tiistai 16. huhtikuuta 2013

Ja kuulla ääntä peipposen...


Tämän kevään ensimmäinen metsäpolkuretki. Päivä oli mitä upein ja oli uskomattoman mukavaa taas talsia kapeaa kivikkoista ja osin vielä jäistäkin polkua.
Valitsin polun jota en ole kulkenut kuin kerran aiemmin, se seurailee Kymen rantaa alajuoksulle päin. Heti polun alussa kuuntelin peipposen laulua, mutta laulaja pysyi piilossa.
Menin niin pitkälle kun pääsin, vastaan tuli korkea verkkoaita ja kyltti pääsy kielletty, joten pakko kääntyä takaisin.
Wiltterille vinkiksi alajuoksulla ei näkynyt enää kiinteän jään reunaa ;)

Kuvasin vasta takaisinpäin tullessa, että sain auringon taakseni, ainakin melkein ;)
Sieltä polun päästä kaupunkiin päin. Vedet ovat alhaalla, mieli teki jatkaa kävelyä tuossa rantakivikolla :)


..itse polku..


... Polun varrella oli runsaasti nupullaan olevia sinivuokkoja. Nämä varmaan avautuivat vielä iltapäivän aikana.


 Olin aiemmin etsinyt lammikoista sammakoita, mutta turhaan. Nyt sitten keskellä polkua nökötti komea herra?. Vähällä oli etten kävellyt päälle.Kerrankin eläin joka pysyi paikallaan. Tuonne maanpintaan  kyllä pääsen, mutta ylös nouseminen on hankalaa. Tosin tukeva monopodi auttaa siinäkin ;)

Taas polun päässä lauleli peipponen, mutta piilossa pysyi. Pääasia, että sain kuulla ääntä peipposen. Kuvat ehtii myöhemminkin.
Pieni rauhallinen muutaman tunnin lenkki. Tästä on hyvä jatkaa.

36 kommenttia:

 1. Koko viime kesän tsiikailin ojia, että jos edes yhden kerran sammakon näkisi! Ei näkynyt. Ihanat kuvat kurnuttajasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en muista olisinko minäkään nähnyt yhtään kurnuttajaa viime kesänä. Nyt olen oikein hakemalla hakenut ja sitten yksi istuu polulla, niin että meinaa jalkoihin jäädä. : :) Mitä opimme tästä? =DD
   Kiitos Tillariina.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, enään vajaa kaksi viikkoa, kun ollaan samoilla leveysasteilla.
  Olet sinä vielä ketterä, kun pääset kuvaamaan myös sammakkoperspektiivistä.

  Käytiin eilen Orimattilassa ja kuten blogiltani huomaat siellä oli lunta vielä ihan reilusti kallioiden eteläpuolellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmikoilla ja pelloilla on taatusti märkää. Eilen kävelin pellon ohi jossa oli parikymmentä senttiä lunta ja sorsat käveli hangella. Tänään ne uivat siinä samassa paikassa. Lumi oli sulanut yön aikana lähes kokonaan.
   Tuosta ketteryydestä en menisi kehumaan, onneksi on kääntyvä näyttö kamerassa ja pääseehän sinne alas, mutta ylösnousu on eri juttu =DD

   Poista
 3. Voi, teillähän on jo kesä;)Sammakot ja sinivuokot:)Eikö ne sini ja valkovuokot ole kukassa äitienpäivän aikoihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se kesäiselle näyttää siellä missä aurinko pääsee lämmittämään. Pääosin sinivuokot täällä kukkii vappuna ja valkovuokot sen jälkeen. Tänään oli kevään lämpimin päivä +10 ja paikoin varmaan enemmänkin.

   Poista
 4. Voi ihme miten pian siellä on kevät tullut. Ihania ovat kuvat, varsinkin sinivuokkojen nuppuset ja sammakot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti se on tosiaan tullut, oikein ryminällä. Lumi sulaa sitä tahtia, että loppuviikosta taitaa virallinen lumen syvyys olla nolla, kuten viime keväänäkin (22.4)
   Ei tässä meinaa perässä pysyä :).

   Poista
 5. Mukavan sulalta näyttää, tosin kaupungista alavirran saaristoon kulkevat veneilijät pääsevät mökeillensä n. viikkoa-kahta aikaisemmin kuin me jotka pidämme veneitä pidemmällä alavirran mantereitten puolella... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan nyt kuitenkin pikaista sulamista. Ehkäpä tätä menoa pääsette vapuksi. Sulaminen on ollut hurjaa ja jos huomisen päivän vielä sataakin. Tänään +10.

   Poista
 6. On siulla mahtavia kuvaus- ja ulkoilumaastoja! Odotan niin ensimmäisiä sinivuokon kuvia, jokohan huomenna saat:)
  Nyt pitäisi tietää noita sammakkolätäköitä.
  Käväisin tänään katsomassa entisen Konnunsuon vankilan peltoja jotka ovat varsinaisia bongauspaikkoja. Pellot alkavat olla jo sulia, eiköhän siellä kohta ala tapahtumaan. Lähellä (mutta kaukana) oli kymmenien yksilöitten parvi töyhtöhyyppiä, pakenivat oitis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kyllä mieluusti myönnän, täällä on erinomaiset ja monipuoliset ulkoilumaastot ja siinä ne kuvauskohteetkin ovat käsillä. Joki ja monet pienet lammet sekä isommatkin järvet. Tämä on ulkoilijan paratiisi =DD
   Huomiseksi on luvassa vesisadetta, niin että saas nyt nähdä kuinka käy, aukeaako sinivuokot.
   Peltojen ojia pitäisi käydä katsomassa, josko siellä olisi sammakoita. Samalla voisi nähdä vaikka hyyppiäkin. Nyt on selkeästi runsaudenpulaa tarjolla :))

   Poista
 7. Sammakkokin on jo tarjennut herätä horroksestaan! Hyvät kuvat! Minäkin odotin vähän kuulevani jo peipon laulua, kun olin kävelyllä, mutta ne eivät ole vielä ehtineet tänne saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ihan näinä päivinä peippo laulelee sinullekkin. Kunhan vaan aurinko näyttäytyy. Kiitos Saraheinä.

