perjantai 26. huhtikuuta 2013

Pieni kurkistus nurkan taakse


Sateella uhkailivat nuo säätieteilijät ja en arvannut lähteä pidemmälle, joten parituntinen menikin rattoisasti nurkkapusikoissa.
Ilma oli kuitenkin mitä mukavin. :)
Näsiä näytti olevan nupullaan ja varmaan viikonloppuna jo kukkii


Tuomikin vihersi jo hieman ja nuput alkavat kehittyä. Tuntui erityisen kesäiselle.Käpytikkaa harvemmin näkee maassa, yleensähän se kieppuu korkealla puussa melkein saavuttamattomissa.


Pääsin aika mukavalle etäisyydelle, kun pusikon laidassa oli roskakatos ja sen suojissa oli hyvä kuvata.
Niin ja kevään ensimmäinen kirjosieppo näyttäytyi hetken, mutta ei malttanut jäädä kuvattavaksi.
Ei ollenkaan hullumpi parituntinen. ;))

30 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Olet päässyt aika lähelle tikkaa. Itse näen niitä aina puiden latvoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kerrankin oli tuuria, eikä tikka heti huomannut minua ja toisaalta maltoin mieleni, enkä ahnehtinut liian liki :)

   Poista
 2. Näsiä olisi hyvä lisä pihaan, lapsuuden kodissa oli näsiä ja mummoni käytti marjoja lääkinnällisesti, teki linimenttiä, jolla voiteli kolottavia jäseniään.
  Tahtovat olla niin vikkeliä nuo pienet siivekkäät, ettei niitä kuvaan tahdo saada. Nyt on taas ainakin tämä kevät puoli hyvää aikaa harjoitella omaakin nopeutta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näsiä on todella komea pihassa, mutta varottava myrkyllisyytensä vuoksi. Siivekkäitä olisi paras aika kuvata juuri nyt, kun ei ole vielä lehtiä puissa, on edes jonkinlainen mahdollisuus saada kuvaa.

   Poista
 3. Kaunis ja värikäs lintu tuo tikka. Joskus ei kannatta mennä merta kauemmaksi kalaan. Tai tässä tapauksessa kuvailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se värikäs ja eloisa nakuttaja. Tykkään kuvata sitä vaikka yleisesti ottaen se on toivotonta ;)
   Totta sekin, että joskus käynti takapihalla kannattaa ;)

   Poista
 4. Itselläni ei ole ollut noin hyvää tuuria tikkojen kuvaamisessa. Kerran olisi ollut mahdollisuus, mutta olin vasta aloittelija, ja pitkällä polttovälillä käsivaralta pääsivät kuvat tärähtämään. Niin sitä ennen vanhaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noita tuurinpaikkoja juuri liiemmin kohdalle osu. Minulle käy monesti niissä tuurinpaikoissa niin, että hosumalla missaan kaikki kuvat :(
   Oppiikohan sitä ikinä ;) Kiitos S.Willberg.

   Poista
 5. Kyllä huomaa miten edellä olette kevään edistymisessä täkäläiseen. Muutama lämmin ja sateinen päivä kun on siellä jo vihreää:)
  Mitähän tikka on löytänyt?
  Hienot kuvat kaikki, etenkin näsiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin eritahtiin täälläkin tuo kevät etenee. Asun harjunpäällä ja täällä on lämmintä ja aurinko pääsee(halutessaan) lämmittämään. Syvemmällä metsissä ja notkopaikoissa ei kevät ole ihan näin pitkällä.
   Tämän illan sade teki hyvää ja jos nyt lämpiää niin nopeasti se vihreys lehahtaa päälle.
   Kiitos Minttuli.

   Poista
 6. Tuo käpytikkakuva on erityisen hieno:) Hyvin bongattu maasta. Katselee niin etsivän näköisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK, on se senverran värikäs lintu, että huomaa hyvin maastakin. Varsinkin kun vartavasten kuljeskelee kurkkimassa ;)

   Poista
 7. Näsiä on niin sievä ihan ilman lehtiäkin! Täällä oli vasta pieniä nuppuja!
  Harvoin tikkaa taitaa tavata maasta! Hienosti hiivitty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näsiä on kaunis, mutta niin myrkyllinen...valitettavasti. Tuo tukka oli niin tohkeissaan, ettei heti edes tajunnut olemassaoloani, eikä nähnyt kun hiippailin kopin suojassa lähemmäs. Alan oppia, kohta voin ottaa intiaaninimen käyttöön =DD

