torstai 4. huhtikuuta 2013

Harmaalokki


Ensimmäiset harmaalokit tulivat jo jokin aika sitten. Nyt niitä lienee kymmenkunta, jos ei viimeyönä ole lisää saapunut. On se upea suuri lintu.
Kuviin niitä ei ole kunnolla saanut, ovat oleilleet rauhallisimmilla rannoilla joen toisella puolella.
Eilen sitten olivat tuossa kuvausmatkan päässä, mutta hyvin valppaina yhäHetki tuon kuvanoton jälkeen alkoi rähinä. En siihen enää ehtinyt kuvaamaan, mutta tämä rantojen kunkkua esittävä varis tuli ajamaan lokkeja pois tuosta kiveltä. Sitkeä varis kun on niin onnistuihan se ja kyllä sitä sitten raakuttiin omahyväisesti.
Tuo varis tekee kiusaa aina, kun koetan rannalla kuvata lintuja, lentää siihen samaan puuhun tai nurmikolle ja ajaa muut pois. Sitten katselee pää kallellaan, että kuvaappas nyt minua =DD
Viime keväänä kyytiä saivat niin kottaraiset kuin kanadanhanhetkin. Roikkui hanhien pyrstösulissa kuin takiainen. :) Joutsenia en vielä ole huomannut sen hätyyttelevän.

22 kommenttia:

 1. Ompa taas niin hienoja kuvia ♥

  VastaaPoista
 2. Komeat kuvat harmaalokeista! Onpas aika ilkimysvaris siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli. Tuo varis on kyllä sellainen kaveri, että kohta sanon irti ystävyys ja avunantosopimukseni sen kanssa =DD

   Poista
 3. Oi kuinka hienot lokkikuvat sinulla. Nokan täplät korostuvat hienosti. Lisäksi tuossa alemmassa kuvassa veden väri on lähes epätodellinen. Tykkään! Lokit ovat varma merkki keväästä. Toissapäivänä täällä meillä kuulin lokin kirkunaa ja mikä ilon tunne siitä heti tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lokit kevään airueita on ja niiden touhuja on viihdyttävää katsella tuossa joella. Varsinkin naaurulokkien leikkiä jäälautoilla ;)Kiitos Kivitasku

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Harmaalokki on sellainen "majesteetillinen" lintu. Selkälokki näillä leveyksillä on sitten se kuninkaallinen, koska merilokkeja ei taida täällä olla. :) Kiitos Ritva

   Poista
 5. Hyvältä lokit näyttääkin kuvissa.
  Taitaa se varis olla melkoinen kade ja linssilude;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeita lintuja ne on. Taitaa se varis olla yksinäinen katkeroitunut yksilö ;), mutta silti niin symppis kun oitis ilmaantuu kiljumaan kun kuvaan, mistä lie osaakin aina siihen tulla. Kiitos Tarja.

   Poista
 6. Hienot nuo nokat lokeilla! Onpa siellä teillä rasavilli varis! :) Sun pitää järjestää sille ihan oma kuvaustilaisuus, jospa siitä rauhoittuisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeat on nokat tosiaan noilla lokeilla, siinä pysyy isompikin saalis. Pitää kokeilla tuota härnääjän kuvaamista joku kerta. :)
   Kiitos Tillariina

   Poista
 7. Nämä ovat ylväitä lintuja!
  Tämä varishan on sitten se varsinainen linssilude!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ne, sellaisia ryhdikkäitä, majesteetillisia lintuja. Linssiluteen koetan saada kuviin joku päivä, kyllä minä sitä viime keväänä kuvasinkin, ilmeisesti on sama, en usko kahteen yhtä raivostuttavan ihanaan varikseen.
   Kiitos Vikki.

   Poista
 8. Kauniita lintuja ne on lokitkin. Nuo on kyllä kauniin valkoiset ja nimi on harhaan johtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, kaikki lokit ovat kauniita sulavalinjaisia lintuja, ollaan niistä muuten sitten mitä mieltä hyvänsä.

   Poista
 9. Kauniit lokit, ja niillä hienot nokat:-D

  Minäkin viime vuonna katselin sitä varista kun kurmoitti kanadanhanhia, ihan oli ärsyttävä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilkka, se on niin ärsyttävä, että ei voi kun nauraa. :))

   Poista
 10. Kivat kuvat! Olisi mielenkiintoista nähdä variksen hätyyttävän hanhia, vaikka se ei mukavaa toimintaa hanhia kohtaan olekaan. Näin tänään tauon jälkeen taas joutsenia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasin viime keväänä tuota "näytelmää". Kuvakulma vaan oli väärä, mutta täältä sen löydät jos kiinnostaa
   http://tiitsankuvablogi.blogspot.fi/2012/04/kiusanhenki.html
   Katsotaan onnistuisiko tänä keväänä paremmin. Kiitos E.Salonen

   Poista
 11. Meillä mökillä nuo kiusaavat muita lokkeja syömällä niiden pesistä munat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, luonto on julma. Selkälokki kurmoittaa harmaalokkeja ne puolestaan pienempiään ja niin edelleen. Meillä mökkirannassa on vuosia pesinyt kalalokki, se antaa sorsanpoikastenkin olla tuossa rannassa ihan rauhassa. Poikaset uivatkin välillä sekaisin ;) Mutta varmaan toisaalla pyydystää ruuaksi poikasilleen, tosin kalanperkeet se on saanut aina joten ei niin suurta metsästysviettiä taida ollakkaa. Laiskistunut :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.