maanantai 19. marraskuuta 2012

Metsäistä tunnelmaa


Pieniä auringonpilkahduksia esiintyi ilokseni tänään ja lähdin lähimetsään kävelylle. Olen aiemmin ripustanut sinne pikkulinnuille talipalloja ja tarkoitus oli mennä katsomaan ovatko linnut ne löytäneet.
Olihan ne, ainakin sinitiaiset ja talitintit hyörivät melkoisesti ympärillä.  Kuvaamiseenkin löytyi ihan mukavia rakosia, no tosin vähän katselin jo sillä silmällä paikkaa kun tuota sapuskaa vein.
Kiitos lisää tällaisia auringonpilkahduksia. ;)

19 kommenttia:

 1. Pakollinen päiväntiitsa on taas tyydytetty, eikä ollut turha käynti:)

  Tänään näkyi kyllä aurinko, onneksi huomenna taas sataa... Ikävää on ollut tämä pimeys ja sade, luulin jo että uudenkuun syntyessä kelit muuttuisivat, koska ilmatkin sitä vähän lupailivat, mutta eivät pidä vanhat merkit enää paikkaans?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin luulin minäkin ja samoin luulin edellisen täydenkuun aikaan, ei vaan onnistu. =DD Uskon kuitenkin, että vielä me tuskaillaan niitä pakkasiakin, ennekuin kesä koittaa.

   Kiitos Mustis.

   Poista
 2. Hienoja kuvia, tykkään erityisesti noista lähikuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK, pikkulinnut ovatkin parhaimmillaan lähikuvina. Nuo kauempaa otetut jätin lähinnä tuon taustan vioksi, se sattui miellyttämään simääni. ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Pia, pidän tinteistä, vaikka tai ehkä juuri siksi, että ovat haasteelisia kuvattavia. Alituiseen liikkeellä ja pienikin tuulenvire liikuttelee oksan mukana kevyttä lintua.

   Poista
 4. Sinitiaiset ovat kyllä söpösiä. Luin vasta noista tiaisten valkoisista poskista Luontolehdestä. Ne heijastavat valoa, jolloin lintu näkee paremmin eteensä ruokkiessaan poikasia pesäkolossa tai mennessään talvi-iltana yöpymään. Kyllä luonto on mielenkintoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, olipa yllättävä tieto. Olenkin miettinyt tuon valkoisen posken tarkoitusta, (se kun hankaloittaa kuvaamista)mutta tuo selitys on ihan järkeen käypä. Kyllä, luonto on mielenkiintoinen. Kiitos Vikki.

   Poista
 5. Värikäs ja hieno lintu se tinttikin on. Taitaa tulla huomenna rokulipäivä kuvaamiseen. Lupailivat sadetta/tihkua huomiselle etelä suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on,mukavia veijareita muutenkin. Sadetta se lupailee ja pilvistä taas viikoksi eteenpäin, mutta ellei nyt ihan hurjasti sada niin haaveilin vesilintukuvista huomiseksi ;)

   Poista
 6. Kovasti tarkkaavaisina kuvaajaa katselevat somat lintuset. Joku tuommoinen ruokinta paikka olisi mukava kun kerrostalossa ei voi lintulautaa pitää.
  Vikki onkin löytänyt tiaisista mielenkiintoista tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut ovat mukavia seurattavia, ja koska täälläkään ei talon tontilla saa lintuja ruokkia niin läheinen metsikkö on ihan sopiva paikka. Ja siellä niitä on mukava kuvatakkin.
   Tosiaan Vikki oli löytänyt mielenkiintoista tietoa. Aina sitä vaan oppii uutta ja siitä saa sitten itsekkin lisäpotkua eteenpäin. Kiitos Pirkkoinkeri.

   Poista
 7. Tiaiset on mukavia lintuja, pirteitä, kauniita. Ilokseen minäkin niiden touhuja seurailen, kun piipahtavat ruokintapaikalla.
  Lähikuvasi ovat suurenmoisia - taas kerran, kuten aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii, mukaviahan ne ovat seurailla varsinkin sitten talvella lumisessa maisemassa. Ai niin sinun maisemasi onkin jo talvinen :)

   Poista
 8. Hyviä lähikuvia olet saanut!

  E. Salonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tintit on kyllä parhaimmillaan lähikuvissa.

   Poista
 9. Auringonpilkahduksia odotellessa iloa tuovat tällaiset pienet sirkuttelijat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri ja kun se aurinko pilkistää niin nämäkin pikkuystävät vilkastuvat ja kaunistuvat entisestään.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.