tiistai 29. tammikuuta 2013

Lintutalon talvinen perjantai


Viime perjantaina (25.1) kävelin katselemassa lintutalon talvea. Kovin hiljaista tuntui olevan, naakatkin siirtyneet ruuan ja sorsien perässä Kymelle. ;)Tuossa vaaleassa rakennuksessa sijaitsee toimisto ja näyttelytilat, punainen on kait huoltotiloja, hieman pilkottaa petolintujen häkkirivistöä ja oikeassa reunassa uutta lintuhoitolaa.  Sorsa näkyy löytäneen tiensä pikkulintujen ruokintapaikalle. ;)


Mihinkäs päin sitä sitten....


Nämä  "asunnot" ovat kesäkäytössä, asukit ilmeisesti sisätiloissa. tarkkaan en muista kuka missäkin asustelee mutta suoraan edessä on ainakin ollut lentokyvytön kalasääksi. Takana on papukaijatalo, siellä on eläkepäiviään viettämässä mm. sellaisia lintuja joita ei omistajat ole enää voineet pitää tai omistaja on kuollut.  En olekkaan pitkään aikaan käynyt tuolla sisällä, kesällähämn ikkunaluukut ovat auki ja lintujen kanssa vois seurustella ulkonakin. Melkoisia persoonia ovat nämä siivekkäät, kun ovat ihmisiin tottuneita.

Ainut asukki joka suostui kuvaan oli tuttu huuhkaja, häntä ei juuri pakkasetkaan hetkauta


Ristikon takaa hieman heikosti otettu kuva, hmmmm.. anteeksi herra huuhkaja.

Myräkkää odotellessa ja perjantain auringosta haaveillessa, mukavaa illan jatkoa.

15 kommenttia:

 1. Vieläköhän on elossa Paco, joka kyseli, että "Mennäänkö saunaan?" Tosi kiva paikka. Kyllä me varmaan pari kertaa ollaan tuolla käyty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Paco siellä vielä juttelee, taitaa olla niitä suosituimpia asukkaita. Aivan ihan persoona sekin ja kova jäätelön perään =DD

   Poista
 2. Hieno miljöö lintutalolla. Komea huuhkaja, pääseeköhän vielä luontoon.
  Oliko lintutalo joku aika sitten lakkausuhan alla, muistelen lukeneeni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuhkaja ei pääse enää luontoon, se on siipivamman vuoksi aikanaan lintutaloon tuotu. Ei pystyisi enää saalistamaan ruokaansa luonnossa.
   Koko ajanhan Lintutaloa ollaan johonkin suuntaan vääntämässä, se toimii nyt ymmärtääkseni avustusten turvin. Kaupunki ei ole kiinnostunut parhaasta matkailuvaltistaan.

   Poista
 3. Tiitsa, voisitko joskus tehdä ihan oikein perusteellisemman jutun kuvineen tästä lintutalosta? En ole koskaan kuullutkaan tästä. Olisi varmaan hyvää mainosta tuolle paikallekin. Varmaan kuvattavaakin tuolta löytyy paljon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voin tehdä, ihan katsojan näkökulmasta. Kuvattavaa kyllä löytyy niin elävistä eläimistä kuin näyttelytiloistakin. Monia persiinia voisi tuoda esiin. Laitettu pohdintaan Kiitos JPK

   Poista
  2. Kiitos, odotan mielenkiinnolla. Lupaavalta näyttää!

   Poista
 4. Lempipaikkani Heinolassa! Vieläkös se korppi-herra siellä elelee? Julleko sen nimi oli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minun. Kyllä Julle siellä puuhastelee. Siitä on tulossa uusi yleisön suosikki omine juttuineen. Rakentaa pesää varmaan taas keväällä ja taas juttelemme monet "jutut" =DD Kiitos Mymskä

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Paikka on kiva, ja yllättävän moni vierailee myös talvella.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Saraheinä. Olen kuitenkin päättänyt olla osallistumatta tämänkaltaisiin haasteisiin. Ethän pahastu.

   Poista
  2. Voi kuinka hän onkaan hieno herra Huu, ihastuttavan kärttyisä ilme, ilman aitaa en kuitenkaan menisi ehkä kovin lähelle:)

   Poista
  3. Mustis, ei sinne varmaankaan kannata sormiaan viedä, mutta ihastuttava kaveri on silti. Tarkkaan seuraa mitä ympärillä tapahtuu

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.