maanantai 30. heinäkuuta 2012

Sääksi

Kun kaikkein vähiten odottaa, eikä ole varautunut lainkaan, niin eikös silloin juuri eteen tule se "tuhannen taalan paikka"Olin tuossa pikkuisella Kaakonlammella perhosia ja korentoja katselemassa kun joku hieman suurempi liiteli lammen yllä.
Syöksyi sitten alas ja nousi kala kynsissään yläilmoihin.
Käsivaralla kaukaa, tulos ei ole kehuttava, mutta olin tunnistavinani tuon linnun kalasääkseksi. Onko joku muu samaa mieltä???

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Sunnuntaiklassikko

En ole varma sopiiko tämä tänne, mutta nautittavaa lempparimusiikkiani
niitä muita klassikoita olisi täällä

Okatytönkorennot ja ruskohukankorento

Ruskohukankorento lienee niitä helpoimmin kuvattavaksi asettuvia korentoja, joten kerran vielä...


Kauniit Okatytönkorennot, mutta mitä ihmettä on tuon naaraskorennon takaruumiin pinnalla????


Kesään kuuluu jos jonkimoista loista ja punkkia, mutta että korenoillakin niitä on. Hyönteisfoorumilta hain varmistusta ja kyllä, kyseessä on vesipunkin toukka-aste. Melkoinen määrä niitä kumminkin on yhdelle korennolle kannettavaksi.

Kuikat

Lauantaiaamuna samalla rannalla kuin tuo edellisen postauksen palanut pukukoppi, uiskenteli aivan rannassa kaksi kuikkaa.


Harvinainen paikka tälle saloseutujen linnulle.

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Olipa kerran pukukoppi

Se suojasi uimareita, heidän vaihtaessaan vaatteita tuolla kaivannon uimarannalla. Torstain ja perjantain välisenä yönä joku, jotkut saivat aikaan sen, ettei enää ole pukukoppia
Aamuyön tunteina palokunta kävi sammuttamassa palon. Onneksi on satanut riittävästi viime aikoina. :((( Muuten olisi voinut palaa paljonkin, sillä kopit ovat  olivat kuivalla mäellä.
Ei aina oikein jaksa ymmärtää.....

Elokorentojen tandemtanssi

Anteeksi, mutta taas tulee korentoja.....
Nämä pienet korennot tanssivat useamman parin voimin aivan lähellä maanpintaa ja pyörivät villisti ympärilläni. Sattumakuvina sain muutaman jotenkin onnistumaan. Oli taas hienoa olla siinä kameroineen.
Tandemissa ei ole pelkästään kysymys tanssista vaan naaras munii tuossa lennossa.

Keijukorennot?

Perjantaisen korentoretken herkin "näytös"


perjantai 27. heinäkuuta 2012

Perjantaipäivän jatkoa

Väliaika, evästauko... jätän hetkeksi tämän kuvauslaiturini


ja siirryn auringolta suojaan lammen toiselle rannalle...


Eikä ole edes hyttysiä ;) Evästelyn jalkeen takaisin laiturille ja mitä sitten näkyikään.....

Voisi sen perjantain huonomminkin viettää...

..no toki parantamisen varaakin jäi. =DD

Mikä ihana rauha ja kohta aurinko tulee esiin puitten takaa...


Ei muutakuin lepäilyä laiturilla, katsellen luonnon näytelmiä. Ei vois mukavampaa tämä kuvaaminen olla. ;)
Ruskohukankorennot parittelevat lennossa ja toimitus on ohi nopeasti, siihen en ehtinyt mukaan. Välittömästi sen jälkeen naaras munii, tuikkien takaruumistaan veteen useita kertoja.Tämä lentokuva alkaa olla jo minunkin mieleeni;) Näiden korentojen kuvaaminen oli helppoa, koska seisoin vain laiturilla ja näin lähes ympäriinsä mitä tapahtuu ja korentoja lenteli alapuolella.
Aivan uskomaton retki. Lisää tuokioita tulossa ;)

torstai 26. heinäkuuta 2012

Oho

Eilisestä kirjoukonkorennon kanssa kisailusta. =DD

Sudenkorentohan on mystinen eläin, "lentävä lohikäärme" dragonfly. =DDHänellä oli tapana tulla suoraan kohti kasvoja, mennä ihan ihoa hipoen ohi, ihan mieluusti nostin kameran väliin.... vain hieman liian aikaisin :((
Tarinat silmiä kiinni ompelevista korennoista saivat uutta pontta helteen pehmittämissä aivoissa.

