sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Jääveistoksia

Siis en kalastele positiivisia kommentteja, mutta tänään ei oikeastaan mikää onnistunut, kun  odotukset ja tavoitteet oli suuret.
Pah ja kerran vielä pah.
En onneksi ollut ainut joka tuolla rannassa manaili, ei tainnut olla hyvä päivä muillakaan. Ainoat jotka olivat tyytyväisiä kuvasivat puhelimella.

Ensinnäkin oli pimeää tai no tumman harmaata. Veistokset upeita, mutta tausta aina jokin sekava pajupuska ja edessä kymmenen (vähintään) karvahattua.
No, ei olosuhteet ainut manailuni syy ole vaan, ihan kuin en olisi ikinä kameraa käsissäni pitänyt.
Kotona kun katseli kuvia niin roskis sai täydennystä runsaasti. Milloin mikäkin osa, kulma tms puuttui, kun äkkiä jossain välissä koetti kuvata. PAH.

Siitä huolimatta jotain sentään.

Tämä oli eilisessä postauksessa työn alla ja tekijä oli työstänyt sitä puoleenyöhön saakka.

Kohtaaminen yössä

 Mahtava työ. Jätin tuon alueen siistijän mittasuhteeksi ja onneksi tässä tausta on selkeämpi. Alla lähikuvaa pikkutarkasta työstä.
Huomaatko koristeet miehen takinliepeessä. Tähän työhön sopi tuo hämärä päivä. Tekijä on maailman huippuja ja kotoisin venäjältä.

Kotkaa kuvasin myös eilen. Tänäänkin yritin monta kertaa, mutta tilaa ei löytynyt. Kotka on osa isoa työtä jonka koetan saada huomenna yhteen kuvaan. Mutta nyt kait sadasensimmäinen yritys...

Teoksen nimi Heinolan metsissä. Jälleen ihminen mittasuhteena. Tekijät tulevat Japanista


Kalan pyrstö jäi pois :(

Tarkoitus tässä olis näyttää noita kotkankynsiä ja toi valokin on aika kiva...

Sitten varmasti eniten yleisöä kerännyt Mongolian joukkueen humoristinen suurteos.
Ensi kerta suomalaisessa saunassa.


 Kuvaaminen oli minulle mahdoton tehtävä, siinä on niin paljon pieniä yksityiskohtia ja irrallisia osia. Olisi pitänyt päästä hieman paremmin liikkumaan, mutta tilaa oli niukalti.

Lämpömittarissa 110 astetta ja yksi pakekenee saunasta, mutta ovenripa jäi käteen nauloineen. :) Voi kun saisin tämän näytettyä teille kunnolla. Ilmeet ym. ovat aivan huippuja.Kaverukset ovat voittaneet jo ainakin kahdet kisat Suomessa ja vielä on yhdet jäljellä. En tiedä vielä tuliko voittoa tänään.
Kävijöitä arviotu olleen yli 10 000 henkeä.
Edit 20:49 Mongolian joukkue voitti Japani toisena ja Suomi kolmantena. Japani yleisön suosikki, siis tuo kotkajuttu. Kävijöitä 15 000 Wau.

Tälläistä tämä on, harjoittelua, harjoittelua.... Kiitos jaksamisesta ;)

26 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman hienoja jääveistoksia! Nuo on todella vaikeita kuvattavia. Nyt taisi olla ongelma että kaikki on niin saman väristä:) Ei nämä viime aikojen säät oikein valokuvaajaa suosi. Voi kun näkisikin sinisen taivaan! Eipä silti, kyllähän nämäkin kuvat hyvin kohteensa näyttävät ja suurella todennäköisyydellä ovat parempia kuin niiden muutamien kännykkäräpsyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siia todellakin uskomattomia, jo tuo valtava koko. ajattele jokaisella käytössään 14 kpl 100x40 jäälohkaretta joista jokainen painaa 250kg. Eikä hukkapaloja juurikaan jäänyt.
   Keskiviikolle lupailee aurinkoa, mutta se voi vielä muuttua.
   Kiitos JPK

   Poista
 2. Valtavan hienoja veistoksia. Valoahan siihen tarvittaisiin että ne parhaiten saisi esiin kuvissa. Mutta kyllä tuosta sarjasta saa hyvän käsityksen veistosten kauneudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtava on kyllä hyvä sana noita kuvaamaan ja jos kaikkien taustana olisi voinut olla tuo tyyni Kymijoki....
   Kiitos seita

   Poista
 3. Ihan uskomattomat nuo kotkan siivetkin...

  Olet turhan vaativa kuvaamisesi suhteen;-)

  Meillä miehen kännykkäkameran kuvat ovat väriltään paremmat kuin vaikkapa mun kummalla tahansa kameralla ottamat. Outo juttu sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat ja ja kaikki pienet yksityiskohdat. Miten ihminen osaakaan ja aikaahan heilla on ollut 2,5vrk.
   Kiitos Leena

   Poista
 4. Siis Wau!! Ihminen kykenee kyllä uskomattomiin saavutuksiin, kun vain löytyy tarpeeksi tahtoa! Kyllä näistä kuvista välittyy mittasuhteet ja yksityiskohdatkin, toki livenä varmasti vaikuttava kokemus. Kiitos näistä.

