maanantai 4. helmikuuta 2013

Pääosassa JulliLintutalolta on toivottu hiukka lisää juttua, joten poikkesin aurinkoiselle tarhalle tänään. 
Pääosaa esittää upea tumma hurmuri Julli

" Ei ole aamua, etten käy Jullin kanssa juttusilla." kertoi eräs vanhempi mieshenkilö. Pian paikalle tuli rollaattorin kanssa nainen, jolla oli oksia mukanaan.
"Terve, Julli. Toin sinulle vähän lisää leikkikaluja." Kumpaakin Julli tervehti komealla bassollaan "Terve".


Minäkin sain tervehdyksen oitis, kun tajusin tarjota pienen oksanpätkän, jonka Julli sitten työnsi laudan raosta takaisin, katseli sitten, että etkös tajua antaa sitä uudestaan. Tajusinhan lopulta ja nyt kuului "Terve". Oltiin kamut :)


"On sinulla komea nokka."
Lähdin siitä aatoksissani eteenpäin ja perään kuului "Terve". Olin siis epäkohtelias enkä muistanut sanoi poistuessani "Hei". Tästä valistivat  minua jälleen Jullin paremmin tuntevat. =DD

Paljon antaa linnut ja niiden kanssa "jutustelu" mm. vanhuksille. Asia jota tuskin kukaan päättäjä noteeraa, kun se ei ole rahassa mitattavissa.
Ulkona linnuista ei ole  Jullin lisäksi näin talvella kuin pöllöt ja huuhkajat, joten suuntasin papukaijataloon


Tuon oven kun aukaisee niin saa varautua melkoiseen meteliin.
Siellä on lukuisia ihania yksilöitä jotka ovat tulleet yksityisten ihmisten kodeista pitovaikeuksien tms. vuoksi eläkepäiville.  Taidanpa kertoa siitä kuvien kanssa huomenna, oli niin monta tarinaa.

Tässä kuitenkin se oleellisin ja tärkein asia


" Hieno lintu ja hieno hetki. Suomalaisen järviluonnon tunnuslintu kuikka saa vapauden"
Moni luonnossa vahingoittunut lintu toipuu ja saa vapautensa taas terveenä takaisin. Aina ei yhtä hyvin käy. Osa linnuista jää eläkepäivilleen lintutarhalle, jos ei enää luonnossa selviä. Osalle ei ole sitäkään mahdollisuutta. Kaikkia kuitenkin aina pyritään auttamaan oli sitten varis tai joutsen.

Palaan takaisin Jullin luo, ei siitäkään olisi luontoon.  Kovin ihmisrakas se on ollut jo tullessaan.

Minulle osoitettiin mieltä, edellisestä töppäyksestä.
" Minä syön nyt."


Kiitos Julli, olet upea lintu.
 

 Kotona yritin etsiä asiatietoa lintutarhasta, mutta melko hankalasti oli löydettävissä.
Tässä linkki parhaaseen sivustoon ja suosittelen ennenkaikkea Olli Vuoren kirjoittaman blogin lukemista. Saa parhaan kuvan tästä upeasta paikasta.

Pitkä sepustus, kiitos jos jaksoit loppuun asti.

32 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Mags, hyvä ettei puuduttanut :)

   Poista
 2. Korppi on komea ja viisas lintu. Mieheni aikoinaan rengasti mm korppeja ja niiden pesää oli vaikea löytää, niin hyvin emolinnut osasivat olla piilossa, kun ihminen liikkui pesämetsässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korppi on sellainen korpien kasvatti, harvapa sitä pääsee edes näkemään luonnossa. Miehelläsi on ollut mielenkiintoinen harrastus.

