sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Korentoretki

Reipas parituntinen, taisi mennä kolmaskin, hujahti tänään korentolutakolla. Oli niin jännää katseltavaa.
Aloitetaanpa alusta. Tuota lutakkoa on moni ihmetellyt, että mikä se oikein on.

Se näyttää tälle...


Tämä kuva on otettu niin, että aurinko paistaa takaani, eli kuvaan yleensä tuolla vastarannalla. Kuvassa lutakosta näkyy noin kolmasosa eli sitä jatkuu sekä oikealle, että vasemmalle. Takana näkyy Sukurantie joka vie esim. ABC asemalle.

Tänään siis istuin tuolla yhden koivunjuurella ja tuijotin tällaisia näkymiä....
(pieni varoitus ötökkäkammoisille) Muut klikatkaa isommiksi ;)

Ymmärtääkseni tästä kohta kuoriutuu ruskohukankorento.... klo oli 10.50


Hieman edistytty, en tiedä onko tuo pää joka tulee ulos...

Noin metrin päässä oli toinen. " Isoveli" siinä "vartioi" Täältä asukas on jo lähtenyt

..samoin täältä.

Muutama lentelikin, vaikka ei aurinko kovin paljoa paistanutkaan.

Ruskohukankorento tuli jo mainittuakin, mitään poseeraustilannetta se ei suostunut luomaan, vaikka paikallaan pysyikin.Tämä toinen oli pitkään  "en tunne osastolla", kunnes Sami Karjalainen kertoi, että mitä ilmeisemmin kyseessä on keihästytönkorento

Todella pieni ja hento korento.

Kuoriutumista en nähnyt loppuun, taivaalle nousivat raskaat tummat pilvet ja oli aiheellista siirtyä pois ihmisiä "kiusaamasta." Vielä minä koetan sen kuoriutumisenkin saada kuvattua. Klo on 13.45

28 kommenttia:

 1. Aika mahtavaa nähdä tuollainen prosessi.
  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korentomaailma on niin mielenkiintoinen, että se vie kyllä mukanaan. Kiitos Sirpa

   Poista
 2. Tuollaisia kuoria olen nähnyt, mutten koskaan itse kuoriutumista. Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun näin ensimmäisen tuollaisen kuoren, säikähdin kyllä pahanpäiväisesti. Se oli jonkun ison korennon jättämä. Vieläkin näen silmissäni sen :) Kiitos Saraheinä

   Poista
 3. Kuoriutuminen on hidasta puuhaa, ainakin aluksi ei näytä tapahtuvan oikein mitään. Toisaalta kuoriutuvat korennot ovat hyviä kuvauskohteita, kun ne eivät lennä karkuun.

  Tiitsa, kiitos sinulle herätteestä. Sinun kuviesi johdosta aikaistin omia korentoretkiäni ja yllätyin, kuinka paljon jo tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minua vieläkin harmittaa, että prosessi keskeytyi, olin niin valmistautunut istumaan siinä lätäkön reunalla loppuun asti :(
   Kiitos itsellesi, sinä sait aikanaan minut näihin koukkuun =DD Nyt on kevät menossa kesään niin hurjaa vauhtia, että tuolla saisi istua aamusta iltaan joka päivä.

   Poista
 4. Hienot kuvat noista ötököistä!

  VastaaPoista
 5. Vautsi,mitkä kuvat!
  Se kuori on ihankuin ufo, hui!
  Olisi kyllä hieno nähdä tuollainen, en ikinä ole nähnyt, muuta kuin joskus tyhjän kuoren, mutta pienen korennon.
  Kiitos hienoista kuvista Tiitsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka. Kyllä ne aika piilossa ovat,mutta kun huomaa yhden niin äkkiä niitä onkin jokapuolella. Ensimmäistä kertaa minäkin tuohon vaiheeseen osuin.

