maanantai 21. tammikuuta 2013

Ensimmäinen koekuvaus suoritettu

 
Kirkas auringonpaiste, hohtavan valkoinen hanki ja kimalteleva vesi, siinä puitteet.
Vivitar 500mm objektiivin koekuvaukseen.
 
Itse olen ihan tyytyväinen. Tuon manuaalin käyttö ei ollut ollenkaan hankalaa, kun luki ohjeet kunnolla ja JPK:n kullanarvoinen vinkki oli tarpeen.
Poista ISO arvon automatiikka kamerasta. Tarkennuksessa mulla on vielä korjaamista. Huomasin myös oman kolmijalan olevan turhan heppoinen jotta kamera olisi siinä tukevasti eikä tärisisi.
Tästä on hyvä jatkaa, vai mitä ;)

Niin ja toki kuvien tulee käydä normaali kuvankäsittely läpi. Nämä on kuvattu RAW:na ja kulkeneet Ligthroomin läpi. 

26 kommenttia:

 1. Tosi upeita kuvia Tiitsa, kiitos ;-DD
  Tuo alimmainen sorsakin on juuri tulossa syömään kädestäsi:))
  Olikin tosi upea, aurinkoinen päivä tänään, onneksi ei vielä tuulikaan tuivertanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan komea päivä, ja olen siihen kaikinpuolin tyytyväinen ;) Kiitos Hilkka

   Poista
 2. Alimmassa kuvassa vesi näyttää tosi hyvältä ja elävältä, samoin sorsan höyhenet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saraheinä, siinä ehkä olosuhteetkin olivat sopivat :)

   Poista
 3. Tuosta on hyvä jatkaa, kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoitustahan tämä elämä on ;) Kiitos Vikki

   Poista
 4. Hyvin näyttää tuo objektiivi kuviesi perusteella toimivan. Hyvät kuvat!

  VastaaPoista
 5. Ihanan utelias katse tuossa viimeisessä kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Oiskos sulla leipää mulle?" ilme =DD Kiitos Sarppu

   Poista
 6. Siis loistohankinta. Kuvat tosi upeita. Kerro vielä miten kaukana alimman kuvan sorsa oli.
  Raw:na minun ei varmaan kannata kuvata, kun ei ole sopivaa kuvankäsittelyohjelmaa koneellani. Vai olenko käsittänyt väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintaansa verraten kyllä. En vertaisi tätä parintonnin huippuoptiikkaan. Lähin tarkennusmatka on 10 m ja sorsa oli siinä hilkulla.
   Kaikki kuvankäsittely ohjelmat ei tosiaankaan tunne RAW-muotoa. Kokeilen tuota vielä jpg:näkin, katsotaan sitten mikä ero olisi.
   Kiitos aimarii

   Poista
 7. Valitettavasti en ole samaa mieltä, kun kuvat suurentaa niin epäterävyys näkyy tai sitten johtuu jalustasi tärinästä.
  Tuota ISOn automaattivalintaa ei kyllä kannata pitää muutenkaan päällä.

  Sori, mutta näin minä asian näen. Suorapuheinen, kun olen ja tunnen sinut tarpeeksi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, et tietenkään =DD. Tuon epäterävyyden huomasin kyllä itsekkin, mutta siitä en syytä opiskaa vaan ihan itseäni ja jalustaa. Kuvia ei myöskään ole kovin rankasti korjailtu.
   Anna tulla suoraan vaan edelleenkin, kuuntelen sujuvasti;)

   Poista
 8. Kaikki vaatii aikansa, jotta tulee sinuiksi. Minulle tuo on outo merkki, uteliaisuuttani luin netistä mitä siitä sanotaan.
  Kyllähän tuolla aurinkoisella säällä hyvää jälkeä saa, kunhan totut kaveriin, näin uskon.
  Itse käytän käsivaralta ja manuaalisin säädöin tuota 500mm zoomiakin ja vilkkaaseen toimintaan ei mukaan ehdi. Olen kokeillut jalustaa, mutta en oikein tykännyt, kun kuvaaminen oli hankalaa, joten jalustat ovat julistetut pannaan.
  RAW-kuvausta en harrasta, mutta jonkin verran säätöjä käytän joissakin kuvissa, sitä vastoin pyrin säätämää kameraa halutulla tavalla, jotta kuva miellyttää omaa silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, minulla ainakin on niin vähän kamerankäyttökokemusta, että uudet asiat vaativat totuttelua enemmänkin. Toisaalta olen melkoinen sählä =DD
   Jalustan ystävä en ole myöskään, enkä varmaankaan sitä ihan jokapaikkaan mukanani kanna, metsässä menee ikuisuus jo siihen, että saa sen asetettua paikalleen. =DD
   Kiitos Tarja.

