keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kuvakirjoja kuvistaKoska uusia kuvia ei juuri sattuneesta syystä ole tullut otettua, onkin  aika mennyt entisten järjestelyssä.
Viime vuonna kokosin muutamia kuvakirjoja.  Suurin ja haastavin työ oli tehdä kirja vanhoista kuvista ja teksteistä. Sain "tilauksen" koota sellaisen  lahjaksi. Talon vanha emäntä täytti vuosia ja oli nuoruudessaan kirjoitellut paljon pöytälaatikkoon, nyt nuorempi polvi tekstit  kirjaan, sekä kuvittaa ne vanhoilla korjailluilla sekä teksteihin sopivilla uusilla, jotka tietysti piti sitten koettaa kuvata.
Harmittamaan jäi aurinkoisen tuleentuneen viljapeltokuvan puuttuminen, ei vaan ollut yhtään sellaista päivää. :(
Kirjasta tuli mustavalkoinen.
Aikaa ja kahvia kului, niin että vatsa alkoi oireilla, mutta ajoissa sain kirjan valmiiksi. Se meni Ifolorilta suoraan päivänsankarille, joten valmiina kädessäni en sitä saanut pidellä. Digitaalisen version sain nähdä.

Ihan omia kirjojakin muutaman. Juhannus 2012 mökillä pääsi omaksi versiokseen.  Tämän aukeaman kuvat kertovat Operaatio Mustarastaanpoikasten pelastuksesta :)
ja ihan ensimmäin tekeleeni oli Kymijoesta, eri vuodenaikoina. Alakuvassa ylempänä.Alempi on tuosta Juhannuskirjasta.

"Perhostytölle" kokosin perhoskirjan joululahjaksi. Kuvaa en löytänyt joten kait se jäi kuvaamatta.

Uusia kirjoja suunnittelen ja ne lähinnä kait tulisivat kertomaan..... no luonnosta ainakin =DD
Olisi kiva jos osaisi kehitellä kunnon tekstitkin.

ps. kun ei nyt parempaakaan postattavaa ollu ;)

33 kommenttia:

 1. Nämä on ihania kirjoja. Olen siskolla nähnyt, kun oli tehnyt pojastaan syntymästä- yläasteen loppuun asti. Ovat kivoja muistoja. Tytär teki oman tytön rippijuhlista mummeille ja kummeille kirjan:)

  Itse ajattelin aloittaa kalenterista, kun saan kuvat plokattua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalenteri on myös mukava. Siitä minäkin aloitin. Kirjat ovat tosiaan mukavia muistoja ja niissä on minusta helpompi katsella kuvia kuin ihan pelkässä albumissa. Skräppialbumi olisi sitten se toinen ja suuritöisempi juttu ;)

   Poista
 2. Ihana postaus... teit hirmuisen työn, joka varmasti jää syntymäpäiväsankarin jälkipolvillekin arvokkaaksi muistoksi!

  Ja myös kuvissa esittelemäsi kirjat näyttävät mielenkiintoisilta ja kauniilta!

  Toivotan sinulle hyvää ja inspiroivaa alkanutta vuotta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä lahjakirjaa oli mielenkiintoista tehdä, vaikka ihminen oli minulle aivan vieras, tai ehkä juuri siksi. Elin siinä erään nuoren naisen varttumista aikuiseksi. Eli aivan elämäkerta se ei ollut.
   Tekstien avulla kirjaan saa paljon lisää, tai jos kuvista saa aikaan tarinaa. Mahdollisuuksia on vaikka kuinka.

   Poista
 3. Teetätin joku vuosi sitten koruista pari kirjaa ja joitain ruska- ja talvikuvista. Silloin niihin kuviin oli säädetty liikaa keltaista väriä, mikä jäi vaivaamaan niin, että lopetin niitten teettämisen siihen. Onkohan se nyt mennyttä? Oletko tyytyväinen väreihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nämä kirjat ovat olleet laadultaan loistavia. Paperi ja värit ovat laadukkaita. Ehkä kehitys on mennyt eteenpäin tässäkin asiassa.

