perjantai 1. helmikuuta 2013

Scott Kelby Suuri Digikuvauskirja

Mitenkäs tämän nyt sanoiksi pukisi.
Kirjakaupasta tarttui mukaan digikuvaajan raamattu, Scott Kelbyn loistava teos Suuri Digikuvauskirja.


Aikaisempien Kelbyn kirjoihin tutustumisen myötä valitsin monista oppaista juuri tämän. Pidän hänen tavastaan opastaa ja neuvoa, kuin olisimme oikeasti kameroinenne tuolla kuvaamassa. Ei liikaa teknistä sanastoa joka ei vanhaan päähän enää mene.
Teos on valtavan laaja, joten jos edes pienen osan tuosta oppisi ja omaksuisi niin hyvä olisi.
Takakansi kertoo: "...tämä on kirja siitä, mitä nappia painetaan, millaiset asetukset valitaan ja milloin niitä käytetään"
873 sivua täyttä asiaa Scott Kelbymaisella huumorilla höystettynä. Nautittavaa opiskelua.
Niin ja hinta Suomalaisen kirjakaupan ale 29.95€

38 kommenttia:

 1. Hienoa, valitsit erinomaisen opuksen. Kirjan lukeneena helppo olla kanssasi samaa mieltä. Noiden lisäksi yksi lisäpointti tuli heti mieleen, eli kirjan jokainen ohje/vinkki on vain sivun mittainen. Kirjassa on siis yli 700 vinkkiä, kyllä niillä ammattilaisilla on melkoinen työkalupakki, josta ammentaa. Silti kirja on jaoteltu niin järkevästi, että apu löytyy jokaiseen tilanteeseen helposti. Suosittelen kaikille valokuvaajille aloittelijoista ammattilaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo on myös erittäin hyvä pointti. Tämän illan lukemisen myötä valinnan oikeellisuus on vain vahvistunut.

   Poista
 2. Olen samaa mieltä. Erinomainen opus. Lainassa on joskus tuo kirja minulla ollut. Tuo täytyisi hankkia itsellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä tosiaan kannattaa omistaa. Ainakaan minä en laina-ajan puitteissa ehtisi omaksua juuri mitään.

   Poista
 3. Tuo kirja varmaan ? punoo yhteen hänen Digikuvauskirjat 1-4? Itselläni on pari hänen kirjaa mutta tuo olisi varmaan paras "kokoomateos".. ;) Täytyypä huomenna käydä kaupungilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti juuri noin, käy kurkkaamassa liikkeessä niin saat varmistuksen.

   Poista
 4. Huomenna Suomalaiseen heti aamusta :))) Nyt olis aikaa lukea. Niin ja kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betunia, tätä lukee jo ihan ilokseenkin, on niin mukavaa tekstiä. ;)

   Poista
 5. Omistan yhden Kelbyn kirjan jota luen usein. Kansiteksti on ihan sama mutta kansi on punasävytteinen joten kyse lienee eri kirjasta eikä uudesta painoksesta. Tässä kirjassa on 942 sivua.
  Kiitos vinkistä, täytyykin kipaista kaupassa matkalla kohti täydellistä kuvaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo näkyy olevan painettu 2012 ja on kolmas uusittu painos. Näethän sen sitten kaupassa onko ihan sama.

   Poista
 6. Varmasti hyviä ja tarpeellisia neuvoja sekä vinkkejä. En ole hirveästi tutustunut tämän alan kirjoihin, aihetta kyllä olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle monet alan kirjat ovat olleet liian teoreettisia, jotta tällä muistilla jaksaisin omaksua sitä tietoa. Tämä tuntuu sellaiselle käytännönläheiselle ja helposti luettavalle ja omaksuttavalle tekstille.

   Poista
 7. Täällä myös tykätään Kelbyn tyylistä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkistä. Olen viime aikoina käynyt lainaamassa kirjastosta aina nivaskan digikuvauskirjoja, joita olen opiskellut. Sillä silmällä olen niitä tutkaillut, josko jonkun hankkia itsellenikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkaileppa tätäkin, vai joko olet tutustunutkin ?

   Poista
 9. No, pitääpä käydä paikallisessa Suomalaisessa huomenna! :) En oo vielä yhtään opusta selannut, vaikka alunperin tarkoitus oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se oli aluksi minullakin, mutta kiinnostus läsähti siihen teoreettiseen tietoon, jonka unohdin oitis kun sivua käänsin. Tämä on käytännön läheisempää ja tuntuu ainakin ihan ymmärrettävälle. Aivan kuin kaveri neuvoisi tuossa vieressä =DD

   Poista
 10. Olen minäkin noita joskus lueskellut. Olen kuitenkin päätynyt siihen, että parasta oppia on kuvata ja erehtyä =D Paras kirja minkä olen lukenut useaan kertaan on joku 50 luvulla kirjoiettu valokuvausopas jonka nimeäkään en enään muista.

  Nykyään minulla on enempi näitä kuvankäsittely ohjelmiin painottuvia eeppoksia, mutta nekin ovat olleet enempi ns. hakuteoksia. Olen huono oppimaan lukemalla, minulle menee kaikki paremmin perille näkemällä kuinka asiat tehdään.

