lauantai 19. tammikuuta 2013

Lintulaudan elämää


Puukiipijä on nyt alkanut vierailemaan pari kertaa päivässä lintulaudalla. Tulee aina hämärissä, joten kuvaaminen parvekkeelta ei oikein kunnon tulosta tuo, mutta siitä ilosta, että tuo veikkeä pikkulintu jaksaa vierailla niin toki kuvia otetaan :) Onneksi aurinko hieman auttoi ;)Ei ole koolla pilattu tämä veijari ;) Ensimmäisen kerran näin sen maassa.
Puukipijähän kiipeää hypähdellen puun runkoa pitkin ylös ja lennähtää sieltä takaisin juurelle ja taas alkaa kipuaminen ylös.

Toinen tavallisempi vieras on orava, tai oikeammin kaksi, ne valloittavat lintulaudan niin ettei siihen ole tinteillä asiaa. Siksi laitoinkin toisen ruokailupaikan sivummalle ja sieltä oravat eivät saa syötyä mitään.
Nälkä se on kurrellakin ja varpaita palelee, joten toki saavat ruokailla.


Rusakko käy öisin jäljistä päätellen, siivoamassa maasta irtoruuat.
Asun siis kerrostaloalueella, en maalla =DD

26 kommenttia:

 1. Ei meinanu löytyä puunrungosta tuota lintua:)Söpö kurre.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kyllä se niin tuohon runkoon sulautuu, että jos ei valkoista rintaa näe niin kaarnanpalaksi luulee. :)
   Kiitos Askartelin itte.

   Poista
 2. Ihan sama, tuijotin hetken "kookoskakunreikää" :) Hän on niin pieni ja sievä!
  Mukava kuva kurresta!
  Meillä oli tänään lintulaudalla jotain erittäin keltaisen sävyisiä lintuja mutta kun avasin oven ne olit hetkessä tipotiessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne keltaiset olivat varmaan niitä Tillariinan "banaaneja" =DD
   Olikos se nyt siellä teilläpäin, kun oli paljon keltasirkkuja, olisivatkohan niitä, siinä sinulle tutkimusprojektia :)
   Tuo puukiipijä on kyllä mainio, erittäin arka ja jää heti kuuntelemaan kun kamera rapsahtaa. Nyt jo paremmin sietää, mutta liikkua ei passaa vaikka olen parvekkeella.
   Kiitos Vikki.

   Poista
 3. Upeita kuvia kerrassaan.
  Minäkin aloitin muuten haasteet blogissani. Käy kurkkaamassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkulin käsityöt. Kävin kurkkaamassa ja vastailinkin jo.

   Poista
 4. Oli melkein piilokuva, mutta äkkäsin sentään linnun rungolta. Puukiipijä on melko vikkel liikkeissään. Olen pari kertaa nähnyt sen kodin pihatammen rungolla.
  Oravia minäkin ruokin, vaikka harmittelenkin, että niitä on kahdeksan useinkin yhtäaikaa syömässä. Nyt odotteeln jäniksiä, sillä pistin heinää niille tarjolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Sitä se melkein on. Sellaisia kuvia missä lintu on suoraan selin, meinasin heittää pois kun en nähnyt itsekkään koko lintua. ;))
   Mitähän nuo naapurit tykkäisi jos veisin heinää pupulle tuohon lintulaudan alle ;) Kävi kyllä mielessä jo.

   Poista
 5. Puukiipijää vrten pitäisi valuttaa talia puunrungolle, mutta se ei tai siellä luontua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo puukiipijän nokka on niin ohut ja hentoinen, ettei sillä pahemmin talia nokita. Pitäisikin veistellä sellaisia ohuita siivuja tuonne kaarnan koloihin silavasta. Sehän olisi kuin matoja nappisi :)

   Poista
 6. Onpa hauska lintu, hyvin piiloutui silmiltäni - vasta kommenttien lukemisen jälkeen uskoin, että kyllä se runkokuvassakin on ja sitten löysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllä se hyvin piiloutuu ja tuossa runkokuvassa se onkin varsin näkyvä, normaaliin verrattuna :)
   Hauska kaveri tosiaan.

   Poista
 7. Helposti jää huomaamatta tuo piskuinen puukiipijä. Söpö lintu! Kiitos Tiitsa, että olet noin tarkka huomaamaan ja annat meillekin mahdollisuuden nähdä kiipijän! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ensimmäisen kerran näin kiipijän luulin sitä hiireksi joka kiipeää puuhun, mutta se lähti lentoon :))
   Se on vaan niin vietävän hankala kuvattavaksi, haluaisin oikein kunnon kuvan siitä.