Upea, mieletön fiilis jäi kotiin tuotavaksi ja koneella sitten odottaa....totuus. =DD

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Korentoja paljon lennossa

Mutta vähän kuvissa. =D
Syyskorennot olivat hyvin esillä tänään, mutta kunnon kuvaan en niitä saanut. Mielenkiintoisin kaveri oli Kirjoukonkorento, tunnistus pienin varauksin, koska kunnon kuvaa en saanut. Käytös kuitenkin hyvin tyypillinen. Monen monituista kertaa tuijotin sitä silmiin siinä ihan livenä, mutta kun kamera heilahti oli se jo poissa. Hakeutui jatkuvasti ihan liki.
Toinen jota odotin pysähtymään oli upea ruosteen punainen Ruskoukonkorento, tämäkin tietyin varauksin, samasta syystä.
Elokorennon sentään sain kuvaan, mutta sekin parkkeerasi korkealle leppään :))


Nyt ainakin tiedän mistä niitä haen. =DDD

Herukkaperhonen

Tämän kesän ensimmäinen herukkaperhonen istahti ensin käsivarrelleni, josta sitten lehahti hiekalle.

Edith. tutkin juuri Suomen ja Euroopan päiväperhoset kirjaa ja siellä tämä on nimellä liuskaperhonen. Lisäksi netti antaa vielä kolmannen nimen karviaisperhonen

Kun se pistää siivet suppuun, ei sitä hiekalta juuri eroita. Tuo pieni valkoinen väkänen siiven alapinnalla on hyvä tuntomerkki.

Ei ollut mitenkään säikky, viihtyi vierelläni toista tuntia, kun koetin korentoja kuvailla. Näin monta upeaa syyskorentoa, mutta heikommin sain kuvattua. Nyt tiedän ainakin mistä löydän.

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Tuli jotenkin syksyinen olo.


Tuomessa? riekkui valtaisa rastasparvi. Joko ne nyt alkavat kokoontumaan, ei kai syksy vielä niin lähellä ole?
Marjat kyllä menivät makoisiin suihin.


Eipä silti mäkien päällä punertaa jo pihlajatkin kainosti.

Rantaheinikossa etsiskelin heinäsirkkoja, mutta ne vilistivät tiehensä niin nopeaan ja niin alhaalla, ettei ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä mukaan.
Tämä pörriäinen näyttää aika erikoiselle.... kun siivet viuhtoo vielä ilmaa :)) siinä on kaksi pientä pörröistä palloa päällekkäin. =DPilvinen, painostava, väsyttävä päivä, toivotaan huomisesta parempaa.

Kirkkovene
Hotelli Kumpelin rannassa odottelee vene soutajiaan. Ilmeisesti se on varattavissa porukkasouteluun, kerran olen nähnyt sen liikkeellä kun joku urheilujoukkue kokeili soutamista =DD

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Pari vaatimatonta

Koska uskon, että aurinko helottaa kuumasti tulevaisuudessa ja ympäristö täyttyy mitä upeimmista korennoista ja perhosista, niin muistuttan itselleni, että on näitä kaunottaria/komistuksia muitakin , he ovat vain niin vaatimattomia.

Piippopaksupää, voi mikä nimi jälleen. Pieni helposti kuvattava kaunis perhonen jää monesti ihan huomaamatta.Kukkakärpänen? joku niistä monista, mutta katso noita siipiä ja värejä. Kaunis on, mutta eipä ole "otsikoissa" useinkaan.

RuokahetkiEi täällä aurinko tänään paistanut, kuva on eiliseltä reisulta. Hopeatäplä oli hyvin nälkäinen ja siirtyi vinhaa vauhtia kukalta kukalle. Tuossa on selvästi hyötyä pitkästä imukärsästä.

Unikon hehkua

Mukavaa maanantaita

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Mikähän viljelykasvi?

En tunnistanut tätä viljelykasvia. Selkeästi viljeltävä laji, koska oli maanviljelijän pelloilla. Aiemmin kesällä töyhtöhyypät "sukeltelivat" tuonne kasvustoon, nyt niitä ei näkynyt.
Kasvi on ehkä reilun puolimetriä korkeaa.