   Poista
 4. Mustavalkoinen lahjakirja on varmasti ollut suuri työ, uskon kyllä!
  Ihan valtavan hieno lahjaidea!
  Tein viime vuonna pari syntymäpäiväkirjaa, siis näistä syntymäpäivätilaisuuksista ja ne olivat kyllä saajilleen mieluisat yllätykset jälkikäteen.
  Vähän samoja ajatuksia on pyörinyt päässä :D
  Tämä nyt oli ihan hyvinkin mielenkiintoinen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulta kyllä syntyisi niin mahtavia kuvakirjoja, että pois alta. Hallitset kuvaamisen ja kerronnan niin loistavasti. Suosittelen ehdottomasti tekemään. :)

   Poista
 5. Så fin bok med vackra foton!
  Jag har påbörjat en bok nu så får se när den blir färdig.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minnen är på en säker plats och det är ett nöje att titta på.

   Poista
 6. Kuvakirja, ihana lahjaidea! :) Täytyy myöntää, että samaa olen suunnitellut... aluksi ihan omaksi iloksi ja jos taitoa riittää, niin miksei, lahjaksi! Hyvä, kun muistutit tällä postauksella! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki sinulla taitoa riittää. Ilman muuta kannattaa upeat kuvasi koota kirjaksi.

   Poista
 7. Minulla on tehtynä muutama kirja ja olen kovasti niihin tykästynyt. Työn alla on tällä hetkellä 3! Elikkä viimevuoden tapahtumista yleensä, luontokuvista ja sitten se suuritöisin eli omista lapsista. Vanhat värikuvat ovat haihtumassa taivaan tuuliin jua nyt on korkea aika saada niistä edes jotain pelastettua. Hienot aukeamat olen tähän laittanut nähtäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vanhojen valokuvien taltioiminen kirjaan on tosiaan hyvä tehdä. Varsinkin -70 luvun kuvat alkavat olla jo punaisenkeltaisenkukertavia. :(

   Poista
 8. Oi, kun hienot kirjat. Minäkin olen teettänyt yhden, mutta kuvat menivät surkeiksi ja se pisteli vihaks. Täytyisiköhän kokeilla toisessa firmassa? Tosi kiva postaus!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla laatueroja sitten kirjojen valmistajilla. Omani on tehty Ifolorilla ja kirjaa kootessa ohjelma ilmoittaa jos kuvan resoluutio ei riitä kuvan kokoon. Siksi minulla on tuossa Kymijoki kirjassa paljon pieniä kuvia (4 sivullaan), kun niiden resoluutio ei riittänyt isommiksi.

   Poista
 9. Taidankin alkaa keräämään materiaalia kirjaa varten, lapsenlapseni ensimmäisistä vuosista.
  Hienoilta näyttävät nuo kirjasi ja se perhoskirja, se on varmaan tosi ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten ensimmäisistä vuosista on kyllä varmasti ihana tehdä kirjaa ja lapsenlapsen kohdalla voi olla vaikka mummon ja lapsen yhteisistäkin hetkistä.Tekstejä unohtamatta. Tosi arvokasta aikanaan lapselle. Miellyttäviä hetkiä sinulle kirjan parissa.

   Poista
 10. Kuvakirja on mainio tapa pelastaa kuvat kovalevyjen uumenista nähtäväksi ja varmempaan arkistoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Sinullakin nuo mahtavat retkesi kansien välissä, tekstien tunnelmilla maustaessa. Upeita tulisi.

   Poista
 11. Nämähän ovat tosi hienoja. Olet nyt sitten oikein paneutunut näihin kirjajuttuihin:) Varmasti oli upea tuo lahjaksi tekemäsi kirjakin ;-DD
  Minä olen vasta saanut ohjelman ladatuksi koneelle, voikos sen jättää välillä kesken jos ei yhtenä päivänä saa valmiiksi, kyselee nainen joka ei jaksa lukea tarpeeksi ohjeita?

