sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Vihervarpuskollaasi


Tuskailin edellisessä postauksessa, etten saanut vihervarpusten ilmeikkyyttä ja veikeyttä mielestäni niin hyvin esille kuin olisin halunnut. Haastetta siis jäi, sekä odottamista, että joskus nämä veijarit olisivat hieman lähempänä.
Kokosin kuitenkin vielä muutaman eilisistä kuvista kollaasiksi. Lisäämällä ennakkoluulottomasti mielikuvitusta katsellessasi, niin saat ihan mukavaa esimakua, vaikkakin pienessä koossa. ;)


Sitten.
Punatulkut ovat olleet hakusessaan kaiken talvea, tänään sain nähdä, että niitä oikeasti on olemassa, mutta vain härniksi ;)

Zoomasin hiukan lähemmäs, tässä heitä olisi 13 yksilöä...


... ja vielä toisessa puussa pari.


Kiersin kyllä tuonne puun luokse, mutta matkaa oli kierrettävänä varmaan kilometri joten...hukka reisu, mutta tulihan tarpeellisia askeleita =DD

18 kommenttia:

 1. minusta tuntuu, että punatulkkuja on oikeasti vähän tänä talvena! Toisin kun pyrstötiaisia on minusta erittäin paljon tänä vuonna tosi se on kyllä varmasti paikka kohtaista, mutta tälläisen huomion olen itse tehnyt. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla olen itsekkin. Tutkin hieman noita lintutilastoja, ja kyllä niitä punatulkkuja pitäisi olla, mutta ovat vielä aika piilossa. Pyrstötiaisia täällä ei ole oikein ollutkaan, mutta viime kesänä pesi useampikin pari, joten toivotaan lisääntyvän


   Poista
 2. Mullaki on ollu punatulkut haaveissa, ja pari kuvaa sainki eilen. Pittää laittaa ne blogiin ku ehtii :) Kiva tuo kollaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveitahan pitää ihmisellä olla, sanoovat viisaammat :) joten meillä on se puoli hoidossa. Odottelen kuviasi .

   Poista
 3. Nimesin tänään punatulkut punaisiksi Ferrareiksi. Ainakin kolme kertaa ne viillettivät (lensivät) tuhatta ja sataa tien yli ihan mun nenän edestä! Höh!! Ihan vaan varmaan kiusaksi. Ei niitä tosiaan saa kameran eteen...Minulla menee vieläkin nuo keltaiset tiput sekaisin, siksi ne kaikki ovat vieläkin banaaneja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Siis oikeasti niitä on mahdottoman vaikea eroittaa toisistaan, vasta kun koneelta katsoo voi jotakuinkin olla varma. Tuo vihervarpunen on ehkä helpompi tunnistaa juuri tuosta kieppumisestaan ja vilkkaudestaan...
   Punatulkut vaan kertovat olevansa olemassa, liekö kuulleet, että kaipaillaan. :) Kyllä me ne vielä kuviinkin saadaan.

   Poista
 4. Luulin että olit kouluttanut nuo vihervarpuset tekemään muodostelmia :)
  Tule alas punatulkku! Mahtoi olla kaunis näkymä, noin monta yhdessä puussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =DD Siinä se olisikin vuoden luontoteko. Koulutetut vihervarpuset :)
   Olihan se komean näköistä ja samalla niin vietävän harmittavaa. Mutta lienevät enemmänkin tuolla alueella, joten....

   Poista
 5. Kyllä vihervapuset ja punatulkut ovat pysytelleet etelämmässä, en ole nähnyt koko sydäntalvena kumpaakan lajia. Jossain vaiheessa ennen joulua näkyi joku punatulkku yksilö.
  Kuvaat varmaan jollain hyvin pitkällä putkella noita lintuja. N eon kuin koristeita puun oksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kait se on niin, että pohjoiseen on tulossa hurjat pakkaset ja linnut tulleet etelämmäksi, ihan tuonne rannikolle saakka. Tätähän moni ennusti jo syksyllä. Aika näyttää.
   Mulla on 70-300mm putki,jolla kuvaan.

   Poista
 6. Vau mikä kollaasi, millä ohjelmalla sen teit?
  Ihania ovat punatulkutkin, ei haittaa vaikka ei lähelle päässyt, huurteiset puut ovat niin kauniita taustoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli. Tuo kollaasi on tehty kuvankäsittely ohjelmalla (Photoshop CS3). En tällä photoshopillani ole juuri kollaaseja koonnutkaan, mutta muutama vuosi sitten tein paljonkin kun oli käytössä Corelin PaintShop Pro, sillä oli mukava tehdä.

   Poista
 7. Kyllä Sinä jaksat tiitsailla, ihastuttavia ovat jälleen, kiitoksia, ei tarvinnut tämän lähempää nähdäkään, minusta tuo oli tosi uljas kuva, jossa punatulkut istuivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punatulkku on niin arvonsa tunteva lintu, että luo aina ylvään tunnelman :)
   Kiitos Mustis

   Poista
 8. Kaunis kollaasi ja noissa tulkkukuvissa on sitä talven herkkyyttä! Jatka samaan malliin, Tiitsa! Tahtoo nähdä lisää lintukuvia! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punatulkku luo sitä "oikeaa" talvista tunnelmaa, jostain kumman syystä. Kait siksikin, kun entisaikaan lintuun liittyi moniakin uskomuksia.
   Tarkoitus on jatkaa ja varmaan linnut on pääosassa kunnes ötökät ilmaantuu =DD
   No ei vainkaan koetan minä jotain muutakin saada kuvattua.
   Kiitos Pessi

   Poista
 9. Kiva idea tuo kollaasi! Pitää itsekin joskus kokeilla vastaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikoinaan tein paljon tosiaan kollaaseja juuri tasoja hyväksi käyttäen, mutta jokin tässä Photoshopissa mättää, ettei oikein synny :(
   Kokeile ihmeessä ;)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.