torstai 18. huhtikuuta 2013

Linnun näen taivaalla liitelevän

Yritin seurata JPK:n esimerkkiä. :) Liitelevä lokki on upean näköinen. Yritin tosissani naurulokkia, mutta ei siitä tullut mitään. Tämä kalalokki kiertyi mukavasti kohti, mutta se viimeinen kuva meni suttuiseksi, tuli liian liki pitkälle putkelle.
Tyylikäs laskeutuminen. Tätä on gropattu aika reilusti ja sen näkee tuossa veden pinnassa.

Kurjet kiertelivät hetken yläpuolellani ja odotin niiden laskeutuvan pellolle..... turhaan.

Ehkä taas kannattaa klikkailla isommiksi.

24 kommenttia:

 1. Hieno kuvasarja! Kannattaa klikata kuvat täyteen kokoonsa. Itse tykkään eniten kuvista 2 ja 4. Kyllä, liitelevä lokki on tosi kaunis ja itse asiassa mukavaa nähdä kalalokinkin liitelemistä välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK, oli se melkoista onnenkauppaa :) Lokki on kaunis ja siitä on mahdollista sopivalla tuulella saada ihan kunnollisiakin kuvia kun lintu pysyttelee paikallaan ilmassa. Tänään ei ollut se päivä ;)

   Poista
 2. Hienoja kuvia olet lokista saanut. Kaunis lintu näin katsella... mutta mökin laituria ne pitää meillä vessanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sotkeehan ne linnut tietysti, meillä se ei ole haitannut... laiturilla on harja ja vesiletku =D Joku kertoi, että sellainen lelukäärme laiturilla hätyyttäisi linnut pois, eli ne ei uskalla tulla.
   Kiitos Vanilja

   Poista
 3. Nyt vähän jo kateellinen näistä kaikista linnuista! :) Minä taidan nähdä vaan harakoita viikonloppuna, jos niitäkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli oikein ryöppy. Nyt olisi helpompi kuvata noita pikkulintujakin, kun ei ole lehtiä puissa. Kesällä se on paljon hankalampaa.
   Viikonlopuksi luvassa mukavaa keliä, joten pidetään peukkuja.

   Poista
 4. Eikö olekin epäreilua, milloin ovat liian kaukana, milloin liian lähellä. Hienot kuvat joka tapauksessa, vaikka kuulenkin sadatteluasi niiden taustalta. Tänään katselin itsekin kurkiauraa pääni päällä ja odottelin sen laskeutuvan läheiselle pellolle. Lentelivät pitkälle ja lähipelto jäi odottelemaan seuraavaa auraa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Taitaa olla niin, että linnut ovat ihan oikeassa paikassa kuvaajat vaan ovat väärin asettuneet ;)
   Sadattelua kyllä taisi tulla, siinä sai osansa kuvaaja ja kamera, vaikka vika oli vain kameran pitelijässä ;))
   Kiitos Ps

   Poista
 5. Ihania lintukuvia jälkeen kerran! Illalla myöhään luen blogit kännykällä, mutta nämä on aina ihan pakko katsoa uudestaan aamulla koneen näytöltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meemu, antaa haastetta parempaan ;))

   Poista
 6. Ei voi muuta kun sanoa taas niin hyvät kuvat,näitä katselee mielellään ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva,mukava alku tälle päivälle ;))

   Poista
 7. Liitävän linnun kuvaaminen on vaikeaa. Joskus onnistuu sattumalta, kun ei ole mikään tekniikkataituri, minä siis. Monesti valo jää liian pieneksi ja lintu näyttää vain silhuetilta. Noissa lokkikuvissa on hyvä valo. Ihan kelpoisia liitokuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja sattumaa se kyllä minun kohdallani on. Valon puuttuminen häiritsi eilen kun putki ei niitä valovoimaisempia ole. Aina joskus aurinko oli hieemna ohuemman pilven takana ja valoa pääsi läpikin.
   Liitelevä lokki riittävän lähellä sinistä taivasta vasten on upea. Kiitos Iines.

   Poista
 8. Hienoja kuvia, lokki on hienosti aseteltu kultaiseen leikkaukseen ja tausta pehmenee upeasti. Kuvasitko nuo lentokuvat todellakin sillä manuaalisella pitkällä putkella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, ei olen nyt kuvannut vielä koko ajan Nikonin 55-300 putkella. En kyllä sillä manuaalilla olisi ehtinyt tuohon mukaan.
   Kiitos Pasi

   Poista
 9. Kaunista kaartelua, lokki on kaunis lintu! Tähän lentävien lintujen kuvaamiseen saattaa koukuttua:)Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan saattaa koukuttaa, ihan huomaamattaan :) Järjestelin kuvia tänään ja kuinka ollakkaan siellähän oli viime keväältä "muutama" lentokuva lokista ;)
   Kiitos Vikki.

   Poista
 10. Hienot lokin lentokuvat! Jo on täälläkin sen verran jää rannalta sulanut, että toissapäivänä oli uutta kuvattavaa. Pahuksen linnut kun eivät vaan ymmärrä tulla tarpeeksi lähelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa olen sadatellut täälläkin, ei ne vaan tule kovin liki. Saa olla kuin joku salapoliisi ja kuikuilla puiden ja pensaiden takana liikkumattomana jos meinaa kuvan saada. Tai olla paikalla jo ennen lintua =DD Kiitos Pirkkoinkeri.

   Poista
 11. Siivekkäiden liitoa on aina ihana seurata! Hyviä kuvia olet saanut napattua.. Liikkuva kohde on varmasti uskomattoman haasteellinen kuvattava pitkällä putkella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas tänään huomasin sihtailevani lokkeja lennossa =DD Kyllä se on mukavaa katseltavaa ja kuvattavaakin. Pyrin seuraamaan lokin lentoa ja kaartelua ja ennakoimaan milloin se voisi tulla kuvausetäisyydelle:)
   Jatkuva tarkennus ja sarjana kuvaaminen auttaa paljon.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.