  Hyvää alkanutta märkää vuotta ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, onneksi on kuivumaan päin tuo keli.
   Toki voi kesken jättää, minäkin tein tuota lahjakirjaa kait pari kuukautta. Ei sen kanssa kannata pitää kiirettä. Toki voihan kirjan tehdä niinkin, että valitsee vain kuvat ja kirjan tyylin niin pikaohjelma kokoaa kirjaksi. En vaan itse tykännyt siitä.

   Poista
 12. Kirjasi näyttävät erinomaisen hienoilta. Hyvä kun muistutit, minulla on vuosien 2010 ja 2011 kuvakirjat rästissä. Täytyypä tarttua itseä niskasta kiinni ja alkaa hommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nuo kuvat on tallessa =DD Sinulla nyt onkin monta syytä alkaa ahkeroimaan kuvakirjojen kanssa. Prinsessasta aikanaa myös omansa ;)

   Poista
 13. Kirjoitan nyt vielä tarkemmin tänne, miksi en ollut kirjaani tyytyväinen. Teetin sen lapsenlapseni kahdesta ensimmäisestä vuodesta Eirillä. Pienensin, terävöin ja trksitin kontrastit omalla kuvankäsitelyllä. Kirjassa kuvat olivat kovin rakeisia ja sameita. Annoin palautetta, ja lupasivat toisen kirjan samaan hintaan. Tein sen muuten samalla tavalla, mutta kokeilin joitakin kuvia niin, että otin niihin tämän kirjanohjelman "automaattinen korjaus" käsittelyohjelman. Halusin verrata. No niistä kuvista oli kontrastit vähentyneet, lapsen iho näytti vahamaiselta, suoraan sanoen menivät tosi surkeiksi. Joten kuitenkin nämä itse käsitellyt olivat parempia. Nooo, ei ne kirjan kuvat nyt enää niin hirveiltä näytä, kun ei tarkkaan muista millaisia alkuperäiset olivat :) Olen vain niin peijakkaan kriittinen ;) Nyt on mielessäni teettää kirja puutarhan kasveista. Siinä on vain aika homma, kun kasveja on tuhansia ;) Kiitos Tiitsa liittymisestä lukijakseni ;) Tämä oli yllätys, koska olen luullut sinun olleen lukijani jo aikaisemminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on valitettavaa, etteivät sitten kuitenkaan ottaneet vastuuta ja edes kertoneet miksi laatu heikkeni. Ifoloriin olen ollut tyytyväinen ja nythän moni valokuvaamokin tekee kuvakirjoja ja niissäkin( ainakin näkemissäni) laatu on todella hyvä.
   On hyvä olla kriittinen silloin kun on maksajana palvelulle, eihän muuten millään olisi väliä.
   Kasvien kohdalla tuo laatu korustuu taas uudella tavalla. Värien olisi toistuttava oikein.
   Minäkin luulin olleeni lukijasi jo pitkään "virallisestikki", mutta en löytänyt itseäni sieltä joten liityin sitten. Blogiasi olen kuitenkin seurannut jo kauan.

   Poista
 14. Ymmärrän jotenkin, että haluatte tehdä nämä kirjoiksi, mutta sitä miten ihmeessä ne itse jaksaa työstää alusta loppuun saakka en tajua, minusta ei siihen olisi sillä tekniikka ei ole tältä osin hallussa ollenkaan. Kirjasi vaikuttaa tosi hienolta Tiitsa ja minusta näiden kuvien kuuluisi kyllä päästä laajempaankin levitykseen, niin uskomattomia lintu- ja korentokuvia olen Sinulla aina nähnyt. Parasta on se, että kun tulen Tiitsan sivulle, minun ei tarvitse ikinä pettyä vaan saan "koko rahalla" sitä mitä tulin katsomaankin. Kiitoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sanottomaksi vetää,kiitos kauniista sanoistasi. En todellakaan osaa sanoa mitään... :)
   Noista kirjoista, ei niiden tekeminen loppupeleissä niin työlästä ole, jos ei itse halua sitä vaikeamman kautta tehdä.

