tiistai 28. toukokuuta 2013

Askeleita


Tiedätkö tunteen, kun polku jatkuu ja jatkuu, etkä tunnu tulevan perille milloinkaan. Kaksi kilometriä tuntuukin moninkertaiselle, varsinkin jos reitti on tuntematon ja kartta kotona. :)
Askeleita monenlaisessa maastossa, kalliota ylös ja toista reunaa alas, välillä metsäautotietä ja taas polku sukeltaa pusikkoon.
Ainakin kaksi hyttystä ajoittain kimpussa.

Perille kuitenkin pääsin, eikä oikeasti eksymisen pelkoa ollut, koska polut on hyvin merkitty. Tuli vaan käveltyä yhden kuusen kohdalla väärään suuntaan ja matka piteni puolella.
Vaan olihan siellä hämähäkinseittien lisäksi perhosiakin. Käki kukkui ja linnut lauloivat. Ilvestä ei näkynyt :)

Täpläpapurikko, oli uusi tuttavuus


Ihastuttava rauhallinen perhonen. Kova tuuli vaan teki haittaa meille molemmille. ;)

Sinisiipiä, vihernopsasiipiä, lanttuperhosia, ym.ym. jo tutuksi tulleita liihottelijoita.
Hieman pelpommin havaittavakin lepatteli ja sain tovin jos toisenkin odotella sen istumista paikalleen.
Pursuhopeatäplä


Sähkölinjan alla melkoisessa paahteessa lenteli tämä kaveri.

Tavoitteenani oli Venejärvi ja siellä katsastaa korento tilanetta.  Rannalla lepatteli kuitenkin upea ritariperhonen, mutta ei istunut paikalleen, ei sitten millään. Näin kuitenkin ja tiedän, ettei sen kuvaaminen ole ollenkaan helppoa.
Tulipa lisää syitä palata tuonne yhä uudestaan. 
Korentoja rannalla ei lennellyt, mutta metsän suojissa kyllä muutamia.
No tulihan testattua oma kunto, tuo 12 km meni ihan mukavasti vesipullon kanssa. Nälkä kyllä kurni vatsassa, mutta kun ei pitänyt mennä pitkälle niin en ottanut eväitäkään :(

26 kommenttia:

 1. Täpläpapurikko perhonen on mulle ihan outo perhonen, en ole varmaan koskaan ennen nähnyt, kuin täällä blogissa tänään oli jollain toisellakin blogissaan kuva tästä.
  Se on tosi kaunis perhonen, ja taitaa olla aika erikoinenkin vielä.
  Pursuhopeatäpläkin on aika outo, sitäkään ei usein näe, kuin ihan joskus olen tainnut nähdä.
  Paljon kävelit retkelläsi ja tuttu tunne tuli, kun eilen suolla kävelin myös aika pitkän lenkin, kuvasin sitä Suokukkaa ja muutakin tuli matkan varrella nähtyä.
  Hyttysiä oli kyllä ihan riesaksi asti, mutta onneksi kameralaukustani löytyi hyttysmyrkky, niin sitä laitoin käsiini, niin hetken antoivat kuvata rauhasaa, etteivät käsiä syöneet elävältä.
  Vesipullo mullakin oli vaan mukana ja tulikin juoduksi kokonaan, lisääkin olisin juonut, muttakun se kantaminen ei oikein oo mukavaa, niin ottaa sitten vaan pienen pullon mukaansa...kun en tiennyt minäkään, että niin kauan viivyn reissussa, eli 4 tuntia.Sä taisit viipyä vieläkin pidempään?
  Ollaan me aikamoisia, kun toi luonto meitä vetää niin puoleensa...mutta siellä nauttii niin paljon kaikesta, mitä siellä näkee ja kuulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minun pitänyt ihan tuollaista lenkkiä kävellä, mutta kun kävelin väärää polkua. Takaisinhan, ei voi kääntyä:))
   Hyvä oli kun kävelin, sillä tuo täpläpapurikko onkin ihan metsäperhonen, joten ilmankos sitä en ole aiemmin nähnytkään. Kummallista miten mieltää perhoset vaan kukkakedoille :)
   Luonto vetää puoleensa ja miksipä ei vetäisi, niin paljon siellä on näkemistä ja kokemista. Hyttyskarkote pitää ottaa reppuun, vaikka se kyllä karkottaa kaikki muutkin, mutta jos ihan vähän vaan käyttäisi ;)

   Kiitos Harakka ja mukavia retkiä.

   Poista
 2. Aikamoisia retkiä teet. Hyvä löytö tuo täpläpapurikko. Minulta jää paljon näkemättä kun olen arka, enkä uskalla yksin lähteä kauemmas :( Kun se karhukin on nähty viime kesänä tuolla lähistön luontopolulla. Hyvin saan silti aikani kulumaan tässä lähistölläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en osaa pelätä tuolla metsässä, kaduilla kylläkin :) Toki tiedostan ne vaarat mitä siellä mahdollisesti on enkä leiki uhkarohkeaa.
   Toisaalta jokuhan on sanonut, että puutiainen on Suomen vaarallisin eläin. Se onkin salakavala. Hirvikärpäsaikaan en metsään mene.
   Paljon sitä on katseltavaa ja koettavaa ihan lähelläkin,ei aina tarvitse lähteä kilometrikaupalla talsimaan. Pääasia, että nauttii siitä mitä tekee. Kiitos Pirkkoinkeri.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No, niin onkin. Mitähän yhteistä noilla kahdella on, tuskin mitään =DD