   Poista
 3. Korppi on lintu sieltä komeimmasta päästä. Varsinkin tämä Julli tuottaa iloa monille.
  Minä olen muutaman kerran seurannut korppia lähempää Ranuan eläinpuistossa, luonnossa täällä kuulen usein sen ääneen, joskus näen, mutten kovin läheltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komea se tosiaan on ja Julli on nousemassa oikeaksi suosikiksi tuolla lintutarhalla, juuri siksi kun tulee suoraan luo ja "vaatii" leikkimään =DD

   Poista
 4. Hieno tarina korpista! Älykäs ja upea lintu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan juuri sitä. Kiitos margsan

   Poista
 5. Upeat kuvat, hienoa tarinaa. Kiitos myös linkistä. Olisi mielenkiintoista pistäytyä sielläkin ohikulkiessa. Ehkä joskus isäntä malttaa painaa jarrua heinolan kohdalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli. Toivottavasti joskus isäntä malttaa hetkeksi seisahtaa.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Askartelin itte, Julli on komea kaveri.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Eikös olekkin, kerron sen sille seuraavalla kerralla ;) Kiitos Iiris

   Poista
 8. Ennsi kesänä, kun tavataan niin tuonne mennään, eikös juu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta, silloin on jo Paco ja muutkin isot papukaijat ulkona juttelemassa.

   Poista
 9. Julli! Mikä nimi!! No, komea on ja älykäs! Sitä papukaijajuttua jään siis innolla odottamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D se on kuulemma aika itsepäinen kaveri kait se nimi juontaa siitä. Huomenna varmaan papukaijataloon ;) Kiitos Tillariina

   Poista
 10. Hieno Julli! Minua se kerran tervehti, kun menin häkin ohi, ja meinasin pudota pyrstölleni. Joku oli joskus kyllä kertonut, että se juttelee, mutta en kai ottanut sitä kovin vakavasti...
  Enempää en saanut sitä juttelemaan, mutta en vain osannut kohdella sitä oikein! "Tupakkayskän" kuulin, ja se tupakantumppaus on hauska temppu :D

  Minua nokkaisi korppi polveen, kun olin lapsi. Sellainen ensikosketus tähän lintulajiin. Ei siitä mitään traumaa tullut, osaamme kunnioittaa toisiamme nykyään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tupakkayskä oli minulle uutta, en tiennytkään moisesta ;)
   Kohta Julli alkaa taas rakentamaan pesää, koska keräilee risuja talteen ja ne pitää olla juuri oikeanlaisia risuja =DD Kiitos Mymskä, kerroin Jullille tekkuja sinulta.

   Poista
 11. Aikamoinen tämä Julli. Ei ihme jos ihmiset käyvätkin katsomassa päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persoona isolla Peellä tosiaan. Olen käynyt tuolla tarhalla 10v lähes viikottain, mutta vasta nyt tulee Jullin persoona minulle tutuksi.

   Poista
 12. Ihana tuo Julli ja kiva kun kirjoitit, enemmänkin ois jaksanut lukea :). Aiemmin kun postasit lintutalosta, niin etsin ja löysin tuon saman sivun Heinolan lintutarha. Mutta parhaan kuvan saa sinun postauksen kautta, tuoreet kuvat ja jutut :)). Seuraavaa osaa innolla odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annele, eiköhän sitä jatkoa huomenna tule ;) Onhan sekin totta, että erilaisen kuvan saa kun kävijänä kertoo kokemastaan, en vain oikein luota tuohon kertojanlahjaani :)

   Poista
 13. Olipa mielenkiintoista! Nyt tiedän ainakin yhden kevätloman kohteen, pitää alkaa kerämään oksia tai yksikin taitaa riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa. Kyllä pitää olla monenlaisia oksia, kun ei tiedä millaista Julli rakentaessaan milloinkin tarvitsee =DD Onneksi niitä saa paikanpäältäkin ;)

   Poista
 14. Jaksoin toki loppuun. Mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 15. Voi hyvä tavatton tuota Jullia! Jossain, mutta en muista missä oli kanssa korppi joka osasi sanoa nimensä "Jaska". Sitä se toisteli tyytyväisenä, ja nenä pystyssä käppäili ympäriinsä:)) Komea korppi. Höyhenetkin kiiltelee noin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komea se on siitä ei pääse yli eikä ympäri. Koetan joku kerta saada sen juttelemaan enmmänkin. Pitänee opetella ensin sen metkut =DD
   Kiitos JPK

   Poista
 16. Kiva postaus ja persoonallinen lintu. Nämä tarhat tekevät tärkeää työtä, toivottavasti saavat kaikenl mahdollisen tuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaarnikka. Olen samaa mieltä, työ on tärkeää monessakin mielessä kunhan se vaan tunnustettaisiin.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.