maanantai 21. tammikuuta 2013

Puukiipijä kuin tarjottimella.


Rantapuiston puukiipijä lennähti aivan nenän eteen puun rungolle ja viihtyikin siinä melko pitkään.
Onneksi ei ollut ohikulkijoita.

Alin kuva ei ole väärinpäin ;) On se tosi vikkelä kaveri. Vaikka kuvasin sarjana, ei kahta samanlaista kuvaa tullut =DDD

23 kommenttia:

 1. Onpas onni potkinut! Onneksi ei kukaan ohikulkija tullut olan taakse pällistelemään ja kyselemään, että mitäs sä kuvaat? :) Tosi hienot kuvat! Tuo kolmas kuva on mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan oli onni myötä, näin lähelle tuota lintua ei usein pääse ja sääkin suosi. Onneksi ei tosiaan tullut ketään, sillä silloin lintu olisi lentänyt tiehensä. Monesti ihmiset kyllä jäävät juttusille ja kyselevät linnuista ja luonnosta. Luulevat minun jotain tietävän, eipä silti mieluusti kyllä yleensä juttelenkin. =DD

   Poista
  2. niin ja kiitos Tillariina ;)

   Poista
 2. Hyvät kuvat vilkkaasta kiipijästä. Kolmas kuva ylhäältä on mielestäni sarjan paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea oli matkassa ja siitä kuvamäärästä jonka "tykitin" menemään oli pakko jonkun onnistua =DD
   Kiitos seita

   Poista
 3. Olet sinä kyllä aika vikkelä jos on tuo tirppakin. Vaikea kuvattava, mutta niin minulle on kaikki tirpat siksipä en niitä paljoa kuvaakkaan.
  On ihan riittäväti haastetta tuossa Viivissäkin =DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puukiipijää olen niin paljon nyt seurannut, että hieman osaan aavistaa minne se seuraavaksi menee, muut pikkulinnut ovat arvaamattomampia samoin Viivi =DD
   Vaikea tuo on siksi, ettei sitä meinaa huomata tuosta rungolta=D
   Kiitos KooTee

   Poista
 4. Tätä 'Vilikreeniä' en ole täällä pohjoisessa tavannut.
  Kyllä se ilmeisesti täälläkin vierailee...?
  Mukavasti ole ehtinyt vauhtiin mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari ehkä kolme vuotta sitten minäkin ensimmäisen kerran tämän huomasin ja hiireksi luulin, enenkuin näin sen lähtevän lentoon. Siitä asti olen haaveillut sen asettuvan siedettävälle kuvaus etäisyydelle =DD
   Kiitos Eko.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Myönnän olevani tyytyväinen, parantamisen varaahan aina on, mutta eiköhän puukiipijäjahti ole nyt tässä. =DD Kiitos Askartelin itte.

   Poista
 6. Hän on niin söpön näköinen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on niin söpö ja sympaattinen. Täysin kuin toisesta maailmasta tuolla tirppojen joukossa. Yksi lemppareistani.
   Kiitos margsan

   Poista
 7. Hienoa Tiitsa!
  Onnelline olet kun sait tämän kuvattavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellinen kyllä, että sain nämä kuvat. Tätä tilaisuutta ei ehkä ihan heti uutta tule, että lintu pyrähtää nenän eteen ihan tien vieressä. Kiitos Matonkude.

   Poista
 8. Hienot kuvat! Alin kuva on erityisen hieno!

  VastaaPoista
 9. Mainio lintu, sähäkkä, kuin mikä. Sinä saat ja havaitset kuvattavaksesi monia lajeja ja olet taitava lintukuvaaja.
  Täällä omassa pihapiirissäkin olen kerran puukiipijän nähnyt, lounas-Suomen kodin pihatammessa useammankin kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio tosiaan ja jotenkin mystinen koska poikkeaa niin muista pikkulinnuista. Mietin noita monia lajeja, mutta kait se on siinä, kun täällä on niin vaihtelevaa tuo luontokin, erilaisille linnuille on sopivia ruokailumahdollisuuksia ja monethan hyötyvät luonnollisesti lintutalostakin.
   Kiitos aimarii

   Poista
 10. Hienosti olet päässytkin puukiipijää kuvaamaan. Valaistuskin on ollut suosioillinen. Minä olen joskus päässyt kuvaamaan melkoisen hämärissä olosuhteissa, eikä kuvat ole tulleet kelvollisia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuria oli kyllä rutkasti. Taas näitä minun onnenkantamoisiani. Olin jo kääntynyt poispäin, mutta päätin kuitenkin jatkaa ja siihen se pyrähti, nenän eteen muutaman metrin kävelyn jälkeen. =DD
   Yllättävää sikäli, että yleensähän se ruokailee juuri hämäränaikaan. Kiitos Mörökölli

   Poista
 11. Upea kuva. Sinulla on hienosti kehittynyt kuvasilmä, hyvät pelit ja vehkeet, olet myös ahkerasti liikkeellä ja ehkä sitä tuuriakin on joskus mukana, mutta kyllä luulisin että nuo edellämainitut johtavat näihin ihastuttaviin kuviin. Katsoin myös Joutsen kuvat ja ylläolevat talvikuvan:) Itselläkin on tuosta lumihiutalejutusta ikivanha kuva, joka jonkun mielestä meni sen takia pilalle ja minusta se oli aivan ihana, nyt otimme myös loppiaisena näitä törrötys- ja hiutalekuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se totta, että kun kameran kanssa liikun niin selkeästi huomioin koko ajan ympärilleni. Yksinään kulkiessa mikään ei vie huomiota sivuun. Tuuria tarvitaan, jotta osuu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan, vähintään :)
   Kuvien katsojia on niin monenlaisia, me näemme niissä eri asioita, joku huomioi ensimmäiseksi tekniikan, joku sommittelun jne. Itselleni ne ovat sen hetken tunnelmien taltiointia, toki yritän kuvata sen mahdollisimman hyvin ja ainakin omaan silmään sopivaksi.
   Missään asiassa ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa tehdä oikein. Kiitos Mustis.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.