  Ei oppi koskaan ojaan kaada...vai miten sitä sanotaan. Kukin oppii tavallaan:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvähän sinun on sanoa tuolla kuvauskokemuksellasi. =D Kukin oppii tyylillään ja minä olen aina painottanut erilaista oppimista jokaisen kohdalla oli aihe mikä hyvänsä. Olen itsekkin sellainen ominpäin oppija.
   Sehän tämän kirjan pointti onkin, että Kelby opastaa ikäänkuin kädestä pitäen mitä teet ja mitä se vaikuttaa. Katsotaan nyt opinko silti mitään =DD

   Poista
  2. Kyllä siitä Tiitsa oppii! Itse olen monesti luntannut opaskirjoista vinkit kun olen lähtenyt kuvaamaan jotain uutta juttua (mm.ralliautoja, ilotulitusta jne..). Silloin saattaa saada kuvia onnistumaan muutaman opetteluräpsyn jälkeen..ehkä... ;)

   Poista
 11. Ehkä sitä on hiukka alle 60 vuoden kuvauskokemuksesta jotain hyötyjä tullut.=D
  Vaikkei sitä aina huomaakkaan. Onneksi sitä ei ole koskaan täysin tyytyväinen
  moneenkaan ottamaansa kuvaan. On se aika huvittavaa, että nykyään kuvataan satoja kuvia yhdellä rupeamalla, filkka aikaan oli 36 kuvaa maksimi ja sekin määrä tuli vain joissain erikoistilaisuuksissa täyteen. Nyt täyttyy kovalevyt turhsta krääsästä, kun ei viitsi aina poistaa sutta ja sekundaa. Pitäisi kyllä, sen olen itselleni monesti sanonut!

  Tämä nyt taas meni turhan höpötämiseen, mutta vanhalle ukolle suotakoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemus puhuu, sitä pitää kuunnella (tässä tapauksessa lukea). Totta puhut, että digille kuvaa paljon hutikuteja. Onhan halpaa ottaa monta kuvaa ja poistaa myöhemmin epäkelvot, ainoastaan onnistuneet siirtää muistikortilla kovalevylle tai vastaavaan.Itsellä monet metsäreissut tuottavat toista sataa kuvaa, joista karsimalla jäänee parikymmentä sinnepäin sattuneita kuvia. Ja aikaa menee näyttöä tirkistellessä, että josko tästä hyvän sais... ;)

   Poista
  2. Totta, ja tuota konkareiden hiljaista tietoa parempaa oppia ei juuri olekkaan. Totta sekin, että digille ottaa huolettomammin kuvia, varsinkin alussa, mutta vain kuvaamalla oppii ja niistä huteistkin saa irti paljon uuttaoppia, jos ja kun asennoituu asiaan siten. Minua ei haittaa sekään, että näytöllä menee aikaa kuvien kanssa, se on osa tätä harrastusta ja kuvien käsittelyäkään ei opi pelkästään kuvia katselemalla.
   Jokaiselle varmasti löytyy se omin tapa ja tyyli, mutta pääasia on, että ihmiset ovat alkaneet kuvaamaan ja sitä kautta katselemaan toisin silmin tätä maailmaa.

   Poista
  3. Täyttä asiaa, Tiitsa. Parasta oppia saa kuvaamalla, on vain hyvä asia, että nykyään voi kuvata paljon välittämättä siitä, että filmi loppuu kesken. Laitteet ovat kehittyneet paljon. Kuvankäsittely on kiehtovaa hommaa kun siihen pääsee sisälle. Itse on kylläkään pidä kuvien manipuloinnista. En sitä edes osaa!

   Poista
  4. Manipulointi onkin jo ihan oma juttunsa. Eikä siitä täällä sen enempää, mutta kyllä jokainen kuva menee, ainakin minulla kevyen kuvankäsittelyn läpi. Toisaalta ne hutit ovat hyvää harjoitusmateriaalia =DDD

   Poista
 12. Hienon löydön oletkin tehnyt!!!

  VastaaPoista
 13. Hieno opus jossa paljon tietoa, hyvä valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, kerrankin opaskirja jonka parissa aikaa menee ja jonka tekstin jopa meikäläinenkin tajuaa. Uskon, että tästä on hyötyäkin.
   Kiitos Jaska.

   Poista
 14. Nyt on minulla myös tuo kirja. Mies kävi ostamassa, oli kuulemma kaupan vimppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että onnistui. Kerrohan ensivaikutelmistasi.

   Poista
 15. Kiitos Tiitsa vinkistä, minäkin haluan tuon kirjan itselleni. On varmasti paljon hyviä vinkkejä.

  VastaaPoista
 16. Heippa. Mulla myös on Scott Kelbyn kirja, ei ihan samannäköinen kuin tuo, mutta on kuitenkin :) Hauska kirja :) Laitoin eilen sulle tunnustuksen blogissani, mutta en ollutkaan muistanut ilmoittaa sitä sinulle. Joten käypä vilkaisemassa, ja julkaise täällä, jos huvittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelbyn teksti on kyllä mukavaa luettavaa, oppikirja jonka parissa oikeasti viihtyy =DD Kiitän Mörökölli.

   Poista
 17. Selasin kaikki nettikirjakaupat, mitä mieleen tuli. Tilasin kirjan, mutta likikään noin edullista en mistään löytänyt, mutta "pakko" oli saada. Tähän asti olen tutustunut kuvaamisen saloihin kirjaston kirjojen avulla ja kameran opaskirjaa tavaten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se edullinen taisi olla vain Suomalaisen kirjakaupan alessa, josta moninpaikoin on jo loppuunmyyty, mutta kyllä varmasti on hintansa väärtti joka tapauksessa. Kirjaston kirjat on siitä hankalia, kun niiden lainausaika on aina rajallinen. Oman kirjan voi ottaa hyllystä silloin kun tarvitsee, jos se edes hyllyyn alussa joutaakaan :))
   Kameran opaskirja on sitä kameran omaa teknistä tietoa ja auttaa kyllä kameran käsittelyssä, mutta kuvaamiseen siitä ei kovin paljoa apua ole, jos sitä tietoa ei ennestään ole.
   Oikein mukavia hetkiä kirja ja kameran kanssa.
   Ps. Tiesitkö muuten, että Suomalaisella kirjakaupallakin on netti myynti?

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.