lauantai 24. marraskuuta 2012

Tilhet yllättivät


Eipä taaskaan tarvinnut mennä kauas, kun vastaan pyrähti (arviolta 40-50)  n. 70 tilhen parvi, (tarkennettu määrä) ja niitä seuraillessa hurahtikin se valoisa aika.
Odottelin lintuja otollisempiin paikkoihin kuvattavaksi, mutta kun ne vähäiset pihlajanmarjat olivat hiukan epäedullisessa valossa.Hain enemmänkin tuon alimman kuvan tyyppisiä kuvia, mutta en onnistusnut  säätöjen kanssa ja tilanteet ja olosuhteet vaihtuivat "melko" tiheään :))

32 kommenttia:

 1. Nämä lintuaiheiset kuvat ovat aina niin kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, linnut ovat mieluisia kuvattavia.

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Varsinkin tuo ylin on varsin edustava. Linnun monipuoliset värit tulevat hyvin esiin. Ja nuo syömiskuvat on jollain tapaa hauskoja:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK, Ylin on kyllä selkein ja väreiltään onnistunein. Kun tuollainen lintuparvi lehahtaa hentooksaiseen phlajaan on kyllä melkoista onnen kauppaa saada tarkka kuva, ne kun ei edes ole paikallaan hetkeäkään ja oksat taipuilee. Ehkä juuri siksi tykkään kuvailla niitä. :)

   Poista
 3. Vow, vieläkin tilvet saavat marjoja! Ovat ne kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on hieman marjoja jäljellä, mutta vähissä ovat jo. Luulin tilhienkin jo matkanneen kauemmas, mutta pää joukko tulikin vasta nyt. Kauniita ne ovat ja eloisia. Kiitos Minttuli

   Poista
 4. Hienoja ja edustavia Tilhi-Kuvia.
  Pidä huolta Tilhikuvistasi - minun 'Isä-Tilhi' varastettiin röyhkeästi suuren kaupungin sivustolle.
  Alalaidan signeeraus vain leikattiin pois ja alle omistus kaupungille...!
  Lakimies jo hykerteli käsiään jospa pääsis hommiin.
  Vanhalla on tullut laiskuus - laiha sopu kuin lihava riita.
  Kuva poistettiin ja 'pahoiteltiin' moista lapsusta...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eko. Ikävää tuo kuvien luvaton käyttö. Vaikka singneeraat kuvan kuten olit tehnyt sen saa joko leikkaamalla tai kuvankäsittelyllä pois. Kopiointisuojakaan ei auta, koska kuvankaappausohjelmalla saat kuvasta kopion joka tapauksessa.
   Tämän riskin ottaa kun kuviaan julkaisee. Onneksi sait kuvasi pois.

   Poista
 5. Eikö olekkin virkistävää porukkaa seurata :)
  Tuo alin kuva on jotenkin ihana, siinä näkyy lintujen touhukkuus, olosuhteen vaihtuvat kyllä melko tiheään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat todellakin mukavia seurailla. Alimman kuvan tyyppisiä halusinkin, mutta ei nyt mennyt ihan suunnitelmien mukaan. =DD

   Poista
 6. Olin kuvitellut, että oman asuinalueen tilhet olisivat jo muilla mailla, vaan yksi parvi vieläkin pyörii täällä. Käyn sitä aamulla kuvaamassa, jos ei sada! Ovat ne vaan suloisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin kuvittelin, mutta pääporukka tulin vasta nyt. Tuo parvi on pyörinyt pari päivää täällä, onneksi osuin reitille tänään.

   Poista
 7. Kakkoskuvan tilhi on hurjan pelottavan näköinen... olisko jo ihan kännissäkin ;) Hienot kuvat Tiitsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =DD saattaapa ollakkin vähän pyörryksissä. Tilhillä on aika tiukka ilme kun sitä katselee sopivasta kulmasta, nuo tummat silmäjuovat kait sen tekevät. Kiitos Jaana

   Poista
 8. Hienot tilhikuvat! Olen itsekin odottanut tilhiä kovasti, mutta täälläpäin, Satakunnassa, puut ja pensaat ovat olleet pihlajanmarjoista tyhjät jo viikkokausia. Aronianmarjoja on, mutta kovin lähellä taloja, ja tulevat ehkä oikein huonolla säällä, kun on pakko saada sapuskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iines, Aroniapensaisiin tulevat kyllä, ja jos tosiaan ovat näin myöhään liikkeellä niin hyvinkin saatat niitä noissa pensaissa nähdä. Kuvaaminen vaan on hieman hankalaa, jos ovat ihan talojen pihapuissa. Olen joskus kysynyt luvan kuvata pihalta ja saanutkin sen.

   Poista
 9. Komeita lintuja nuo tilhet, tuntuvat tiput lähteneen jo täältä rannikolta muihin maisemiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä eksoottisin näistä kotimaisista linnuistamme. Uskoisn kyllä,että tilhet ovat vasta tulossa sinne. Tänään oli nähty Porin korkeudella.

   Poista
 10. Täällä meni tilhi huippu ohi jo viikkoja sitten, oli tosi suuria. Jos en nyt vallan hirmuisesti "valehtele", niin satoja lintuja oli parvissa. Uutisoitiin oikein lehdessäkin runsaista parvista. Paljonhan niitä oli, mutta ei tullut kuvattua.

  Tuossa ensimmäisessä kuvassa on hienot värit, tausta ja lintu toistavat samoja sävyjä, rauhallisen kaunis kuva, jota katselee pitempäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti tänä syksynä on tosiaan ollut suuria tilhiparvia. Paljon niitä on myöskin menehtynyt ikkunoihin lentäessään.
   Kiitos Tarja.

   Poista
 11. SINULLE OLISI TUNNUSTUS BLOGISSANI :) - OLE HYVÄ !

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Se on kyllä paras noista. Kiitos Wiltteri

   Poista
 13. Hienoja kuvia olet taas ottanut. Tilhi on aika tuikean näköinen lintu loppujen lopuksi, vaikka väritykseltään onkin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tilhen ilme on aika tiukka. Tuli mieleen eräs japanilainen pariskunta joka suuresti ihaili tilhiä koska se oli heidän mielestään maailman eksoottisin lintu. Täällä Suomessa taas haikailemme joidenkin papukaijojen perään, eikä nähdä näitä omia upeita lintujamme. :) Kiitos Pirkkoinkeri

   Poista
 14. Hienoja kuvia! Itse olen tänä vuonna nähnyt tilhiä vain etäältä, joten kuvaaminen on ikävä kuyllä jäänyt haaveeksi.

  E. Salonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esa, täällä on ollut useampia pienempiä parvia, kenties enemmän kuin koskaan. Ei se kuvaaminen vaan oikein aina onnistu ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.