Otin kukista lähikuvaa ja siellähän oli leppiskin. Leppiksiä näkyi sitten enemmänkin kukkien lehdillä.

Isiäisellä

Minulla on fillarilla matkaan lähtiessäni tapana pakata reppuun opiskat ja jalustat sekä muut tarpeelliset ja reppu selkään. Fillarissa on pehmustettu etukori johon laitan kameran, jossa on pitkä putki, jotta saan sen nopeasti esille.
No, aamulla sitten pakkaaminen sujui ripeästi ja  kaikin puolin hyvin. Parinsadanmetrin päässä välähti, kännykkä jäi... eikun hakemaan ja kanna taas koko arsenaali kolmanteen kerrokseen, kun ei pihalle voi jättää. Kännykkä laukkuun...haaa eihän siellä ole kameraa se on tuolla pöydällä :)
Siis voiko kukaan lähteä kuvaamaan niin että unohtaa kameran!!!

No, matkaan kuitenkin ja tarkoitus yrittää kuvata korentoja, joten suuntaan Isiäiselle koska siellä kuvasin ensimmäisen elokorentoni.
Isiäinen on pieni matala valuma-aluelampi, syvimmällä kohdallakin vettä noin 1,5metriä.

Kuten näkyy se on melkein umpeen kasvanut, mutta erinomainen lintulampi. Nytkin näin nokikanoja kaksin kappalein.

Korennot olivat hakusessaan, liekö tuuli häirinnyt vai mikä lie.  Elokorentoa seurailin ja istahtihan se hetkeeksi, hieman hankalaa paikka, mutta juuri ja juuri tunnistettavissa. Parempaa kuvaa hän ei halunnut otettavaksi.


Tämä horsman lehdellä lepäilijä, jäi kyllä vieraaksi. Arveluja on, joko elokorentonaaras, mutta kun ei ole tuota väriä siivissä.Tumma syyskorento nuori... en tiedä. En saanut kiinni tuntomerkeistä koska kuva ei ole kyllin hyvä :(

Siihen ne korennot sitten jäikin, mutta yllätyksekseni viereen lehahti


Ketosini.

Iltapäivällä alkoikin perhosia lennellä runsaasti ja tienpenkan ohdakkeissa oli nokkosperhosia kymmenittäin. Lisäksi piippopaksupäitä ja tesmaperhosia lenteli paljon. Muutaman hopeatäplänkin näin.

Ihan hyvä päivä vaikka mitään ihmeellistä tai erikoista kuviin tullutkaan.

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Nokkosperhoset

Nokkosperhoset ilmestyivät tänään ja muutaman hopeatäplänkin näin. Korentokuvia lähdin etsimään, mutta ei ollut onni myötä. Korentoja oli kyllä paljon ja syyskorennotkin lennossa ja nimenomaan lennossa. Pysähdykset niin lyhyitä etten ehtinyt mukaan.

Ojanpohjalla pyöri muutamia perhosia niin, että sain tuollaisen mielestäni hauskan ympäristönkin kuvaan.Tämä taas herkutteli aamiaistaan niin innolla, ettei huomannut lainkaan kuvatuksi tulemista. Ei ole niin äreä kuin eilinen kaveri. =DD

Ruusujuuri eikun ruusuruoho

Lapsuuden puurokukka.

 Kotileikeissä käytiin" torilla "ja "puutarhalla" ahkerasti ja pihamaalta kerättiin jos jonkinmoista kasvia ruoka-aineiksi. Ruusujuuriruoho oli puurokukka, enkä sille muuta nimeä tiennytkään ennenkuin aikuisena.  Sen terälehdistä keitettiin puuroa joka oli huonoa sakenemaan =DD


Tänä iltana se oli sopivasti metsän läpi siivilöityvässä valokeilassa ja oli oikein edukseen pörriäisineen.
Kukan nimi korjattu kiitos Minttuli

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Tuokioita, mielikuvia

En tiedä, mutta jokin näissä kahdessa kuvassa viehättää. Eleettömyys, vaatimattomuus, arkisuus... jokinTämänpäiväiseltä metsäreisulta, ennen tuon nokkosperhosen "uhittelua" ;))
Pörriäisiä oli valtavasti, ihan outojakin, mutta kuviin en saanut mieleiselläni tavalla taltioitua.