sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Pyrstötiaiset


Vein linnuille joulukakun, siinä on kookosrasvassa hienoa pähkinärouhetta, erilaisia siemenseoksia ja auringonkukan siemeniä, sekä tilkka rypsiöljyä, ettei liikaa kovettuisi.
Pian paikalle pyrähti kuusi pyrstötiaista.
Kuvaaminen piti tehdä kolmannen kerroksen parvekkeelta ja hiukan liian kaukaakin, mutta dokumentista mennee.


Kakku on lautasella ja jostain sähköjohdon jämistä kokosin tuo "upean" amppelin. Kakun keskustan täytin rouhitulla pähkinällä, ne on aika suuria paloja, mutta oravalle sopivaa syötävää.
Ihan oikeaoppinen tuo ei nyt ole, koska linnut pääsevät ruuan päälle. Mutta saa nyt hetken olla, katson jos keksin paremman keinon.

Oikein hyvää joulua, myös pikkuystävillemme.

18 kommenttia:

 1. Maukkaan näköisen joulukakun leivoit tipusille.
  Oikein Hyvää Joulua, Tiitsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti myös maistuu tirpoille, koska heti siihen tulivat. Kiitos samoin sinulle Hyvää Joulua.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tosiaan ihan mukava keksintö, tuosta seoksestahan ei tarvitse välttämättä tehdä kakkuja, voi vaikka pyöritellä palloja. =DD

   Poista
 3. Ihana joulupöytä pienille ystäville. Hyvää Joulua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun laitoin ensimmäisen lintulaudan, joka on tuon kakun yläpuolella, kyseli naapuri saako osallistua ruokintaan, hän toisi kauralyhteen. Nyt se on paikallaan viereisessä puussa ja vielä on yksi ruokintautomaatti kolmannessa puussa, joten valinnan varaa on =DDD
   Hyvää Joulua Daisy

   Poista
 4. Kyllä kelpaa tirppojen nauttia jouluista ateriaa!
  Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon tuolle kakulle oikein monia ruokailijoita. Hyvää Joulua Minttuli.

   Poista
 5. Juhlava kakku! Saisinkohan tännekkin pyrstötiaisia tuolla herkulla, ne olisivat niin sieviä vieraita.
  Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, ainakin tiaisia saat =DD Kiitos Samoin.

   Poista
 6. Miten hienoa, sinä tarjoilet kakkua lintusille. Minäkin muistan pyrstötiaiset entisen kodin lintulaudalta, nyt ei ole näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niidenhän oikeastaan pitäisi olla juuri siellä, mutta taitavat olla kesällä ja metsässä piilossa. Harvinainen vieras se täällä on ja kyllä silloin pitää kakkua olla tarjolla.

   Poista
 7. Tiitsa, tein noita kookoskakkuja juuri kaksi! Laitoin vuoan pohjalle konoaisia, kuorittuja hasselpähkinöitä, sitten auringonkukkaa ja vielä maapähkinöitä. Kaadoin sitten sulan kookoksen päälle ja jäädytin ulkona ja sitten eikun keikaua.

  Ei sen mun mielestä tarvitse tuon oikeaoppisempi ollakaan. Nyt siitä saavat myös närhet, mustarastaskin on näkynyt ja tietty oravat, joille minulla on myös oma pähkinälauta. Kakkutarjoilusi on mahtava!

  Pyrstötiainen on meillä harvinainen näky, haukkakin käy useammin, mutta kerran kun oli sellainen ruma, pitä talipötkö, se oli niitä täynnä ja kamera tietty jossain huitsin nevadassa;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä mainioita ja ehdottomasti ravitsevampia linnuille kuin ne kaupan "jauhopallot". Harvinainen vieras tuo pyrstötiainen on täälläkin, mutta toivottavasti nyt viihtyisi.
   Kaikilla pienillä on nälkä, harakat ja varikset siivoavat maasta sinne pudonneet =DD

   Poista
 8. Lintuset saivat ihanan joulukakun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lapsesta saakka oppinut muistamaan myös eläimiä jouluna, niin lemmikkejä, lehmiä ja vasikoita navetassa kuin myös pikkulintuja pihalla. usein vietiin myös metsään jäniksille ja ketuille ruokaa. Puutarhan lähelle isä kaatoi ja kantoi nuoria haapoja jänisten ruuaksi ja niin saivat omenapuut olla rauhassa. :)
   Täällä kaupungissakin voi sentään jotain tehdä ;) Kiitos Kaisa

   Poista
 9. Olet saanut kuvan pyrstötiaisesta, missä päin suomea, ?itse näin ja sain kuvatuksi eka kertaa tuon kauniin linnun eilen, kuvasin sitä takapihalla turussa, oletko aikaisemmin nähnyt tuota kaunista blondia ? voit käydä katsomassa etusivulta blogistani, sinulla on kyllä paremmat kuvat linnusta. t.sanosekukkasin blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kuvattu täällä Itä_Hämeessä heinolassa, jossa pyrstötiainen on hyvinkin harvinainen vieras. Nyt taitaa joku pari jo pesiäkkin alueella. Ihan ensimmäisen kerran näin pyrstötiaisen ja ihastuin oitis.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.