   Poista
 4. Teitpäs kunnon retken! Mahtava saalis, vaikka ritari jäi rannalle! :) Ens kerralla muistat ottaa eväät reppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ritari kyllä vähän kaihertaa, mutta vaikka olisin kytännyt siellä vuorokauden niin mikään ei todista, että se laskeutuisi lepäämään. Tai sitten se istui lähdettyäni oikein nätisti puolivarjoon jollekkin oksalle =DD Kiitos Pessi ja eväät tulee mukaan ;)

   Poista
 5. Hieno retki, kauniit perhoskuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli. Oli se mukava retki, vaikka organisointi ja suunnittelu hieman pettikin :)

   Poista
 6. No jopas pistit töppöstä toisen eteen, mutta varmasti kannatti. Kuulosti ihan kuin olisit löytänyt perhosten paratiisin. Viime vuonna en tainut kuvata montakaan perhosta, en vain nähnyt, jospa nyt. Kuvasi ja kertomuksesi on hyvä kannustin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se taas antoi uutta näkemystä tähän touhuun. Tuolla jo aiemmin Harakalle kerroin, että miksiköhän sitä on mieltänyt perhoset vain kukkaniityille. Tuolla metsäaukioilla, metsäautoteillä ja tienvierustoillahan niitä lentelee vaikka kuinka. Siellä niitä oli korentojakin. Tästä kesästä taitaa tulla hyvä perhoskesä. Kiitos Tarja

   Poista
 7. Kakstoista kilsaa. Huh! Meikäläinen jaksais tuosta puolet. Hienot perhoskuvat sait ja vinkkejäkin saatin lisää. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä alkoi tossu painaa, kun kotiin kolmanteen kerrokseen kiipesin. Loppumatkasta se aina alkaa väsyttää =DD
   Uusia asioita opin itsekkin ja myös sen että ota se kartta mukaan (on jo laukussa)
   Kiitos Harry.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, on aina mukavaa kun löytää uuden lajin ja saa siitä kuvankin. oppii koko ajan lisää, pysyy harmaat aivosolut virkeämpinä. Perhoset ovat ihania.

   Poista
 9. Metsäpolun kilometrit tuntuvat aina pitemmiltä. Hienoja perhoslöytöjä sieltä on tarttunut kennolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kummasti takaisinpäin tuleessa matka on lyhentynyt huomattavasti =DD
   Paljon noilla metsäpoluilla näkee, ovat aivan mahtavia. Kiitos seita

   Poista
 10. Ihan vain lyhyt lenkki.. just niin minäkin. Pitäs aina olla jotain mukana kun jos sattuu venymään se lenkki.
  Minäkin haluan metsäretkille taas, katsovat jo liian oudosti kun ravaan tuota samaa polkua ees taas tuijotellen milloin minnekkin. Häiritsevät kuvakohteitani kun juosta porhaltavat puuskuttaen ohi..Tänäänkin tuulee ja pilvet roikkuu maassa asti..meinaako sadetta.. Hyviä retkiä sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, katsovat jo huolestuneina, kun kykin saman suolutakon reunalla joka päivä =DD Metsäretket ovat mukavia (hyttysistä huolimatta), sitten kun hirvikärpäset ilmestyvät, en sellaisiin metsiin mene missä niitä on.
   Kyllä se näin on, että parempi olisi varautua aina kunnolla, kun eihän sitä koskaan tiedä, mistä itsensä löytää =DD Siinä on kuitenkin se sellainen seikkailun maku, kun vaeltaa polkuja ristiin rastiin. Toki huolehtii ettei eksy. Kiitos Emileitha/Tarja olemme samanlaisia ;)

   Poista
 11. Hyvät perhosbongaukset!
  Voi kun tulisi edes yksi ilta ettei tuulisi niin kuvaaminen olis niin paljon helponpaa!
  Kunnon matkan heitit, monta kertaa on tullut nieleen että pitäisi ottaa mukaan vaikkapa "metukkaleivät" juotavan lisäksi niin jaksaisi paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta sitten olis hyttysiä :) Tosiaan juomisen lisäksi kannattaa olla mukana jotain suolaista, varsinkin kuumina päivinä kun hikoilee. Metukkaleivät olis ihan hyvä ratkaisu. Mulla on oleensä ollu myös pähkinöitä ja rusinoita hieman. Suklaa antaisi energiaa, mutta sulaa liian helposti. On se mukavanpi tallustella kun ei heikota eikä nälkä kurni vatsassa :))Kiitos Vikki.

   Poista
 12. Uusia nimiä, uusia perhostuttavuuksia. Täpläpapurikkoa en ole ennen nähnytkään, tai kiinnittänyt huomiota. Hienostuneen näköinen olento! :)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa, Tiitsa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusia olivat minullekkin ja tietysti mieluisia. Täpläpapurikko ei kovin yleinen edes ole ja koska lentelee tuolla metsissä niin harvemmin tulee huomatuksikin. Kiitos Kaisa

   Poista
 13. Sattumalta eksyin tänne blogiin ja heti sain selville perhosen nimen josta vasta nappasin kuvan! Elikkä kyseessä oli siis pursuhopeatäplä joka sukulaisensa tavoin tykkäsi viettää aikaa sähkölinjojen alla. (: Todella mukavan oloinen blogi ja hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kertsi, mukava kun eksyit;) ja siitä oli jopa hyötyäkin. Kiitos ja tervetuloa uudelleenkin.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.