perjantai 22. maaliskuuta 2013

Se varsinainen varpunen


Tätä olen kaiken talvea koettanut kuvata, olemattomalla menestyksellä. Tänään sitten keskellä kaupunkia lintu asettui "tarjottimelle."Ihan rauhassa sai ihmisiä hämmästyttää =DD
Mikähän siinä on niin kummallista kun joku kuvaa keskellä kaupunkia jotain tirppaa. ;)

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitän Askartelin itte, kiitin kyllä varpusta avusta ;)

   Poista
 2. Hienot kuvat!
  Useille nämä ovat 'vain' lintuja, ei sen kummempia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, luonnollisestikkaan kaikille ei linnut saati sitten niiden kuvaaminen ole yhtään mitään, mutta paljon on niitäkin jotka jäävät juttusille ja "huomaavat" sen linnunkin lopulta =DD

   Poista
 3. Piti sitten vähän jännityksesssä, keväällä on merkillinen voima!
  Kyllä tämä "perusvarpunen" on ihan sievä lintu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloinen saa olla jos ja kun varpusen tapaa, kovasti on vähenemään päin. Vaatimattoman näköinen, mutta sievä kuten pikkulinnut ylipäätään. Mieluinen kohtaaminen.
   Kiitos Vikki.

   Poista
 4. Kiva tavata varpunen edes kuvien kautta. Edustava yksilö onkin ja taiten kuvattuna. Olen asunut toistakymmentä vuotta keskellä maaseutua enkä ole yhtään varpusta nähnyt pihapiirissäni. Lähimmät lienevät karja- ja hevostiloilla ja kirkonkylässä, missä niiden jutustelu heti kiinnittää eksoottisuudellaan huomiota. Kiitos kuvista ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin oli pikkuvarpusparvessa pensasaidassa, eli oli oikeastaan taas tuuria, että se lennähti sieltä esiin. Pikkuvarpusia on runsaasti, mutta näitä ei juurikaan näe. Kait ne tosiaan ovat siellä karjatilojen liepeillä. Kiitos irma.

   Poista
 5. Kukapa sitä ei ihmettelisi, kun tirppoja kuvaat Heinolan cityssä...varsinkin varpusta =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinolahan on maaseutukaupunki. Muutama päivä sitten porukka kuvasi viirupöllöä torilla,joka sitten nälkiintyneenä putosi oksalta ja vietiin Lintutalolle toipumaan. Oikeastaan parhaiten lintuja löytääkin tuolta keskusta liepeiltä. ;)
   Tosin tuossa torinkulmilla on viskisiepot ja kaljakyyhkyset kaikkein runsaimmin edustettuna, joten taidankin parkkeerata joku kaunis päivä torille. =DDD

   Poista
 6. Tavallinen varpunen on käynyt täälläkin vähiin, pihassa ruokailulla on tosi harvinainen ilmestys. Nyt on tuo pikkuvarpunen valloittanut pihapiirin kokonaan, se on yleistynyt huimaavasti, näin pihalintujen tarkkailijan vinkkelistä katsottuna.
  Varpunen ei koreille värikkyydellään, vaan maanläheisillä sävyillään, joka sopii suomalaiseen luonteeseen hyvinkin;)
  Minäkin tässä yhtenä päivänä ihmettelin tuolla keskustassa kulkiessani yhtä kuvaajaa, joka kuvasi markiisista roikkuvia pitkiä jääpuikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama vuosi sitten pikkuvarpunen oli vähälukuinen, joten toivottavasti varpuskantakin taas elpyy.
   Kyllä minäkin kiinnitän huomiota oitis jos joku liikkuu kameran kanssa tai jopa kuvaa. Joskus on käynyt niinkin, että itse kuvatessani jotain, huomaan viereen tulleen toisenkin kamerankäyttäjän. :)
   Kiitos Tarja

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos JPK, ihmeen hyvin sain, vaikka käsivaralta ja ahtaasti kuvasinkin. Tuossa jos olisi vielä jalustaa käyttänyt niin, johan sitä olisi ollu "ihan täys hullu". =DD (jonkun mielestä)

   Poista
 8. Kokemusta on, tuosta tuijottamisesta nimittäin. Tosi moni pysähtyy myös juttelemaan ja joskus on syntynyt ihan hyviäkin keskusteluja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, moni pysähtyy juttusille ihan asiallisesti ja keskustelu saattaa johtaa uuden innostuneen luonnontarkkailijan heräämiseen. Tätäkin on muutaman kerran tapahtunut ja jälkeenpäin on kiitetty uudesta harrastuksesta. Mikäs sen mukavampaa.
   Mieluummin ne toisenlaiset kohtaamiset jättääkin omaan arvoonsa.
   Kiitos Annika.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. On saanut sen siemenen ja jaksanut yli talven ;) Kiitos a-kh

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Niin on, ihan turhaan sitä väheksytään.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.