   Poista
 8. Oi, siellä onkin jo kevät pitkällä. Ihania, keväisiä tunnelmapaloja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät otti kyllä hurjan harppauksen ihan muutamassa päivässä, lumet on melkein poissa. Viikko sitten oli lunta 41cm, nyt 17 cm ja huomiseksi luvassa vesisadetta, joten siinä menee loputkin =DD
   Kiitos Tarja.

   Poista
 9. Ompa siellä kevät jo pitkällä,sinivuokotkin jo noin isot nuput ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hurjalle tuntuu tämä kevään tulo. Se tosiaan tuli ryminällä =DD

   Poista
 10. Taidan muutta heinolaan;) Täällä on ollut sateista ja pilvistä koko päivän. Kevät on jo täälläkin mutta ei lähellekkään tuon näköistä. Kattelin tänään josko saisin jonkinlaisia lintukuvia, mutta haaveksi jäi. Kävellessä näin kolme varista tulevan kohti ja ajattelin, että en viitsi kaivaa noitten takia kameraa laukusta. Lähemmäksi lennettyään varikset kaartoivat takaisinpäin ja yksi tuli kohti. Oli muuten haukka. Hmmm... Autuaita ovat puupäät. Sano.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan :) Tosin täällä sitten kait sataa huomenna :) Siitäs sait, kun väheksyit variksia ;)) No, kyllä se haukka on monesti ohi mennyt variksena, myönnetään =DD

   Poista
 11. Voi miten oletkin löytänyt noin keväisen maiseman. Meidän pihassa on vielä ihan älyttömästi lunta, eikä keväästä tietoakaan...hyvä että samalla paikkakunnalla edes jostain löytyy keväisiäkin maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Olethan sinä monta kilometriä pohjoisempanakin =D
   Taas yksi syy muuttaa ;)
   Nuo tunnelmat ovat Tommolan rannoilta.

   Poista
 12. Voi yhden kerran miten loistava sammakko! Ilme niin erinomaisen tympääntynyt ettei paremmasta väliä. Tuosta pään alueestahan kannattaisi ottaa vaikka oma kuva croppaamalla:)) Loistavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK. Tuota pääkuvaa pitääkin kokeilla, kestääkö.

   Poista
 13. Minä olen niiiin kateellinen! :D
  Teillä on jo kevät pitkällä. Meillä on kroookus-sipulikukkapenkkien päällä ihan liikaa lunta. Toki se kerros ohenee koko ajan. Normiolotilassa kävisin lapion kanssa avittamassa, mutten nyt voi, kun olkapää kipuilee. Täytyypä laittaa mietintämyssy päähän ja koittaa keksiä, miten sen tekisin rasittamatta olkaani.
  Hyvää kevättä ja kukkasten bongailua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täälläkin monen omakotitalon pihamaat vielä lumen vallassa, koeta vaan malttaa ettet satuta olkapäätäsi enempää. Tulee ne sieltä esiin.... odottaminen on jännittävää ;)
   Kiitos Oranssin punainen ja samoin sinulle jännittävää odotusrikasta kevättä.

   Poista
 14. Epäreilua, mä pakkaan reppuni ja lompsin sinne, nih ;D Täällä etelämmässäkään ole noin pitkällä kevät, koleaa ja synkkää on.
  Mutta hienot kuvat taas, ja toivottavasti se kevät tulisi pian tänne meillekin!

  -jaska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pakkaa, äkkiäkös tuon matkan hurauttaa :)) nih.
   Tänään on ollut sumeaa ja hieman satoikin, mutta lämmintä kuitenkin +6
   kyllä se kevät sinne eteläänkin vielä tulee ;)
   Kiitos Jaska

   Poista
 15. Voi miten kesäistä. Päijänne on täällä vielä ihan jäässä, vaikka vettä on kyllä noussut jo jään päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäässä täälläkin vielä järvet on. Vapun aikoihin yleensä vapautuu Ruotsalainen ja eikös se samoihin aikoihin Päijännekkin pääse jäistään.
   Sitten alkaa ilmatkin lämpenemään. Kiitos Sude

   Poista
 16. Enpä ole vielä sammakoitakaan tänä vuonna nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin niitä kyllä näkee, en muista minäkään nähneeni. lapsena niitä oli loikkivinaan nurmikoilla jatkuvasti.
   kiitos S.Willberg

   Poista
 17. Onpa siellä kevät pitkällä! Veet välkkyvät. Peipposen ääntä minäkin olen kuulostellut, mutta toistaiseksi turhaan. Jokin huilumainen laulu on kuulunut muiden siritysten ja piipitysten seasta. Ja lokkien kiljuna vahvimpana. Mies oli tänään nähnyt neljä kurkea taivaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisitkohan kuullut mustarastaan lurittelevan huilullaan. Kyllä se peippokin pian aloittaa, kunhan aurinko tulee esiin. Tämä on niin ihanaa aikaa, joka päivä jotain uutta. Kiitos Delilah

   Poista
 18. Nopsasti kevään merkit sitten ilmestyvät, kun on se oikea aika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olemme vaan aina niin hätäisiä. Kuvittelemme kevään olevan myöhässä... no olihan se, mutta otti kiinni ja on nyt ajallaan.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.