maanantai 3. joulukuuta 2012

Pyrstötiainen

Tänään aamupäivällä lupaili aurinkoa, joten matkasin Kymenrantaan. Kuvia kyllä tuli reilusti ja ilma oli mitä upein. Liki neljätuntia siinä reisussa meni.
maisemakuvat kyllä unohtui, kun pääsin takapihalle lintulaudan luo. Maassa ruokaili kuusi pyrstötiaista. Oli jo melkoisen hämärää ja minulla kauppakassia ja nyssäkkää mukana, mutta muutaman kuvan onnistuin saamaan.


Vikkeliä viipottajia, jotka ei kuvaajaa kavahtaneet, mutta hosuin kuitenkin.....

20 kommenttia:

 1. Nuo pyrstötiaiset on sitten ihania:) Olet onnistunut todella hyvin, niiden kuvaamisessa. eikä ne Porin seudulla kovin yleisiä ole. Muutaman kerran olen sattumalta nähnyt. Sinulla on todella ihania kuvia täällä blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat, ensimmäistä kertaa näin livenä näitäkin. Eivät ole kovin yleisiä täälläkään, enemmän kait pohjoisen lintuja. Kiitos Vanilja.

   Poista
 2. Pyrstötiaiset ovat hyvin viehättäviä ja oman kokemukseni mukaan muita tiaisia vähän rohkeampia..

  Todella kaunis kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, tosiaan vaikuttivat rohkeammille kuin muut tiaiset. Nyt kyllä kyttään tuota ruokintapaikkaa silmä tarkkana. :)

   Poista
 3. Täällä en noita söpösiä ole nähnyt koskaan. Hyvin näkyy ravinto kelpaavan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäistä kerta näin minäkin nyt. Muutamia oli havaittu keväällä pesintää aloittamassa. Olen tosi iloinen jos viihtyvät ruokailemassa.

   Poista
 4. Nämä ovat niin nättejä, varsinaisia söpöläisiä! Keväällä näin täällä yhden selvästi pesänrakennuspuuhissa, kantamuksista päätellen, sen jälkeen en ainuttakaan.
  Viihtyvätkö lintulaudalla muitten tiaisten kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ovat nin mahdottoman söpöjä ja ihania. Hyvin viihtyivät muitten tiaisten joukossa, söivät maasta, ainakin nyt ja aika rohkeasti päästää lähellekkin. Nyt meni kyllä vahtimiseksi :)

   Poista
 5. Taas sait bongattua itsellesi uuden lajin. Blogisi alkaa olla kohta varsinainen lintublogi.. "Tiitsan lintublogi"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =DD Linnut ovat antaneet mukavaa kuvattavaa ja kieltämättä tykkäänkin niitä kuvata. Tosin tänään piti olla ihan muuta päivityksessä, joten perästä kuuluu :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Niin ovat, ja mukava lisä tiaisparveen. En ole ennen nähnytkään.

   Poista
 7. Ihanat palleroiset pyrstötiaiset. Onnittelen hienosta kuvasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaarnikka, pitkästä aikaa täällä ;)

   Poista
 8. Ensimmäisen kerran näen pyrstötiaisen! Pitääpä googlettaa tästä linnusta! Nimi kyllä sopii hyvin kun pyrstössä kyllä löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen tapaaminen oli minullekkin. Pidähän silmät avoinna nyt kun niitä on näillä leveysasteilla niin voi ilmestyä lintulaudallesikin.
   Tänä aamuna kun vein ruokaa linnuille olin tosi riemuissani, siellä oli 8 taviokuurnaa, tilhi, orava, rastaita, ja ne tutut kotoiset tali- ja sinitiaiset. Onneksi otin kameran mukaan. =DD

   Poista
 9. Näitä olen kaivannut, mutta en ole vuosiin nähnyt. Odotan kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvalukuisena sitä pidetäänkin, tosin kuulemani mukaan kanta on elpymässä. Ehkäpä hyvinkin osuu myös sinun pihapiiriisi.

   Poista
 10. Oi, kuinka kauniita lintuja. En ole koskaan nähnyt, ei taia näin pohjosessa viihtyä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla enemmän itäisen Suomen lintusia. Ei niitä juuri täälläkään ole näkynyt. Olisi noita mukava katsella useamminkin. =DD

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.