tiistai 26. helmikuuta 2013

jääkantapää

Jääveistokset alkavat olla menneisyyttä. Eilen vielä kaikki ehjiä, tänään enää muutama. Liekö syyllinen aurinko vaiko ihminen.
Muutenkaan kuvauskeli ei ollut oikein paras mahdollinen ja kyllä tuo mielialakin vaikutti.
Kylmästä tuulesta "nautti" ainakin tämä jäinen kantapää ;)


Nuo mustat läiskät taisivat heijastua minun takistani :(

16 kommenttia:

 1. Kyllä jää on kaunista. Edellisetkin kuvat olivat ihania. Tuo musta takinheijastuma ei tee tuossa kuvassa yhtään pahaa.
  Vahinko vaan, kun tuommoista ei voi viedä kotiinsa pöydän päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tässä parin viikon aikana olen kyllä oppinut katsomaan jäätä ihan toisin silmin. Noin kun se on nostettu esiin ja valo leikkii sen pinnalla, saati sitten että sitä muotoillaan ja heijastavia pintoja tulee monia. Todellakin vahinko etteivät ne säily.
   Kiitos Betunia.

   Poista
 2. Nuo heijasteet sopivat tuohon kuvaan. Noita varpaita ei haluaisi peiton alle. Hih! Hieman harmittaa kun en päässyt kuvaamaan noita jäätaiteita. Jos sitten ensivuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään noiden kanssa samanpeiton alle menis. Tänään mietin, ett kuinkahan monta staa7tuhatta kuvaa tuolla alueella on kaikkiaan näiden veistosten myötä otettu :9 Tänäänkin laskin parikymmentä kuvaajaa, vaikka osa teoksista oli jo säpäleinä .
   Ensi vuonna uudestaan. Kiitos Harry.

   Poista
 3. Upea on jalka vieläkin, vaikka rikkonainen. Harmi noiden hienojen veistosten tämä lauha keväinen sää..Ennättävät varmaan sulaa ennen tulevia pakkaspäiviä.
  No ensi vuonna minäkin toivon mukaan näen niitä livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne alkavat olla menneitään ja sitten porukka hajottaa loputkin. aurinkoinen lämmin iltapäivä alkaa jo houkuttamaan nuorisoa rannalle.
   Toivotaan, että ensitalvenakin järjestävät. Tekijöistähän se on kiinni. Tänä vuonna talkoolaisten keski-ikä oli 64vuotta. :(

   Poista
 4. Jääveistokset ovat katoavaa kauneutta! Ainakin sinun kuvien kautta pysyvät mielissämme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ne ovat, ja varmasti mielissä säilyy pitkään. Kuvissa nyt ainakin.

   Poista
 5. Kyllä jääveistokset on hienoja, mutta katoavat liian aikaisin:)Hieno kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Askartelin itte. Ei nuo kauaa kestäneet, mutta kyllähän nyt on jo auringon aika. Parempi kuitenkin, että aurinko aloitti sulattamisen kuin, että vandaalit rikkomisen.

   Poista
 6. Oliko teillä kylmä tuuli tai muuten vain kurjahko keli. Täällä oli eilen ohutta pilveä,mutta tänään on aurinko paistanut.

  Kauneus on katoavaista, varsinkin jääveistoksissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvistä oli iltapäivään saakka ja vietävän kylmä tuuli. Tänään on aurinkoa näkynyt vaihtelevasti, mutta mun aika on mennyt sisällä :(
   No, tuo jääveistosten sulaminen tietää vaan kevään tuloa, olisi aika kurjaa jos ne kököttäisivät vielä juhannuksenakin tuolla rannassa =DD

   Poista
 7. Jäätaide on ilmoista riippuen niin hetkellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on,mutta ehkä sen kiinnostavuus ja lumo johtuukin juuri siitä. Nopeasta katoavaisuudesta.

   Poista
 8. Minäkin kävelin tänään iltapäivällä rannan kautta ja ihmettelin kuinka nopeasti veistosten sulaminen on alkanut. Huutokauppa ajatus ei oikein onnistunut, harmi. Rannassa oli vanhempi mies kepin kanssa ja hakkaili veistoksia. Luulen hänen olevan järjestäjien puolesta, jotta sulavat veistokset eivät aiheuttaisi mitään harmia, sen verran varmalta ja reippailta otteet näyttivät. Ajattelin toivorikkaana että pahantekijät eivät tee töitä valoisana aikana , Todella paljon ,ihan viimepäiviin asti veistosten ympärillä on näkynyt kuvaajia ja ihailijoita
  Oikein hyvä tapahtuma meidän kohua herättävälle kaupungillemme oli tämä veistosjuttu. t. marja-leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puistossa liikkuu paljon pieniä lapsia, joten korkeampien rakennelmien kestävyyttä on hyvä hieman kepillä kokeilla, ettei kaadu päälle. Kyllä ne kohta varmaan ovat maan tasalla.
   tapahtuma oli hyvä avaus kaupungille, saataisiin vaan jatkoakin aikaseksi. =DD

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.