   Poista
 15. Hienot kirjat, mutta suuritöiset. Itse tein aikoinaan vanhoista skannatuista dioista kuvakirjat lapsilleni. Mikä on se helpompi tapa? Minusta ne liitettävät kuvat tulevat niin pieninä siihen ruudulle, ettei tahdo saada selvää. Sitkeyttä ja istumista vaativaa hommaa. Minulta taitaa huonon selkävärkkini kanssa puuttua molempia...

  Hyvää vuodenjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istumistahan se tietää, se on totta. Se helpompi tapa on siis valita vain kuvat, kirjan tyyli ja koko sekä klikata.. olikos se nyt pikatoimintoa ja ohjelma kokoaa kuvista kirjan. Kokeilin kerran ja tämä ei ollut minun juttuni. Tosin en nyt ole ihan varma siitä voiki sitä itse vielä muokata. Pitänee tutkia.

   Poista
 16. Kiva kuulla, että Ifolorin kuvakirjat ovat toimineet, itsekin olen sellaista harkinnut.. Heillä näyttää olevan muutamia eri vaihtoehtoja noissa kirjoissa, mitähän sinä mahdoit käyttää? ja ilmeisesti se heidän ohjelmansa pitää tallentaa koneelle, jottei tarvitse ihan kerralla työstää valmiiksi asti vaan voi tallentaa keskeneräisenä?

  Itse meinasin teettää tytön ensimmäisestä vuodesta kuvakirjat ainakin meille ja varmaan myös äidilleni kiitokseksi kaikesta avusta vuoden varrella. Katsotaan sitten haluaako mies, että hänen vanhemmilleen tehdään tuollainen kanssa... Huomiseen asti olisivat näköjään tarjouksessa, mutta enpä taida saada itsestäni ihan noin paljoa irti viikonlopun synttärihulinan jälkeen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä tekemään vaikka joka vuodesta. Ensimmäiseen vuoteen voit kirjoitella omia ajatuksiasi, tytön erityisjuttuja, kaikkea mitä siihen vuoteen kuului. Kirja on kallisarvoinen tytölle sitten aikuisena kun itsekkin tulee äidiksi.
   Ohjelma pyörii selaimessa (muistaakseni), voi muokata ja muutta kirjassa melkein kaikkea kaiken aikaa, ainoastaan kirjan muoto säilyy. Tallennettu kirja aukeaa taas sitten kun uudelleen avaat ohjelman. Nuo minun kirjani olivat Deluxe A4 vaaka, koska suurin osa kuvitani on vaakakuvia, oli luontuvinaan paremmin.
   Älä ala hosumaan sen kanssa vaan tee ihan rauhassa ja ajan kanssa. Tarjouksia on usein.
   Sitten kun kirjasi on valmis saat Ifolorilta sähköpostia jossa on linkki kirjasi digitaaliseen muotoon, voit jakaa sitä kelle haluat ja he voivat itse tilata kirjan halutessaan. Linkki toimii muistaakseni kuukauden.
   Katsele ja tutki etukäteen kaikkia mitä siellä on ja lykkyä tykö. :)

   Poista
  2. kiitos vinkeistä =) varmasti tuleekin tehtyä tulevistakin vuosista. Olisi aika ihana "kirjasarja" jos tekisi vaikka 18 vuoteen asti.. Täytyypä ruveta tutkimaan jos saisi projektin hyvään vauhtiin vielä ennen kuin työkiireet tulevat kuvioihin helmikuussa..

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.