   Poista
 6. Tänään näin ekan sudenkorennon ja ihan metsässä! Makroputki oli kamerassa, joten kuvaaminen jäi vielä. Tulispa oikein ennätyshieno korentokesä! Sinä olet kyllä nyt asian ytimessä ja pääset seuraamaan niitä aitiopaikalta. Hieno homma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, siitä se nälkä alkaa kasvamaan. Olen tosi tyytyväinen, että on mahdollisuus istua tuolla ihmettelemässä. Mietin tänään oikein korentoretkeä. Eväät ja juomista mukaan ja istumaan korentolammen rannalle. Hyttysiä vaan alkaa myös olemaan.
   Kiitos Tillariina

   Poista
 7. Ihmeellinen prosessi tuo kuoriutuminen. Kuoria olen nähnyt ja juuri kuoriutuneen korennon, mutta en koskaan miten se tulee ulos. Mielenkiintoinen päivä sinulla on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, jotenkin sellainen lohikäärmeiden aikakauden olento koko sudenkorento. Siinä sen viehätys suuresti onkin, toki taidokas lentäminen ja kauneuskin. Tosiaan toivon osuvani paikalle kun kuoriutuminen tapahtuu onnistuneesti. Oli kyllä niitä parhaita päiviä jälleen.

   Poista
 8. Oi, kyllä nyt riittää kuvauskohteita luonnossa. Hienot ja ainutlaatuiset kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan riittää. Siinä istuessa maassa pyöri jos jonkilaista pientä ja vähän isompaakin öttiäistä. saati sitten kaikki muu mitä luonto sisällään pitää. Suokukkiakin löysin runsaasti. ;)) Kiitos Minttuli.

   Poista
 9. Aika hurja prossessi tuo kuoriutuminen. Hienoa kun pääsee kuvaamaan jo tuossa vaiheessa korentoja. Nyt kun näin miltä nuo näyttä osaan katsella minäkin. Tämä on hyvä blogi kun täällä oppii meikäläinenkin noita juttuja ja samalla saa itsekkin virtaa hakea luonnon pieniä ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hurja ja varmasti melkoisen rankka tuolle kuoriutuvalle korennolle. Vielä kun siihen lisää sen suuren vaaran, että lintu, hämähäkki, tuuli tai vaikka sade saattaa lopettaa korennon elämän siihen.
   Varmasti Tuusulanjärven rantaheinikostakin löytyisi, kun et ihan lokkikaupunkiin mene.:)) Mukavaa jos juttuni antaa virtaa nähdä ja kokea uusia asioita. Mikäs sen upeampaa. Kiitos Harry.

   Poista
 10. Voi kiitos , nyt arvaan katsella tosella tavalla .
  Kun vain valmiita korentoja kuvasin viime kesänä. Oli loppukesästä jokapaikassa jo niitä ja ennen en ollut edes nähnyt melkein.. Ihmeellistä miten tämä kuvaus vie mennessään, jännittävää ja uutta oppii koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä kuvaaminen ja luonnon seuraaminen on antanut niin valtavasti, että olen tosi iloinen jos voin edes hiukan sitä innostusta jakaa muillekkin. Korennot ovat kiehtovia ja loistavia kuvauskohteita, koko niiden elinkaari on uskomaton. Kiitos Emileitha/Tarja

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos Jaana, hieman jäi hampaankoloon, kun en saanut ihan sitä mitä olisi ollut mahdollista. :)

   Poista
 12. En ole varma olenko kuullut lutakko-sanan aikaisemmin vai onko se vain niin hyvin kuvaava, että tuntuu heti tutulta.
  Hienoja otoksia, enpä ole korentojen kuoriutumiseenkaan ennen kiinnittänyt huomiota, nyt osaan katsella toisin silmin, antoisia nämä blogikierrokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lutakko on minulle lapsuudesta jo tuttu sana, isä sitä käytti kaikista mutapohjaisista järvistäkin. Oikeastihan se tarkoittaa vesijättömaata. Kait se tätä Hämäläistä sanavarastoa on :)
   Paljon on luonnossa asioita joihin ei osaa kiinnittää huomiota, ennekuin joku toinen on vastaavan nähnyt tai kokenut ja siitä kertoo. Hieno juttu nämä blogit, siinäkin mielessä. Kiitos Sirokko.

   Poista
 13. Todella hienoja kuvia tuosta kuoriutumis tapahtumasta, en ole koskaan sattunut paikalle ja saanut ainaskaan kuvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutta ja ihmeellistä tämä on minullekkin ja varmaan tämän kevään ja kesän seuratuinta antia, koko tuo korentomaailma. Kiitos Marko

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.