perjantai 30. marraskuuta 2012

Tilhet myräkässä

En kyllä olisi uskonut, että tuossa myräkässä tilhet pölähtävät ikkunan alle kuvattaviksi.  Tuuli pöllytti lunta joka suuntaan joten harmaata maisemaa oli. Pakkasta -9


Jokohan on viimeinen tilhikuva tältä syksyltä. Ainakin marraskuulta.:)
" Antti aisoilla ajaa" sanonta pitää ainakin täällä nyt paikkansa.

tiistai 27. marraskuuta 2012

Harjalintu

Täällä on suunnilleen viikonpäivät viihtynyt yksinäinen harjalintu. Tänään sitten lähdin yrittämään josko onnistuisin näkemään ja jos vielä kuvankin saisi.
Näkemättä olisi jäänyt, jos ei paikalla olisi ollut lintuharrastajia, joilla tarkemmat silmät ja tietoutta linnun käytöksestä.
Heidän avullaan huomasin ensin linnun maassa, vaikka sillä on todella hyvä suojaväri. Kuvat kyllä epäonnistuivat :(( mikä tietysti harmittaa.
Kierreltiin liki parituntia ympäriinsä ja aina välillä lintu näyttäytyi ja taas katosi johonkin suojaan. Lopulta se istahti koivun oksalle josta sain kaukaa heikon kuvan, mutta todistettavasti olen harjalinnun tavannut =DD


Linnun tulevaisuus on huono, se menehtyy kun pakkaset tulevat ja maa jäätyy, ellei sitä saada pyydystettyä turvaan lintutalolle talveksi.
Heikkokuntoinen se on jo nyt, mutta vielä ei anna kiinni, koska lentää ja ruokaakin on onneksi tarjolla. Tiaiset jo hieman sitä häiritsevät.
Kyllä lintuharrastus sai taas uutta puhtia =DD

lauantai 24. marraskuuta 2012

Tilhet yllättivät


Eipä taaskaan tarvinnut mennä kauas, kun vastaan pyrähti (arviolta 40-50)  n. 70 tilhen parvi, (tarkennettu määrä) ja niitä seuraillessa hurahtikin se valoisa aika.
Odottelin lintuja otollisempiin paikkoihin kuvattavaksi, mutta kun ne vähäiset pihlajanmarjat olivat hiukan epäedullisessa valossa.Hain enemmänkin tuon alimman kuvan tyyppisiä kuvia, mutta en onnistusnut  säätöjen kanssa ja tilanteet ja olosuhteet vaihtuivat "melko" tiheään :))

perjantai 23. marraskuuta 2012

Lintukuvakilpailu

Tänään tipahti postiluukusta Linnut lehti. Siinä oli mm vuoden 2012 parhaat  lintukuvat ja kyllä täytyy äimistellä miten upeita kuvia taitavat kuvaajat ottaakaan. Toki heillä on huippuvälineistökin, mutta se taito, tilannetaju, sommittelu. Upeaa.
Vuoden lintukuvaksi valittiin Ari Kuuselan "Paniikki" jossa on kanahaukka iskemässä vedessä uivaan sorsaparveen.
Kuvia voi katsella täällä

Viikonloppu edessä ja tarkoitus olisi sään salliessa lähteä kameran kanssa johonkin rantamaisemaan, jos vaikka siellä olisi valoisampaa.
Tämä viikko onkin mennyt ihan tupahommissa, valokuvia järjestellessä ( on jäänyt vähän rästiin) ja Huushollikin siinä ohessa sai vähän uutta ilmettä. Ärsytyskynnys ylittyi ja silloin yleensä alkaa tapahtumaan. =DD
Oikein rattoisaa viikonloppua.


tiistai 20. marraskuuta 2012

Muutama marraskuinen hetki


Marraskuun harmaus ja sateisuus ei ole enää mikään uusi asia, mutta kun oikein kaivaa niin jotain väriäkin löytyy.

Tänään soitteli navakka tuuli tämän koivun lehdillä. En tiedä mikä, mutta joku erikoiskoivu koska oksat riippuivat jatvasta maahan asti.


Eilen oli kadun varrelle eksynyt yksinäinen taviokuurna. Erikoisvieraana saakoon vielä esittelyn


Muutama päivä sitten ruusuissa oli vielä hitunen väriä.
Jotakin sentään. :)

maanantai 19. marraskuuta 2012

Metsäistä tunnelmaa


Pieniä auringonpilkahduksia esiintyi ilokseni tänään ja lähdin lähimetsään kävelylle. Olen aiemmin ripustanut sinne pikkulinnuille talipalloja ja tarkoitus oli mennä katsomaan ovatko linnut ne löytäneet.
Olihan ne, ainakin sinitiaiset ja talitintit hyörivät melkoisesti ympärillä.  Kuvaamiseenkin löytyi ihan mukavia rakosia, no tosin vähän katselin jo sillä silmällä paikkaa kun tuota sapuskaa vein.
Kiitos lisää tällaisia auringonpilkahduksia. ;)