   Poista
 8. Puukiipijä on mukava lintu. Olen nähnyt sen vierailevan muutaman kerran 'metsäkotini' lintulaudan lähettyvillä jämäsiemeniä nokkimassa.. Runkokuva on mainio, piti oikein sihdata, että missäs se onkaan. Hyvä maastoutuja on hän :)

  Minulla on sinulle tunnustus blogissani. Älä ota stressiä sen ottamisesta tai eteenpäin jakamisesta.. Halusin vain levittää sanaa ihanasta, inspiroivasta blogistasi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, puukiipijä on mukava seurattava. Minulle oli yllätys, että se tulee ruokintapaikalle. Jotakin muruja napsii tämäkin, mutta ei tuolla tikkinokalla juuri talista mitään irti saa.
   Kiitos Kaisa, käyn kyllä noutamassa ;)

   Poista
 9. Kesti vähän aikaa ennenkuin bongasin tuosta yläkuvasta linnun, tuota on vaikeaa nähdä. Komea 500mm putki tuossa alla, lisää varmasti innostusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä kun olin laittavinnani sellaisen kuvan josta linnun huomaa =DD. Vaikea sitä on huomata, jos ei liiku ja liikekkin on niin nopeaa, että monesti menee ohi.
   Kyllähän tuo putki polttelee, mutta oli ihan liian kylmää ja tänään turhan harmaatakin, että sen kanssa tarkenisi ulkona näprätä.:(

   Poista
  2. Tuo lähin tarkennus etäisyys on 10 metriä, hirvittää, ja kaikki linnut tulevat sen jälkeen nokan eteen istuskelemaan :)

   Minulla on Tamronin 200mm putki joka piirtää paremmin kuin Nikonin 300mm. Vivitarin putkilla ollut hyvä hinta/laatu suhde, mutta valoa se kaipaa todellakin.

   Poista
  3. No ei sillä ihan nenän edestä kuvia oteta :) Olettaisin tuolla vesillä ja rannoilla olevan paikallaan samoin lintutorneilla ym.
   Mulla on Nikonin 300mm tuohon "lähikuvaukseen" =DD
   Aika näyttää.

   Poista
 10. Puukiipijöitä en ole kuvannut, mutta oravia on mukava kuvata tilaisuuden tullen. Kivat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puukiipijää ei kovin paljoa ole kuvattu ylipäätäänkään, ei ilmeisesti ole niinkään helposti havaittavissa. Kiitos E.Salonen

   Poista
 11. Jäi se puukiipijä minultakin ensin huomaamatta, tosi hyvin olet saanut kuvattua tuota vikkelää lintua :) ja söpö on kurrekin, meillä mökillä kurre ja linnut sulassa sovussa aterioivat mutta käpytikka välillä hätyyttelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos Annele, puukiipijä haastaa minut yhä kuvaamaan, kunhan vaan tulisi valoisaan aikaan aterioimaan. Tämä kurre taas on olevinaan kunkku, kun ajaa kaverinsakin pois, ei edes maahan tippuneita saisi ottaa. Käpytikkakin käy, mutta katoaa hyvin nopeasti jos joku liikkuu ikkunoitten luona ja niitähän kerrostalon seinässä riittää.

   Poista
 12. Missä tuo lintulauta on? Täällä oli kauhea poru kun yksi pappa ruokki lintuja kymmenen metrin päässä metsikössä. Mielenkiintoinen kuvattava sinulla oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän talon tontilla ei saa ruokkia lintuja, no lintulauta on metrin verran kaupungin puolella ehkä noin 5 metriä seinästä.
   Kysyin naapureilta mielipidettä ja kellään ei ollut mitään sitä vastaan.
   Täällä on myös kaupungin puistoissa lintujen ruokintaa, mutta sinne ei saa viedä mitään roskaavaa ruokaa. Talipalloja ja pötköjä näkyy olevan.
   Kummallista tuo poru, jos kerran ruokintakin on metsässä, mutta jotkuthan on ihan kauhuissaan jos joku lintu lentää niiden parvekkeelle. Täälläkin asui aiemmin yksi nainen joka ei antanut laittaa lintulautaa, koska hänen kissansa häiriintyy.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.