  -jaska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja tuon työn tekee kaksi miestä 2,5 vuorokaudessa. Livenä tulee kolmiulotteisuus paremmin esiin ja se on suuri tekijä näissä töissä. Kiitos jaska

   Poista
 5. Ei ne pääse ihan oikeuksiin harmaassa kelissä, jos nyt viikolla aurinko vähän pilkistäisi, niin menet uudestaan heti aamusta kun ei oo muita töllistelijöitä paikalla! :)

  Tänään oli varmaan huono kuvauskarma. En löytänyt mitään kuvattavaa ja jos jotain yritin, niin en saanut säätöjä kohdalleen. Hutimpi mun reissu oli. Tuo kotka- & kalajuttu on hieno kun siinä kimmeltää joku valot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskiviikoksi lupailee aurinkoa ja JOS se toteutuu, niin kuvaamassa pitää olla ihan nousun aikaan, koska muuten joutuu kuvaamaan vastavaloon. Huomenna koetan kuitenkin jo uudestaan.
   Kiitos Tillariina

   Poista
 6. Kyllähän noista saa ihan hyvän kuvan siitä minkälaisia hienoja taideteoksia ovat. Ei helppoja kuvattavai edes hyvällä kelillä. Valo tekee kyllä ihmeitä, sen huomaa noista parista kuvsasta. Onko näitä illalla valaistu? Korkeasaaressa olleesta veistosnäyttelystä näkemissäni kuvissa oili valaistus.
  Otappas jalusta mukaan ja myös joitain yksityiskohtia pitkällä 300 millisellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saahan noista nyt jonkinlaisen kuvan ja siksi juuri nuo täällä ovatkin, mutta monta upeaa juttua jäi kaivelemaan. Olisin jo tänään ottanut valaistuista kuvia, mutta jalusta ei ollut mukana ja siellä oli niin hillittömästi porukkaa, että ihan turhaa...
   Kiitos KooTee.
   Niin juu on ne valaistu ja samalla on tuossa koko rannanmitalla palamassa jäälyhtyjä 400 kpl.

   Poista
 7. Veistokset ovat todella upeita ja kyllä kuvistasi näkyy miten taidokkaasti ne on tehty sekä pienet yksityiskohdat :). Varmasti paikanpäällä veistokset ovat olleet vaikuttavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annele, eihän kamera voi ihan sitä näyttää miten silmä näkee, varsinkaan kun työt ovat pikkutarkkoja, kolmiulotteisia, sirpaleisia, kiilteleviä ym.....

   Poista
 8. Kovasti olet kuitenkin näitä kuvannut ja hienoja ovat. Itse olin illalla kuuntelemassa lopputuloksia, kamera kotona koska tiesin ettei siellä kuvia ole tilaisuutta ottaa...oli niin paljon väkeä.
  Kunpa nyt vain ei niitä särjettäis!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilkka, kamera ja kuvaaminen on minulle terapiaa, siksi täällä ei ole surullisia asioita ;) Toivotaan tosiaan, että työt saavat olla rauhassa, vaikka valvonta loppuukin.

   Poista
 9. Tosi upeita veistoksia. Vielä kun aurinko paistais, niin kyllähän ne loistais:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja tosiaan pientä valoa olis kaivannut. Kiitos.

   Poista
 10. Tosi hienoja veistoksia. Ammattilais-veistäjiä taitavat olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattilaisia todellakin ja kiertävät ympäriinsä kilpailemassa. Nytkin Suomessa osallistuvat neljiin kisoihin.

   Poista
 11. Muuta ei voi sanoa kuin että mielettömän taitavia ovat näitten kaikkien tekijät. Kyllä kuvistasi saa hyvän käsityksen yksityiskohtienkin pikkutarkkuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista taituruutta ei oikein edes ymmärrä. Miten voikin niin pieniä yksityiskohtia veistää jäähän. Kiitos Pirkkoinkeri

   Poista
 12. Todella taidokkaita ja kauniita! Eikä kuvissa mittään vikaa.. Oli tosiaan kovin harmaata ja Lahdesta alaspäin sankka sumu, ei juurikaan nähnyt eteensä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeita ne on kuvata, kyllä tänään oli monia ottamassa uusintakuvia. Tänään jopa aurinko pilkotti pilvien läpi. Kiitos Minttuli

   Poista
 13. Kyllä sinä jääkuvien niksit osaat, sillä kuvasi ovat upeita, mutta niin ovat jääveistoksetkin.

  VastaaPoista
 14. Upeita olivat jääveistokset ja kuvat kaikissa postauksissa.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.