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Rafi


No niin, viikonloppu oli ja meni. Lähdin perjantaina  Tuusula-Järvenpää-Hyvinkää-Jokela "lenkille". Aurinkoakin oli luvassa joten haaveet kuvaamisesta itivät takaraivossa, mutta eipä kuvia tullut otettua.
Pääosaa viikonloppuna hallitsi vilkastakin vilkkaampi ihanuus 5 kuukautinen seropi poika Rafi. Pienenä pentunahan siitä oli jo kuvia täällä. Nyt on jo hieman kokoakin tullut, itsepäisyyttä runsaasti, ilkikurisuutta sopivasti, järjen ilmestymistä odotellaan. =DD


Lenkillä harrastetaan ilmaloikkia, siksak juoksua, autojen ja pyörien metsästystä, jos vain isännän huomio sekunniksikin herpaantuu. Kaikki syötäisiin mitä kadulta löytyy ja mikä ihanuus on vettä roiskuva nurmikko, kun siihen pääseen juoksemaan ja ihan pikkasen edes kierimäänkin.
Ihana kaveri pieninä annoksina, =DD

Kuvassa vahditaan lähestyvää mönkijää, josko saisi sen napattua.

torstai 15. marraskuuta 2012

Pesäpuuhiako?

Kiertelin pikkukatuja tässä ihan lähellä, ihania vanhoja taloja ja  ränsistyneitä puutarhoja, joissa monenlaista elämää. Jonain kauniinpana päivänä menen uudestaan, varmaan löytyy lintujakin.
Tänään katselin pikkuisen oravan touhuja, aivankuin se olisi kantanut puuhun pesätarvikkeita. Märkiä lehtiä ja muuta moskaa maasta.


Utelias kaveri, koska pysähtyi vielä oksalle katselemaan kuvaamistani. Aurinkokin hiukan kurkisti siinä vaiheessa.


Vähän matkan päässä toinenkin kurre kanniskeli jotain kovalla kiireellä ylös puuhun.


tiistai 13. marraskuuta 2012

Närhen perässä


Närhi kiusoitteli lentelemällä aina seuraavaan puuhun, kun pääsin kuvauseteisyydelle ja sain linnun "tähtäimeen".
Alkoi jo leikki naurattamaan, kun lintu oikein odotti, että pääsen lähelle ja taas menoksi.
Sitten sakeassa pusikossa eteen pelmahti pieni parvi punatulkkuja.


Kiemurtelua ja konttailua, että sai risujen joukosta löysi sopivia rakoja kuvauslinjaksi. Närhi unohtui huuteli kyllä vielä hyvästiksi.
Sitten ei niin mukava huomio kotipihassa, kengät aivan koiran jätöksissä. :(

lauantai 10. marraskuuta 2012

Kallioseinämä


Kalliot ovat kauniita oli ne sitten minkämuotoisia tahansa. Tämän seinämän päällä on runsaasti maata ja kasvillisuutta, jopa kerrostalokin hieman kauempana.
Seinämä "kukkii" vuodenaikojen mukaan, nyt marraskuussa se näyttää raikkaan kesäisen vihreälle. Muut värit ovat kaikonneet ja seinämä pääsee esiin.


Kenellekkään ei enää liene epäselvää, että olen kivi- ja kalliofriikki. =DD

torstai 8. marraskuuta 2012

Taviokuurna

 Hieman aurinkoa ja sain kammettua itseni lenkille kameroineni. Kylmää oli, mutta flunssainen olo parani.
Jälleen tuollainen yllättävä suunnan vaihto, vei juuri siihen tilanteeseen jota olin salaa toivonutkin.
Kadun varressa pihlajassa kahdeksan taviokuurnaa.

Olisipa ollut aurinkoisempaa, niin olisi saanut raikkaampia kuvia.

tiistai 6. marraskuuta 2012

Hieman sakeampaa sadetta

Aamulla se alkoi tuulen kanssa, märkänä ja tylsänä. Koristeli kuitenkin oksia valkoiseksi ja maahankin asti jaksoi muutama "hiutale".


helmin koristeltu "palmu" :)

maanantai 5. marraskuuta 2012

Suolammella

Sumuinen harmaus peittää jälleen maiseman. Ei kuulu mitään, ei edes askelten ääntä. Polku on puunjuurien sekamelskaa ja liukas. Askeleet täytyy asetella oikein, jotta pysyisi pystyssä.


Kyllä nyt tuntui jo kylmyys ympärillä, ei ollut enää lämmintä pehmeää usvaa. 

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Visakoivut


Keskipäivän lyhyt lähes aurinkoinen hetki. Parituntinen viivähti visakoivikossa.Tintit etsivät puiden rungoilta syötävää ja saivat minutkin katselemaan niitä toisin silmin, jotain tarttui talteenkin... ehkä. Kunhan ehdin tarkistella lähemmin :))

lauantai 3. marraskuuta 2012

Marraskuu pisaroi


Sataa ja tuulee päivittäin, on pimeätä ja harmaata, siitähän marraskuu tunnetaan. Pikkupakkasia toivoisin tuon vesisateen tilalle.
Parvekenäpsy tältä päivältä, en siis ole vielä luovuttanut =DD


Oikein hyvää pyhäinpäivää kaikille. Illalla palavat kynttilät.