lauantai 29. joulukuuta 2012

Luvassa vesisadetta

Kuinka käy hankien joilla aurinko leikki keväisesti...


... no ainakin se tiivistyy, jos ei sula pois.

Punatulkkua olen halunnut kuvata ja haluan edelleenkin, mutta menestys ei ole ollut kummoinen.  Kyllä niitä on, mutta silloin kun ovat sopivalla kuvausetäisyydellä niin istuvat jonkun talon keittiön ikkunan alla lintulaudalla :( .
Yleensä jossain mahdollisimman korkealla puun latvustossa lämmittelemässä kuten tämäkin.Paljon oli lintuja liikkeellä, vaistoavat huonon kelin tulemisen ja kiirehtivät tankkaamaan.
Räkättirastaskin on jäänyt pakkaseen...


Tuo räksä aiheutti kyllä hieman huviakin, kun tyhmänä en sitä tunnistanut tuon komean punaisen rinnan takia. Arvaa vaan nolottiko?
Rastaaksi kyllä mielsin, mutta....=DD

26 kommenttia:

 1. Että tuolta näyttää, kun aurinko hohtaa hangilla :)
  On se vaan kaunis lintu tuo punatulkku, eikä räksäkään ruma ole, sen ääni ei vaan ole niitä kaikkein kauniimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, osapuilleen tuolta se näyttää, tuo keväiset hanget mieleen. Kauniita ne ovat molemmat, mutta räksällä on vaan hieman huono maine ja ei se laulukaan sitä kauneinta liverrystä ole. Kiitos Sirpa.

   Poista
 2. Sehän on niin edustava tuo räksä että tuotahan voisit kuvata enemmänkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh heh, todennäköisesti sitä tulee seurattua, kuinka pitkään kestää täällä talvessa. Eikä se ole yhtään hullumman näköinen todellakaan punaisine rinnuksineen. Mutta.....:))

   Poista
 3. Kirjoitit niin asiaa noista punatulkuista! Niitä näkee kyllä tosiaan lintulaudoilla pihoissa, mutta muualla ne keikkuu juuri korkeimmalla oksalla tai latvassa. Sitten mä näen noita tyttöjä enemmän ja nyt olisi välillä kiva noita poikiakin taas kuvata. Ne yleensä ovat jossain lähistöllä, mutta ei kuvausetäisyydellä.

  Rastasjuttusi oli hauska! Onhan se aika eksoottisen näköinen kun rintahöyhenet auringon valossa punertavan kukertavana! On tainnut itsellekkin käydä noin joskus...Ei meinnannut malttaa tulla tänään sisälle ollenkaan kun tietää, että keli vaihtuu! Eikä ehkä paremmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en ole ainut joka on mennyt helppoon tuon talvehtimaan jääneen räksän kanssa. Uudessakaupungissa uskottiin jo harvinaisen punakaularastaan ilmestymiseen tänne Suomeen. Ihan Tiiran etusivulla oli maininta, joka tosin aika pian poistettiinkin.
   Sattuuhan näitä. Kiitos Tillariina.

   Poista
 4. Ai niin, kyllä mä oon yksi homeaivo, tulin kirjoittamaan tätä kun innostuinkin kommentoimaan sun tämän päivän kuvia... linkitin sun puukiipijäjutun ja myös Sakarin, jos joku siitä tipusta innostuu! Teillä molemmilla kun on selkeämmät kuvat siitä tipusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä ole mikään ihme, että ajatukset menee sekaisin, on sulla ollut niin mahtava lintupäivä. Linkitys on ihan ok, Sakarilla on tosi hyvät kuvat, niinkuin aina.
   Ainahan joku voi innostua ja puukiipijästä ei taida paljon blogeissakaan kuvia olla. Kiitos.

   Poista
 5. Polttaa, polttaa... :) tarkoitan että kyllä tuo punatulkku vielä lähemmäksi tulee, joku päivä... Tämä on kyllä kaunis kuva!
  Näin tänään myös kaukaa...
  Kyllä näitä harvinaisuuksia välillä näkee, varsinkin tällainen noviisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotaan ainakin, että tulee eihän tästä muuten mitään tulis jos heti periksi antais. :)
   Nii mut räksä.... vaikka eipä noita näin talvella yleensä näe. Seli seli =DDD

   Poista
 6. No älä suotta nolostele räkätin vuoksi - minä nimittäin tajusin vasta tätä bloggaustasi lukiessani, että meidän koko iso perhe ei tunnistanut jouluaaton aattona äitini pihassa olleita lintuja - nehän olivat näemmä räksiä ! :D Tuon kuvasi avulla tunnistan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Punatulkut ja tilhethän ne joulunajan lintuja on, mistäs sitä nyt räksän tunnistaisi keskellä talvea :)
   No opimmehan jälleen jotain uutta Kiitos d-malli

   Poista
 7. Kaunis joululintu punatulkku on! Ei tuossa räksässä mitään vikaa ole, varsinkin kun talvella tapaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli, punatulkku on joulun lintu, mutta kelpaa räksäkin erinomaisesti. Olisin ihan tyytyväinen jos lintulaudalle tulisi, eikä "huijaisi" korkealla koivun latvassa. :))

   Poista
 8. Tuo 'Talvi-Kuvasi' on niin realistinen. Siinä on kaikki kohdallaan. Kylmän väristykset voi aistia...!
  Nohhh... ei nuissa linnuissakaan mitään vikaa ole.
  Mukavasti kuva-alalla hienoissa asennoissa.
  Nyt mie taasen eksyn kokonaan tuonne tekniikan puolelle.
  Kuva-Tunnelma on kuvissa aivan kosketeltavissa.
  Talvinen - uutta-vuotta ootteleva...
  Hyvää ja kuvarikasta vuotta 2013...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eko, eksy sinä vaan sinne tekniikanpuolelle, luen mieluusti mielipiteitäsi. Konkarina tulkitset myös tunnelmia mukavasti. Kiitos sinulle ja oikein mukavaa ja kuvausrikasta tulevaa vuotta.

   Poista
 9. Kaunista lumista maisemaa ja kauniit lintukuvat. Täällä saavat lumet kyytiä, sillä vettä sataa tällä hetkellä reippaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääällä ollaan vielä niukasti pakkasen puolella. Liukasta on ja yöllä kait alkaa satamaan jotakin...märkää ainakin. Hetkeksi saa naoa hyvästit kuuralle ja lumisille puille. Kiitos Pirkkoinkeri

   Poista
 10. Tiitsa, en minäkään olisi tuota alimmaista tipiä räkätiksi osannut nimetä. Sehän on suorastaan kaunis vatsapuoleltaan! Hyvää alkavaa valokuvausvuotta Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rinnan punerrus on kyllä hyvin harhaanjohtavaa. Kiitos Delilah ja samoin sinulle oikein hyvää uutta vuotta

   Poista
 11. Miten kaunis punatulkku, minulla ei ole noin hyvää kuvaa siitä, onko sielläkin lumet vähentyneet, täällä sataa vettä, ja maa melkein näkyy,ei oo kiva, mutta onnellista uutta-vuotta 2013 sinulle ja blogillesi.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pepita. Tällä lumipeite tiivistyi hieman, vielä on 35 cm hankea jäljellä. Tosin vesisadekkaan ei ole tänne vielä yltänyt.
   Oikein hyvää uutta vuotta sinulle myös.

   Poista
 12. Tänä vuonna ei enää paljoa sada joten.
  Onnellista ja Hyvää Uutta-Vuotta 2013.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona paukkuu ja rätisee, mutta ei pakkanen eikä sada. :) Samoin sinulle onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.