuvaileen miekään, kun vettä on satanu monta päivää. Ensviikolla lupaili jo pakkastakin saanähdä pääsiskö sitten ulos:)Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läåi Suomen näyttää olleen säät kehnoja, toivotan tosiaan parannusta siihen. Mukavaa viikonloppua sinullekkin.

   Poista
 6. Satuin olemaan tuolla paikan päällä ja ajattelin ihan samoin, kun sinä tuossa yhdessä kommentissa, että kuvat ovat teknisesti ok, mutta jotain niihin kaipaa, ehkä sitä luonnollisuutta. Nykyisin tuntuu olevan niin, että ne kuvat tehdään koneella kaiken maailman ohjelmilla pyöritellen ja samalla ne menettävät tuoreuttaan ovat tosiaan niin kliinisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti valokuvanäyttelyissä huomaa juuri tuon saman. Kuvissa ei välttämättä ole mitään mikä sykähdyttää, pysähdyttää, ne ovat kliinisiä. Lintu pönöttää puhtaalla taustalla virheettömänä ja komeana, mutta muuta kuva ei kerrokkaan. No nämä ovat makuasioita ja maailmaan mahtuu monenlaista "makua". :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.