maanantai 27. toukokuuta 2013

Korentoretkisarja Helsingissä


Kaikki joille vaan on mahdollista ja kiinnostaa niin nyt tuli loistava tilaisuus. Tätä viestiä saa jakaa edelleen...

Hei,

nyt on erinomainen aika aloittaa uusi, jännittävä harrastus - sudenkorennot!

Tervetuloa tutustumaan sudenkorentojen maailmaan! Kesän tultua järvien, jokien ja muiden kosteikkojen rannoille ilmestyy lentelemään suuria, mystisiä hyönteisiä - sudenkorentoja. Sudenkorennot ovat lennelleet maailmassa dinosaurusten ajoilta lähtien ja lentävät edelleen. Ne ovat petoja, jotka saalistavat herkeämättä muita hyönteisiä ravinnokseen. Niiden tarkkailu lähietäisyydeltä ei jätä ketään kylmäksi.

Luonto-Liiton Uudenmaan piiri ja Suomen sudenkorentoseura järjestävät yhteisen retkisarjan Helsinkiin. Pyöräilemme kesän aikana kolmena iltapäivänä Helsingin parhailla sudenkorentopaikoilla korennot tuntevan oppaan kanssa. Tarkkailemme korentoja kiikareilla ja tarvittaessa nappaamme niitä haavilla tarkempaa tutkiskelua varten. Korentoja ei kerätä, joten ne lasketaan aina vapaaksi. Et siis tarvitse haavia. Kiikarista tai kamerasta on paljon iloa, mutta ilmankin pärjää.

Yksi parhaista asioista sudenkorentoretkillä on se, että silloin on aina hyvä sää. Se on myös ongelmallista, kun järjestää retkiä tiettynä päivänä. Siksi jokaisella retkellä on varapäivä. Pilvisellä säällä ei kannata lähteä retkelle lainkaan. Tämän takia retkille tulee ilmoittautua, jotta mahdolliset muutokset voidaan tiedottaa osallistujille. Retkille voi tulla kaikille tai vaikka vain yhdelle. Ilmoittaudu retkenvetäjä Petrolle: 040-1651907 tai l...@luontoliitto.fi

5.6. tulee pian, joten ilmoittaudu heti! Kerron mielelläni lisätietoja. Ilmoittautumattakin voit tulla mukaan, soita em. numeroon jos et heti löydä iloista joukkoamme.

Retkiä järjestetään (ainakin) kolme:

* 5.6. Viikkiin, tapaaminen klo 13.30 Saunapellonpuiston lampareella (eli siinä Viikin koetilan viereisellä pellonreunan lampareella). Retki kestää noin kolme tuntia. Varapäivä 6.6.
Retkellä nähdään runsaasti vastakuoriutuneita kiiltäväsiipisiä korentoja ja päästään mahdollisesti tarkkailemaan korentojen kuoriutumista. Viikissä on tavattu 33 lajia, joka on yli puolet Suomen lajistosta.

* 3.7. Vuosaari, tapaaminen Vuosaaren metroasemalla klo 12. Retki kestää Vuosaaressa noin neljä tuntia. Varapäivä 4.7. Retkellä nähdään muutamia erikoisuuksia, joita ei Viikistä helposti löydä.

14.8. Viikki, tapaaminen Martinsillalla Vanhankaupunginkoskella klo 13. Retki kestää noin kolme tuntia. Varapäivä 15.8.. Kesän lajit lentävät vielä, lisäksi syys- ja ukonkorentoja. Mahdollisuus kuvata ainakin kirjoukonkorentoja. Myöhemmin syksyllä tulossa mahdollisesti vielä yksi retki Viikkiin.

"VAROITUS: Järjestäjät eivät vastaa harrastukseen hurahtaneiden ylenmääräisestä ajankäytöstä johtuvista ansion-, ihmissuhde- tai muista vastaavista menetyksistä."

Tervetuloa mukaan yhtä kaikki! 


Petro Pynnönen

10 kommenttia:

 1. Ihana tuo edellisen postauksen perhonen, on muuten eloisa kuvattava, loistavasti olet onnistunut. Minun viimekesäinen sudenkorentoharrastus päätyi melkein käärmeen päälle ja pelästyin ihan vallan...pitäisi varmaan kokeilla uudelleen, kun täällä poikkeuksellisen paljon eri lajeja ja kauniita ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sarppu. Kyllä siinä varmasti pelästyy, jos käärmeen päälle melkein menee. Hui. Aloita vaan uudestaan, tämä on todella mukavaa ja tuolta retkeltähän saa hyvän alkupotkun.

   Poista
 2. Ompas mahtava tuo tuollainen opastus, Mielenkiintoista. saat uusia kuvia sekä tietoa tietenkin harrastukseesi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin, suuret kiitokset vaan järjestäjille. Suurella mielenkiinnolla odottelen, onnistunko pääsemään heinäkuun retkelle. Se on tuo matka melkoinen. Kiitos Emileihta/Tarja

   Poista
 3. Voi, jos oliskin lähempänä, niin olisi tosi hienoa lähteä mukaan.
  Kiva odottaa sieltä sulta kuvia sitten, kun menet sinne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan hieno juttu,olisipa mahdollista saada vastaavia retkiä muuallekkin Suomeen, mutta niistä vetäjistä on aina pulaa. Toivottavasti pääsen mukaan. Kiitos Harakka

   Poista
 4. Yritän osallistua, Vanhankaupunginkoski on suht lähellä..Korennot ovat värikkäitä ja mukavaa seurattavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kaisumarjatta, uskon että pidät retkestä. Toivottavasti myös säät suosivat. Kiitos.

   Poista
 5. Tuo olisi kyllä mielenkiintoinen tilaisuus ja voisi tavata muita sudenkorentoharrastajia, mutta ovat kaikki keskellä työpäivää, joten täytyy jättää väliin ainakin ensi viikon retki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ennätä tuohon ensimmäiseen, vaikka en työelämässä enää olekkaan. Heinäkuun retkeenkkoetan päästä, katsotaan nyt...

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.