   Poista
 9. Tuosta on hyvä jatkaa, ei hassumpaa, olettaisi että tuon putken kanssa saisi hienoja syvyysvaikutelma kuvia, F8 aukko taitaa siihen riittää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletat ilmeisesti aivan oikein, ainakin käyttäjäkokemuksia lukiessani juuri syvyysvaikutelmaa kehuttiin. Vaatii vaan meikäläiseltä melkoisesti lisäopiskelua ;) Kiitos Ari.

   Poista
 10. Mielenkiinnolla jään odottelemaan, mitä tulee pienellä harjoittleulla lopputulokseksi. Peesaan KooTeetä, taas kertaalleen, jään miettimään, että onko pehmeyden syy optiikka, jalusta vai kokemattomuus (vaiko kaikkien kolmen sekoitus)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kaikkikin, mutta nyt kyllä kallistun tuohon kokemattomuuteen eniten. Jalustassa on vikaa se on liian hutera, kamera ei ole vakaa. No tämä nyt oli eka kerta, joten en näinkään hyvää tulosta odottanut, sen verran tumpelo olen :) Kiitos Mari.
   Niin ja tosiaan tuolla joella oli melkoisesti sitä höyryäkin ;) Seli seli

   Poista
  2. Tarkennan vielä, en tarkoittanut sinua kokemattomaksi kuvaajaksi, vaan juuripa tuo kokemattomuus uudesta putkesta :)

   Poista
  3. Heh heh Mari,enpä tuota edes ajatellut, vaikka ei minusta kokenutta saa vielä kuvaajanakaan =DD

   Poista
 11. Mukavaa jos neuvoistani oli jotain apua:) Sitten vielä yksi tärkeä juttu: kaikissa objektiiveissa paras piirtokyky tulee pienentämällä aukkoa n. 2 aukon verran suurimmasta käytettävissä olevasta. Eli tässä tapauksessa arvoon 10. Tuo alin kuva on minusta tosi hyvä, pykälää ylemmässä kuvassa se aukko 10-14 saattaisi olla paikallaan niin tulisi enemmän sitä syväterävyyttä ja tuo oikean alalaidankin sorsa näkyisi terävänä. Itse olen joskus käyttänyt suurta syväterävyyttä vaativissa maisemakuvissa aukkoa 20! Esimerkiksi tässä: http://jpkfoto.blogspot.fi/2012/12/sininen-hetki.html Kantsii ainakin kokeilla.

  Kyllä tuo minusta näyttää toimivan hyvin tuo objektiivi. Varmasti myös ympäristössä herää aikamoinen kunnioitus, kun tuollaisen paikalle pystytät:) Olisi mielenkiintoista nähdä sitä oikein pitkällä putkella otettua kuvaa, mitenhän olisi esim. kuu? Ja jalusta saa kyllä tuollaisen järkäleen kanssa olla melkoisen tukeva. Laukaistessa kannattaa käyttää vaikka 10 sekunnin vitkalaukaisinta niin ei tärähtele:) Tai kaukolaukaisinta. Se on hyvä eikä maksakaan kuin parikymppiä esim. verkkokauppa.com:issa.

  Varmasti hyvä ostos tuo obiska varsinkin kun hinnan ottaa huomioon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa kaikissa oli aukkona 8 ja varmaan oli moni muukin asia vielä pielessä, mutta tuota kaukolaukaisinta kyllä ajattelin tuolla rannalla ollessani. Luntakin oli ihan riittävästi, että meinas jalusta hukkua :)) Kiitos tuhannesti JPK harjoitukset jatkuvat.

   Poista
 12. Niin upeita kuvia, ihaillen katson!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli, vaikka tekniikka ei olekkaan täysin hallussa saa näistä sentään selvää ;))

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.