   Poista
 8. Näsiä on kaunis noin nupullaankin. Johtuu varmaan siitä että värejä on vielä aika vähän luonnossa. Täällä Rantasalmella näsiä on kukkinut usein vapun aikaan. Nyt ei vielä näkynyt yhtään punaista. Odottelen jännityksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin aikoihin se on kukkinut täälläkin, joten vaikka sanotaan kevään olevan myöhässä niin ihan normaalissa aikataulussa ollaan. Olet jonkin verran pohjoisemmassa, joten jännätään ;) Kiitos seita

   Poista
 9. Tuolla nurkan takana pusikoissa se on minukin 'kuvauksen-aarreaitta'.
  Sinäkin olet löytänyt hienoja kohteita.
  Tikallakin on jotakin 'kiikarissa'...!
  Kevättä pursuilee kuvistasi mukavasti.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti sitä kuvittelee saavansa jotain enemmän kun lähtee matkojen päähän. Ehkä saakin, mutta ei tiedä vaikka olisi missannut jotain vielä erikoisempaa. :)
   Kuljetaan luonnossa katsellaan ja haistellaan mitä polku eteen tuo. Nyt niitä uusia yllätyksiä tarjoillaan joka päivä. Kiitos Eko.

   Poista
 10. Joskus kerran elämässäni olen ton näsiän nähnyt metsän laidassa, enkä silloin tienyt, mikä on.
  Ihmettelemään vaan sitä jäin, kun muualla oli vielä lehdetöntä ja se olikin jo kukassa!
  Mutta tikkaa oletkin päässyt tosi lähelle, hieno kuva ja erikoinenkin!
  Hyvää perjantai myöhäisiltaa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista lapsuudestani näsiää ollenkaan, ilmeisesti sitä ei kasva sitten ihan jokapaikassa. Siinä on jännät vahamaiset kukat, pienet ja hankalat kuvata. Yritän kyllä jälleen ;)
   Tuo tikka oli iloinen yllätys, mieli teki hiipiä vielä lähemmäs, mutta olisin saattanut ahneuksissani missata koko homman. Kiitos Harakka.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Niin tekee. Minä pidän tällaisesta pikkuhiljaa etenevästä keväästä. Ehdin nähdä ja kokea, saan hämmästyä yhä uudelleen ja uudelleen.
   Kiitos MummonPajukori.

   Poista
 12. Kyllä täälläkin vihertää, hanhen jätökset ainakin... eli jossain on vihreetä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =DD Ajattele kevät on jo niin pitkällä, että hanhet ovat siellä. Ne lannoittavat maan aivan ilmaiseksi jotta se viheriöi ja voi hyvin koko kesän =DDD

   Poista
 13. Niinpä, tikat kyllä kohta kuuluvat, mutta harvemmin niitä pääsee noin läheltä näkemään. Kevät on todella kiirinyt vauhdilla, silmuja kaikkialla ja lintujen konsertteja kaiken aikaa. Kauniin keväinen kuvasarja...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin tosiaa noin liki pääsee, arkoja ovat. Tosiaan kevät on harpponut vauhdilla ja tänään oli oikein mukava ilma. Jäät ovat lähdössä isoista järvistä tässä molemmin puolin. Kiitos Pitsit.

   Poista
 14. Näsiöitä ei ole näillä nurkilla, mutta puutiaisia on kaikkialla. Eivät visertele ja salakavalasti käyvät kimppuun. Erityisen kiusallisia ovat nymfit, eivät mitään metsänneitoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahuksen punkit, pilaavat kokonaan ihmisten kesän. Siellä kun ne ovat vielä pahempia kuin täällä. Millä niitä voisi hävittää???

   Poista
 15. Minä en tunne noita tikkoja, sekotan pikkutikan ja käpytikan. Nyt kuvaasi katseltuani ehkä alan muistamaan, että käpytikka on alapäästään noin punainen.
  Näsiän näin viime kesänä ensimmäisen kerran, se oli silloin jo täydessä lehdessä. Nyt tiedän, missä sitä kasvaa, mutta tuskin pääsen katsomaan kukkavaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkutikalla on suurempi tuo päälaen punainen läikkäkin ja tosiaan käpytikalla punainen alaperä. Kyllä sinä ne muistat.
   Näsiä on lisääntynyt täälläkin, muistan muutama vuosi sitten en meinannut hakemallakaan löytää, nyt sitä on vähän jokapuolella. Toivottavasti pääset näkemään kukassa.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.